reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wiecie co dawno już ściągnęłam młodemu karuzele z łożeczka bo jak nauczył się wstawać to się na niej wieszał. Jednak ostatnio przekładałam ja z miejsca na miejsce bo mi tylko wadziła więc od paru dni spowrotem wisi i nakręcam mu wieczorem i moment i śpi Franuś. A jaka radość była jakby coś nowego dostał :)

reklama
witajcie ;-)

polka
faktycznie franio apetycik masakra, pozazdroscic!!
ale moj dzis tez wszamal zupke cala, na dodatek z jajkiem, bez smietany ale moze sie odwazymy, bo mm juz super podchodzi, a dzis rano zjadl ze mna na pol jogurt naturalny, az sie oblizywal
i zadnych objawow na skorze!!!!:-)

polusia superowo!!!:-) zazdroszcze!!:-)

ajentka ja tez sie nie moge doczekac az pawelek bedzie mogl wyjsc na spacerek ale juz mu sie poprawia, mam nadzieje ze do likendu przejdzie bo to juz prawie 2 tyg
blleee
zycze aby u was szybko przeszlo:tak:

Aaaa ktoraś pisała ż dziś światowy dzień czekolady czy cuś takiego a ja nieświadomie dałam dziś Marcuśkowi deserek Alpro Soya właśnie o smaku gorzkiej czekolady i szamał aż mu się uszy trzęsły:-D ale naprawdę dobry był bo spróbowałam:-p
karalajna Ty mi nic nie mów bo chyba zeświruje ale w czwartek od rana jadę na pedicure co by trochę się wyrwać a od poniedziałku popracować;-) Tak to czas zorganizowałabym bo to tu byśmy pojechali to tam a tak siedzimy a pomyśleć że jeszcze ostatnio marudziłam że ciągle zabiegana jestem, heheh babie nigdy nie dogodzisz:-D Chyba lepiej że pogoda jest jaka jest to tak nie żal.
Marciaa O to udało Wam się wykorzystać słoneczko bo później się popsuło całkowicie.

maziajka w reklamówkach były próbki kosmetyków, mleko candia, yelp i kupon na spa do hotelu sympozjum :)

polka właśnie wróciłam i kolejny ząbek jest piękny - zostały mi jeszcze 4 wizyty i moje zęby będą cudne :)

co do mojej krótkiej fryzurki to ja bym mogła mieć jeszcze krótsze :) a w takich króciutkich czuję się najlepiej i bardzo kobieco mimo tego że moja mama :) mówi że wyglądam jak chłopoczyca :) nie wyobrażam sobie teraz długich włosów - więc dronka do dzieła :)

kochane u nas zbiera się na mega burzę - już się boję - bardzo się boję burz :)

miłego wieczorku życzę :)

ajentka no było strasznie ciepło. A jakie pustki. Z nami były 4 auta he he :) Słonie się nam pięknie pokazały na dworze :)

jakas dzisiaj lewa jestem i zła jak osa chodzę

Witajcie wieczornie
kalisa super, że marchwianka podeszła Filipkowi
polusia fajnie wyglądałaś. Ja nie dam jednak rady, bo mąż w tym tygodniu strasznie dużo pracuje a warsztaty są na drugim końcu miasta.
ajentka zdrówka!
Asiu dzięki za info odnośnie wózka. Przenośną gondolę też kupowałaś? Super, ża Szymcio tak dzielnie zniósł szczepienie. Zuch chłopak :-)

