reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia mi się podoba ostatni wzór tych rajstop i myślę, że do jeansowej spódnicy mogłyby pasować.Choć osobiście raczej też jednolite preferuję. Ostatni mój nabytek to granatowe:-)
karalajna spokojnej pracy!
ajentka chińskie winko w sobotę widziałam w kauflandzie!
kalisa aerobik fajna sprawa - chodzę dwa razy w tyg!
ramari super wieści!gratulacje!

Witam się i ja! Ok 23 Franko dostał nurofen bo bardzo jęczał i wciąż trzymał się za poliki. Spał ładnie do 6.06 -chwilkę pomarudził i zasnął dalej. Spaliśmy do 7.40. Teraz Franio drzemkuje - coś dziwnie szybko go zmogło...A ja bb i robię kawkę. Rano Młody miał też 37,7 i czwórka lewa górna, której wczoraj nie było jest już na wierzchu...Z tym, że skoro ząbek już jest to skąd ta temperatura...
Miłego dzionka:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzień dobry dziewczynki :)
nocka przespana, tylko na wieczór mała zwymiotowała M i zafajdała całe łóżeczko więc miał niezłe sprzątanie :)
teraz marudzi okropnie - mam nadzieję że to nie objaw czegoś czyt. choroby.
co do rajstop to upatrzyłam sobie je do krótkich czarnych spodenek i brązowych, i do jednej sportowej khaki spódniczki i chyba sobie wezmę dwie pary.
wiolonczela Ty stara baba hahahaha dobry żart, uśmiałam się z rana :)
piękna pogoda u nas więc spacerek obowiązkowo. muszę dziś posiać trawę więc jak młoda pójdzie na drzemkę idę do ogrodu :)
miłego dzionka życzę :)

Witam się!
U nas nocka ciut lepiej. Teraz Ola zasnęła a ja zabieram się za obiad i porządki. Mój ślubny pojechał odwieźć mamę na lotnisko. Jak jego nie ma w domu to ja więcej jestem w stanie zrobić:) Po drzemce spaceek obowiązkowo bo pięknie dziś. Jak M wróci to może wybierzemy się na jakiś plac zabaw.
Polusia mnie te rajstopy bardzo się podobają. Jakbym chodziła w spódnicach to na pewno bym je kupiła. Uwielbiam spódnice i kolorowe rajstopki ale nie chodzę ani w jednych ani drugich, niestety warunki nei pozwalają. Ale pomarzyć i pooglądać można:p
Romari super, że Radzio rośnie ku uciesze mamusi i tatusia:) Jednak nie zgubił siusiaka??:)
Miłego, słonecznego dnia!

Aha zapomniałam Wam napisać, że wydruk z usg wskazał termin porodu na 31.05, a wg OM jest 19.06 :szok:

edit:
nesia, nie zgubił- takie cuda się nie zdarzają :-D
myszowata to może faktycznie ząbek jest sprawcą, a temperatura chyba może się jeszcze troche utrzymać.

Ostatnia edycja:
nesiaa jak to warunki nie pozwalają???nie grzesz!;-)Masz super figurkę!:tak:
ramari tak bywa czasem z terminem porodu, że są takie rozbierzności. Może Radzio zawita rzeczywiście już w maju po drugiej stronie brzucha:tak:

A i co do wakacji to my jedziemy nad nasze polskie morze. Jednakże mimo, że wszystko będzie tam dostępne to i tak zrobię zapasy jedzeniowe na wyjazd u nas bo ceny w naszych rodzimych kurortach powalają.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nesia warunki nie pozwalają? hahah chyba pogodowe bo na pewno nie wyglądowe - laseczka przecież z Ciebie :)

ramari fajnie że Radzio rośnie pięknie, a może już w maju przywitamy małego :)

dzięki dziewczynki za wypowiedzi w sprawie rajstop - zamawiam sobie 3 pary w różnych kolorach :) jak wiosna to wiosna :)

hejka

Ionka majorke znam jak poznan prawie :p do jakiej miejscowosci lecicie???? super tam jest i ta promenada w el arenal wielokilometrowa ja Cie.......cool:D

Niko spi juz. Ja nie spałam w nocy. Dzis spotkanko z ajentką znowu na placu zabaw i innymi poznanskimi mamusiami z BB :) czekamy na polke az zawita do Poznania wkoncu!

ramari to masz podobna sytuacje do mojej...z tym terminem. Mozesz urodzic nawet pod koniec czerwca:p hehe

a co do rajstop to ja uwielbiam. W liceum nosilam tylko calzedonie i to rozowe, zolte albo fioletowe. Teraz raczej brazy albo czernie. Te w paski polusiowe fajne ale na szczuple nogi ja bym wygladałą conajmniej KOMICZNIE:p
polusia granatowe sa fajne jakie kolrki wybrałas?

