reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia, pięknie :-) pozazdrościć tylko :-)

polka, to Franek je za trzech, odpukać, moja dziś tez ładnie jadła :-) aż uwierzyc nie mogłam, jak sama otwierała buzię po następną łyżkę obiadu... oby tak zawsze :-)

heronek, kobieto, jak ja Ci zazdroszczę tego pół dnia!

nesiaa, my przenieśliśmy Olę kilka tygodni temu do jej pokoiku. na początku sie darła, ale teraz już się przyzwyczaiła. zresztą i tak nad ranem około 4ej przychodzi do nas. ale powiem Ci, że teraz jest lepiej, jak ona u siebie, a my u siebie. ona nie budzi nas, a my jej.

byliśmy dziś nad jeziorem i Olcia zafascynowana kaczkami i łabędziami była. a ja zrobiłam błąd, bo pozwoliłam jej pogmerać w wodzie rękoma. potem był ryk na 102, jak trzeba było iść. az ptaki pouciekały.

reklama
Hej. Czy ja zawsze muszę być pierwsza ? Hehe. Dzisiaj na szczepienie tylko nie wiem czy nas dopuszcza bo paweł ma katar. Znowu oczka ropieją. Zapytam pediatry co z tym oczkiem. Martwię się trochę bo wczoraj napisała do mnie koleżanka która ma 3 tygodnie młodszego synka i jej mały ma 80 cm i waży ponad 9.5 i pediatra powiedziała że jest drobny ale muszą zrobić badania w kierunku anemi. Tylko oni są drobni i niscy, więc nie ma co się spodziewać giganta. A mój paweł ma 75 cm i waży 9.5. Tylko ja do drobnych nie należę ani karol. No zobaczymy. Oby było dobrze.

Monia będzie dobrze!! Nie zamartwiaj się kochana na zapas! Powodzenia na szczepieniu.
Polka trzymam kciuki za Oliwkę!
Heronek ja też dawałam mleko dla świętego spokoju:) Wiedziałam, że zaraz po nim zaśnie.
Cc gratulacje szczęściaro!:)

Witam się!
Zaraz ruszamy w miasto:) Teraz ładnie ale popołudniu ma padać. Co z tą pogodą?????

Jeśli chodzi o cycowanie to po co karmić takie duże dzieci skoro to mleko już nie jest takie odżywcze?? Prawie 3 letnie dziecko i 5 letnie!!!! Matko!!! Moje zdanie jest takie, że rok ok. Ale później nie czułabym się chyba z tym dobrze jakby dziecko samo przychodziło i wyciągało sobie cyca.

Miłego dnia!

nesiaa jak tam samopoczucie?
ajentka cieszę się, że z Marcelkiem już dobrze!
polka 3mam kciuki za Oliwię!
dronka gratulacje pierwszych sukcesów w odstawieniu!
kalisa jak tam synek?
monia nie martw się na zapas i powodzenia na szczepieniu!
polusia cały czas myślę o tych warsztatach co by się zgłosić, tylko chyba nie mam z kim Frania zostawić wtedy:-(
ramari pięknie Radzio rośnie!
asiu jak się z Madzią czujecie?
Cc gratki!

Witam się i ja! U na brzydka pogoda. Całą noc znów lało.Teraz jest ponuro, wieje - gdzie ta wiosna???Franio pięknie spał od 20.30 do 6.35 - co prawda coś tam pojękiwał nad ranem ale tylko przez sen i krótko. Teraz już drzemkuje, a ja popijam kawkę.Wczoraj M po pracy zabrał Frania na plac zabaw. Młody zachwycony, tata też tylko deszcze ich złapał. Franio ok bo miał folię na wózku, ale M mokry na maxa.

Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cc - gratulacje

co do cyckowania - to ja chce do ok 2 roku życia malego o ile sam nie żuci wczesniej . 3 lata to stosunkowo za duzo , no ale jakby sie darl na ulicy to niestety nie dostałby ;) Karmilam nie raz w parku itp. ale jak byl malutki .
No jakby mi na dworze wyciagnal cycka to tez nie czualabym sie dobrze ;)
Ale moj to tylko szczypie w dekold ;) choc fakt moze kiedys sam nauczy się wyciagac ;)
a nesiaa- mi to kiedys powiedziala kolezanka ze jakbym miala córke to napewno karmilabym max 6 miesiecy a ze to chlop to bedzie dlugo ;)

u mnie wsio ok, w pracy mam egzaminy, wiec inne godz pracy. Wczoraj pomylilam sobie jakos soczewki i lewa poszla na prawe a prawa na lewe oko- az mnie oczy rozbolalay a ja dopiero wieczorem do tego doszlam, z tym ze chodzilam w nich ok 7 h. I jakos dziwnie widzialam.

Polusia-
fajna fryzurka , ale na taka zeby sie odwarzyc trzema mieć ładną buzię- więc mi pozostają długie tylko włoski ;)

Hej. Czy ja zawsze muszę być pierwsza ? Hehe. Dzisiaj na szczepienie tylko nie wiem czy nas dopuszcza bo paweł ma katar. Znowu oczka ropieją. Zapytam pediatry co z tym oczkiem. Martwię się trochę bo wczoraj napisała do mnie koleżanka która ma 3 tygodnie młodszego synka i jej mały ma 80 cm i waży ponad 9.5 i pediatra powiedziała że jest drobny ale muszą zrobić badania w kierunku anemi. Tylko oni są drobni i niscy, więc nie ma co się spodziewać giganta. A mój paweł ma 75 cm i waży 9.5. Tylko ja do drobnych nie należę ani karol. No zobaczymy. Oby było dobrze.
Kochana Ty się nie martw na zapas mój Franko też drobny i nikt nas na wyniki nie wysłał bo w centylach się mieści a od ostatniego szczepienia przybrał ponad 2kg więc nie przejmuj się. Powodzenia na szczepieniu.

My wstalismy przed 7.00. Franko wariuje od rana a ja mam lenia tylko szybko muszę się go pozbyć bo ciasto muszę upiec i pozmywać. Obiad mam prawie cały więc dziś z Wami dzień spędze :) hi hi

dzien dobry
ja wpadam na chwilke przed praca, dzis na 10
pawelek coraz zdrowszy ale jeszcze dzis do zlobka nie idzie, zreszta pogoda fatalna wiec wole go z domu nie wypuszczac,fatalnie pranie powiesilam na balkonie ale obawiam sie ze do jutra nie wyschnie, jest chyba z 5 stopni brr

zycze wam udanego dzionka i ciepelka bo dzis potrzebne bedzie papa;-)

Witam
U nas pogoda fajna była wczoraj a dzisiaj beznadziejna.
Do tego kierownik gra mi na nerwach.
Ehh, szkoda gadac. Ciśnienie mi podniósł.

Kalisa - Filip miał bardzo duże uczulenie. Tak mu się skóra paskudziła, że mu sie rany robiły. Dużo maści sterydowych używaliśmy
Do tego często miał obturacyjne zapalenie oskrzeli. Ale wziewne mu nie wyszły, tylko pokarmówka

dzień dobry :)

myszowata dziecko można zabrać ze sobą :) więc jak masz ochotę to się zapisuj kochana bo warto :)

monia nie martw się na zapas - my z M jesteśmy wysocy a Pola malutka i drobniutka a lekarz twierdzi że jest wsio ok :)

ale pospałyśmy dziś - do 8:20 teraz mała się bawi a ja jeszcze w pidżamce biegam - czas to zmienić :) pogoda nie wiadomo jaka - raz słońce a raz deszcz - kurcze gdzie ta wiosna ciep la i słoneczna?
dziewczynki co na obiad robicie - bo nie mam pomysłu?

miłego dzionka życzę :)

reklama
A ja byłam w przedszkolu Karola wpisać na listę rezerwową, bo wiedziałam, że się raczej nie dostanie. Byłam tam już o 7:30, ale się opłacało, bo jesteśmy pierwsi na liście :)

O 11:30 mamy dentystę z Karolkiem, a po południu szczepienie Adasia.

Do góry