reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :) U nas pada śnieżek, ale przy tym wieje wiatr i taka zawiercucha się zrobiła, dzisiaj nigdzie z synkiem nie wychodzimy :-p

Okno udało mi się wczoraj jakoś wymyć :-) Czyli wszystkie już wymyte pozostaje tylko powycierać dokładnie kurze i ogólne utrzymanie porządku ;-)
Jutro nas czeka wizyta u ginekologa, bardzo bym chciała zobczyć córeczkę :) Ostatnio nam lkarz zrobił USG ze względu na to, że nie znaliśmy płci, tak więc nie wiem ile córcia waży :tak:

Miłego dnia życzę!

reklama
AGUS27 Bardzo fajny bodziak :) ja planuję kupić zwykłe malutkie białe body i na nim wyprasować napis :) dla Dawidka na pamiątke i dla Pawła chrześniaka, a później córeczce, typu imię, data urodzin, godzina, waga i wzrost :)

Witajcie :)
Ja nastepna...
Ale u nas snniiieeeguuuuu taka zima ze szok:szok: super bedzie wigilia , oczywiscie jezeli tez snieg dalej bedzie tak ładnie prószył. Moze pojde dzisiaj na spacer...chociaz mi sie calkowicie nie chce. Pojechałabym do kolezanki ale maz mi nie pozwala brac swojego " mercedesa" :crazy: twierdzi ze jest zima i ślisko:eek:

jejkuuu jak ja ju bym chciała luuuuuuuuuty....nie moge sie doczekac....nasze dzidziolki ...a jeszcze niedawno pisalysmy na poczatku ze jestemy w 6 tygodniu heheh:-D

Mój mlody (najmlodszy) kopie jak szalony i nieraz az mi ciarki przejda takie ma kopy hehe...przeciez nie jest mu chyba ciasno:laugh2:

Tak wszystkie piszecie ze kupujecie ubranka itp a ja do choloery wszystko mam!! a tez bym cos pokupowała...:wściekła/y: ubranka itp. Ale juz od stycznie jak K dostanie wypłate kupie buteleczki ( wczoraj juz nawet jedno mleko kupilam ) smoczki chigieniczne rzeczy i zeby juz czekało...bo boje sie ze urodze przed czasem, diwe paki pampersów mam jeszcze od Sebusia zostaly bo wyrosl wiec prawie 200 pieluszek mam starczy na jakies 3 tygodnie.

No nic mamuski...trza jakis obiad wymylic....tylko jaki...:sorry:

uciekam poprasowac i do wanny :)
Do jutra kofane i trzymajcie kciuki zeby bylo usg :)
Spijcie spokojnie a jak nie bedziecie mogly zasnac gdzies w srodku nocy to myslcie zawsze ze nie jestescie same bo zawsze ktoras z nas tez nie spi :) czasami pomaga
- Daj znac jak wizytka :)

Hej, jestem pierwsza:-D
ale z Was śpiochy;-):-D
Dzisiaj budziłam się regularnie co godzine:confused2:jakbym miała budzik zaprogramowany
Zaraz lecę na badanka, m.in na glukoze, fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a o 16 USG myślałam że się nie doczekam:tak:
- trzymam kciuki za USG daj znac jak tam dzidziool:)

Witam
Patitka - musisz sie uśmiechnąć do Adeliny (na pewno jakiś fajny przepis na pstraga ma :sorry:), a co to sie nazywa wykorzystanie kolezanek :-p

Co do porządków świątecznych to u nas tylko chyba standardowe sobotnie będa. Odkurzanie, umycie podłóg i starcie kurzu. Kupię jakies ładne dekoracje świąteczne i będzie na pewno ładnie. Firanek nie mam, więc prac nie musze :sorry:, jeszcze sie nie dorobiliśmy :-p

Hej ;), oj niedawno wstałam, już zdązyłam Was nadrobić, ale coś mi się oczka kleją i idę dalej kimać ;), za oknem zrobiło się bialutko ;), ładnie to wygląda , ale zimno że szok. Jakiś brak weny u mnie - może jak się wyśpię ;)

Zapomniałam jeszcze napisac odnośnie uprzejmości i kolejek z pierszeństwem.
Poszłam kiedyś na zakupy, a ze sie nie za fajnie czułam (brzuch mnie bolała jak tak pochodziłam) to poszłam do kasy pierszeństwa. U nas sa dwie obok siebie są. No i podeszłam do jednej i pytam czy ktos uprzywilejowany czeka? Wszyscuy odpowiedzieli że nie, zrobili mi miejsce i wpóścili. Super, uprzejmi ludzie bez donsów. Nawet jedna dziewczyna co już miaął tpowar wyjęty to przesunęła i mówi - prosze - Pani pierwsza. A tu nagle z kolejki obok basztyl wredny (laluna taka, lalka barbi, chyba tez w ciąży z tego wynika - choć nic po niej nie było widać, a miała obcisłą sukienkę miniówe - pozazdrościc :-p) na cały głos "pchi , moze ja też tak powinnam zacząć robić. Zmierzyła mnie z pogardą od dołuy do góry i fukneła. No wyobrażacie sobie, zeby kobieta w ciąży takie uwagi czyniła!!! Tak sie na nią zeźliłam że mężowi opowiadam przy dziecku, że taka franca była (tak sie zagalopowałam)...

Witam się z rana oczywiście nie wyspana;-)
U nas piekna pierzynka ze sniegu, pięknie to wygląda przez okno, gorzej jak trzeba będzie wyjść na dwór:eek:
Jutro mam być -10.:szok:
Zrobić zapasy muszę, żeby nie wychodzić jutro z domu,tymbardziej że coś pokasłuje i katar jakiś się pojawił.

Widzę że WY poobrabiane z porządkami, a u mnie oczywiście na odwrót, im bliżej świąt tym więcej haosu, jakieś pudła, jakieś ubrania, papiery po prostu :szok::szok:

Jadę dziś kupić Ł prezenty, może do lumpka wstąpie:-)

Trzymajcie się cieplutko:-):-)

reklama
Do góry