Ja już jestem po wizycie. Grzybka jednak nie ma. Wszystko ok. Pod serduchem noszę już 2 kg szczęścia. Wiek ciąży z usg wyszedł 33t5d :szok:, a to dopiero 30t2d.
o jaaaa ale chlopaczyssko !! paietaj ze podobno piewrsze dziecko jest najmniejsze :D
Wypiłam właśnie ciepłe mleczko z miodem i zerkam na na wspólnej. ehhh na głowę już dostaje od tego siedzenia w domu, ani spacer ani nic, M w pracy, zaprosić nikogo nie zaproszę co by czasem nie zarazić, ja to muszę być w ruchu a tak to strasznie mi się dłuży, no nic najważniejsze żeby maluszek doszedł całkowicie do siebie.
Polusia Super fotka, widzę że warsztaty naprawdę ciekawe, w Poznaniu już były ale ja wtedy do późna w pracy byłam więc i tak nic z tego. Cieszę się kochana że jeteś zadowolona.
Ramari to może Ty rzeczywiście się pomalutku pakuj.:-D Choć ja miałam podobnie a Marcel urodził się 2 dni po terminie.:-)
mysza Zdrówka!
czarna Pytałaś się yry jak się czują z Franiem?
nesiaa Ja uważam że decyzja samodzielnego spania Marcelka w swoim pokoju była najlepszą decyzją, i on lepiej śpi (12h ciągiem jak nic go nie męczy) i my również bo nie słyszę jego zmian pozycji itp.
czarna Nieaktualne zajrzałam na TS;-)
Ok Ok :);-):-)

A ja sobie pije piwko, u K jest kolega i ogladaja jakis mecz a ja siedze i sie nudze i objadam smakolykami ( za kilka dni @ ma przyjsc :baffled: i mam chcice na wszystko) ale jestem glupia tu biegam a tu jem jakies niedozwolone rzeczy :angry::dry:

Marciaa - super ze masz blisko zoo ja tez bym chcetnie poszla z chlopakami, Sebus zna wszystkie zwierzaki a do wrocka nie chce mi sie samej jechac. Uwielbiam zoo

Dronka trzymam kciuki za dalsze sukcesy w odcycowaniu:)
Marciaa fajnie, że zoo macie tak blisko. Moja Ola pewnie byłaby zachwycona, bo ona tak kocha zwierzęta.
Dziewczyny oby dzieciaki szybciutko wyzdrowiały i żebyście w końcu mogli korzystać z wiosennej pogody!

Bartus spi juz od 7 zmeczony był cwiczeniami.Ja tez za chwilke pójde spac.

ramari super ze u synusia wszystko dobrze,duzy juz jest chłopaczek:)
czarna tez bym sobie piwko wypiła,ale czekam az M przyjedzie;)
nesiaa ja tez słysze jak Bartus zmienia pozycje wali w szczebelki,czuwam ostatnio popłakuje w nocy,ale jeszcze nie przenaszam go.
polka ale Twój synus ma apetyt,mój jak zaczoł zwiedzac mieszkanko to mu sie odechciewa jesc.
marciaa fajnie z tym zoo mieliscie:)My poczekamy jeszcze Bartus boji sie naszego kundelka a co dopiero gdyby słonia zobaczył:)

U nas po burzy ale nie było źle tyle co lało okropnie i moje umyte okna już nie są czyste :(

A co do apetytu to fakt je ładnie :) Madzia ale wiesz Bartuś dopiero zaczął zwiedzać a mój Franko przeszedł ten etap pół roku temu :) :) więc teraz nadrabia jedzenie hi hi

Jutro wyniki Oliwii mam nadzieje że będą ok.

Ostatnia edycja:
reklama
nesiaa no wlasnie wg pielegniarki to budzenie to przyzwyczajenie, no i trzeba mu pomoc odzwyczaic sie od dobrego mleczka niedobra woda :-p, bo przeciez on nie niemowlak, zeby co godzine budzic sie na jedzenie, ja po prostu dla latwosci, bo po mleku wiem, ze szybciej mi zasnie :zawstydzona/y:

polusia super wygladasz! tez kiedys mialam takie krociutkie wloski, jak bylam na uniwerku :)

ramari to super synek Ci rosnie :)

ajentka zdrowka jeszcze raz!

k_aralajna oby w koncu Pawelkowi przeszlo to chorobsko!

a ja jutro mam prawdziwy dzien wolny, znaczy pol dnia, ale zawsze cos :-), wzielam dzien urlopu, a Mlody do zlobka, a na 4 mamy szczepienie...chyba spokojna kawka i lunch na miescie bedzie :-)

Do góry