reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka!
U mnie nocka do bani, o 4 nad ranem obudził mnie ból podbrzusza jak na miesiączkę, jak zwykle mnie to zestresowało, wzięłam odrazu 2 nospy, magnez i po jakimś czasie puściło i usnęłam. Nie wiem czemu tak co jakiś czas mam te bóle podbrzusza. Tak więc się nie wyspałam i obudziłam się po 9.
Obejrzałam o pierwszeństwie dla nas na TVN i myślę, że mało co ten program zmieni;-)

wczoraj czytałam historie porodów listopadówek (dzisiaj zrobię ciąg dalszy) i czytałam je jak niezłą książkę hehe:-) niektóre przeczytałam mojemu Ł, to się uśmiał (przede wszystkim z reakcji facetów i roli jakie spałniali na porodówce;-))

Poszłabym dzisiaj do lumpka, bo jest nowy towar dzisiaj, ale na termometrze jest -11 stopni:szok:, wieje i pada śnieg i chyba sobie daruję, choć mam wielką ochotę.

Co do świąt, to wigilia będzie albo u mojej babci, albo u nas w domu, ale i tak moja mama praktycznie wszystkie potrawy robi, bo jest w tym najlepsza;-) W każdym razie gdziekolwiek by nie była, to i tak jest stały skład na wigilii, czyli babcia, wujek, moi rodzica, siostra z mężem i ja z mężem, także małe grono. A na weekend jedziemy do rodziny mojego męża, chociaż nie ukrywam, ze obawiam się jazdy 100km samochodem, a zawsze po takiej po dróży po polskich drogach bolał mnie brzusio:-( W Boże Narodzenie idziemy do Ł wujka, w Szczepana idziemy na chrzciny, a w niedzielę goście przychodzą do rodziców Ł. Dobrze, ze jestem w ciaży, to nie będe musiała latać po schodach do kuchni i obsługiwać gości:sorry:

Ale zrobiłabym coś na Świeta, zeby zawieść do Ł, żeby nie było, że na gotowe przyjeżdżamy, tylko ja nie wiem co:eek:

Mam dzisiaj postanowienie pisania maisterki, ale co z tego wyjdzie to się okaże, bo jak zwykle chęci zero!

reklama
Witam :-) U mnie nocka jakoś tak dziwnie. Nie umiem sie wyspać jak M nie ma obok mnie w nocy. Krece sie strasznie. Brzuszek mnie pobolewał dzisiaj i twardniał. Na nospe nie reagował to wzięłam Relanium tak jak mówił i usnełam. Obudziłam sie z miekkim brzusiem. Chcoaz dalej jest taki tkliwy. Ale Mały szaleje. Czasami mam wrażenie nie głowką chce wyjść przez mój pępek hehe
Ah kolejna styczniówka już rozpakowana. jejku jak to teraz poleci szybko...Jak już beda walentynki to będzie taki gorący czas. Wczoraj dawałyście koncert życzeń to ja tez dam:-) Ja mam termin na 26 marca ale nie obraziłabym sie jakby sie nasza Kruszyna wypchała na świat tak kołlo 10 marca;-) hihi
Patinka- my organizowalismy Wigilię pierwszą dwa lata temu :-) alez byłam podeksytowana!! teraz też... mimo, że święta od 3 lat spędzamy tylko we dwoje :tak:
a moze dlatego? :-)
właśnie wydaje mi się ze dlatego że we dwoje...będzie tam romantycznie i tak hm intymnie...mmm jeszcze tydzień i wigilia!!

Wpadlam sie tylko przywitac :) sniegu nasypalo :))
Lece do gina :)
Do potem brzuszki :)

Daj znać co i jak!!!!:-)

sadzicie, ze jest jeszcze sens isc na usg 3d/4d tak w 30-32 tc ? mniej wiecej w tym czasie mam zrobic, ale nie wiem czy wydawac pieniadze na 3d czy isc na zwykle

Mówią że własnie w 30 tygodniu też sie robi to 3d ale hm jeśli w poprzednich wszystko było OK to teraz może wystarczy tylko normalne usg. :sorry: sama nie wiem

Witam
Ja też oglądałam dzień dobry TVN o pierwszeństwie kobiet w ciąży a jakieś 20 minut wcześniej byłam w sklepie i oczywiście kolejka, nikt mnie tez oczywiście nie wpuścił tylko jakaś bardzo miła pani która stała za mną powiedziała mi żebym podeszła do kasy bez kolejki bo mam takie prawo,jakoś tak miło mi się zrobiło że są jeszcze normalni ludzie na świecie. Aha i to samo mówiła co tutaj wczoraj na forum któraś powiedziała, że chyba te stare baby zapomniały jak to one były w ciąży i jak im było ciężko.
Ja właśnie siedzę i piję kawkę, a zaraz zabieram się za robienie obiadu.

sadzicie, ze jest jeszcze sens isc na usg 3d/4d tak w 30-32 tc ? mniej wiecej w tym czasie mam zrobic, ale nie wiem czy wydawac pieniadze na 3d czy isc na zwykle

Mi wczoraj lekarz tez powiedział ze za miesiąc czyli w 32 tc bedziemy robić USG, ale nie wypowiadał się czy zwykłe czy 3D. Ja bynajmniej wybiorę te zwykłe. Z tego co mówiły koleżanki, które w tym okresie miały 3D to szkoda kasy bo dziecko jest już ściśnięte i trudno cokoliwke fajnego zobaczyć, no chyba ze nogę albo pupcię. A wiadomo, że nam najbardziej zalezy na buziaczkach słodkich;-)

Hejka!
U mnie nocka do bani, o 4 nad ranem obudził mnie ból podbrzusza jak na miesiączkę, jak zwykle mnie to zestresowało, wzięłam odrazu 2 nospy, magnez i po jakimś czasie puściło i usnęłam. Nie wiem czemu tak co jakiś czas mam te bóle podbrzusza. Tak więc się nie wyspałam i obudziłam się po 9.
Obejrzałam o pierwszeństwie dla nas na TVN i myślę, że mało co ten program zmieni;-)

!
Oj, pilnuj brzuszka kochana! Najważaniejsze ze ból przeszedł i oby więcej sie nie pokazywał:tak:

odmroziłam mieso ale chyba ide robic pierogi...albo kopytka wreszcie bo juz ostatnio miałam robic....ehhh.....
Ja tez odmroziłam mięso ale do zapeklowania. I tak czeka na mnie w lodówce i łypie na mnie zeby juz je zapeklować. A obok stoi śledz juz wymoczony i czeka na dalsza obróbkę. A mi się tak nie chce!!!!

Kurcze a ta babeczka od paczki jeszcze się nie odezwała:-(

Witam Was Piękne Mamuśki.Ja jestem wyspana,szłam spać o 24.00,żadnej wedrówki do łazienki,a wstałam o 11tej.U mnie pogoda ładna śnieżek pruszy nie patrzałam ile jest mrozu,ale napewno duuuuuuuzo.Zjadłam śniadanko,mój synus ładnie kopie,albo sie fajnie przemieszcza to widać główke czy nóżke:-)Miłego dnia Wam życze;-)

reklama
Witam zima na całego się zaczeła, śnieg i zimnica brrrr
Ja za 3 godziny ide do gina na usg mam stresa nie z tej ziemi, kurcze jak z tamtąd nie zwieje to będzie cud :tak:

Do góry