Dzien Doberek:)

U nas nocka ok,mały wstał o 6.30,ale dał mamie polezec do 7 i wtedy juz marudził,nocke całą przespał a ja jakas nie wyspana jestem.Chyba trzeba sie dzisiaj wczesniej połozyc jak Bartek da.Pogoda brzydka siedzimy w domu.A mnie cos głowa boli.

ramari to rosnie Ci kawał zdrowego chłopczyka,oby tak dalej:)
myszowata to dobrze ze to tylko ząbek:)
polusia bardzo ładne rajstopki:)

Dobrego dnia zycze:)

reklama
owlrene cokolwiek to jest życzę by łagodnie przeszla i szybko była zdrowa. Ale Ty się nabiegasz. Podziwiam Kochana!!! Dbaj o siebie bo zdrowie przy trójce dzieci potrzebne.

A my teraz dopiero pobudka. Franki spał spokojnie i wstał w dobrym humorze:) zaraz obudze starszych i szykowanie do szkoły a ja potem pędze na Kalisz:) mam nadzieje że nie będzie padać.

Jak tam nasze chorowitki?
Moniska jak ty i Pawełek?
k aralajnaa Ty? Do pracy pewnie już popędziłas? Powodzenia w złobku małemu życzę !!!
Heronek , Myszowata mam nadzieje że ok?

yra, asia, neska, ramari w brzuszkach maluchy mają się dobrze mam nadzieję? Pogłaskac je ode mnie :*

Polusia dziewczyny zdrowe? A Ty jak z woreczkiem?

Frotka mam nadzieje że siły nabralas na kolejny dzień i przeprowadzka Cię nie przemeczy. Buziak dla mojej synowej :*

czarna a młody jak z tym z wichnieciem?!!!

Miłego dnia kobietki !!!
noga go jeszcze troszke boli ale juz smiga sam po dworze i po domu bo pierwsze 2 dni to nie chcial wogole chodzic.
A ja mam już dosyć tych nocek, jak tylko wyzdrowieje, to zamierzam wziąć się za to moje kochane dziecko. Dziewczyny wiem że to nie ten wątek, ale proszę napiszcie co dajecie dzieciom do jedzenia. W sumie to chodzi mi o obiadki. U nas oprócz pomidorowej, rosołu to zwykle są warzywne zupki. Wrzucam jakąś mieszankę warzywną, do tego albo ryż albo kasza albo makaron no i np indyczek. Tracę pomysły. Pomóżcie.
ja gotuje zazwyczaj zdrowe obiady wiec krystek je z nami, nawet spaghetti lubi i kasze z sosem , wszystko zje tylko ostatnio cos malo a z zup to najbardziej rosol i kalafiorową
kasia moja Pola sama zrezygnowała z pobudek w nocy ale to jak miała ze 3 miesiące, teraz się budzi tylko wtedy jak jest chora albo idą zęby

monia u nas zupka prawie każda: krupnik, rosół z makaronem, rosół z grysikiem, ziemniaczana, pomidorowa, krem z brokuł, grysikowa, nie lubi tylko czerwonego barszczyku, do zupki dodaję : kaszę, zacierkę, robię lane ciasto, grysik, makaron, ryż. co do drugiego dania to wszystko to co my zjadamy tylko nie smażone. bardzo lubi gulasz z kaszą, pieczone ziemniaczki w piekarniku, naleśniki z musem jabłkowym, makaron z każdym sosem nawet z sera pleśniowego. w zasadzie to ona je wszystko poza smażonym, teraz w święta będę robiła barszczyk biały świąteczny więc na pewno spróbuje :)

mrozik ja mam tylko jednego kamienia - ma 1 cm , więc tak źle nie jest. a napisz mi jak można go rozpuścić nie operacyjnie? bo to byłoby dobre dla mnie :)

ja dziś znowu mam randkę z dentystą ale jestem tak zadowolona bo moje zęby wyglądają teraz ślicznie :)
no i ja sie podpisze pod metodą z oliwe z oliwek ja mialam caly woreczek wypelniony piaskiem i po oliwie 2 latka juz mie nic nie boli wiec pewnie ich tez nie ma

Witam!
Brak czasu ostatnio straszny:( Teściowa nauczyła mnie robić piękne wielkanocne jajeczka i postanowiłam trochę zarobić na nich. Zobaczę czy mi się uda:) Jak WAm się podobają??
Zobacz załącznik 340476Zobacz załącznik 340477Zobacz załącznik 340478

Zyczę wszystkim chorym zdrówka!!!
Miłego popołudnia!
wow ale cudne !!!!!!

Do góry