reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nesiaa bardzo fajny pomysł z tym pokojem i garderobą zreszta też - i jedno i drugie by się i u nas przydało:tak:
mysz potwierdzam, że dzieci lubią "Jaka to melodia?" - mój Franek nawet czasem bije brawo śpiewajacym i sam czasem podśpiewuje:tak:

reklama
witajcie,
apropo mandatu- za zaparkowanie na terenie zielonym tzn miejsce na ktorym stanelismy bylo juz wyrobione od aut i ciagle tam stoja samochody i niby wjechalismy pod zakaz...ale my tego znaku nie widzielismy...straz wie kiedy sa nauki wtedy jest mega duzo aut < co chwila po naukach ktos mial blokade>bo pod kosciolem znalezc miejsce to cud...wiec zaparkowalismy obok pod domem dziecka...ale udalo sie nie placic swoja droga sporo. Niemniej jednak zdziwilismy sie ze tam nie wolno...

pogoda sie zrabala, ale od srody ma byc juz fajnie. Prognoza 16 dniowa pokazuje nawet 16 i 19 stopni :D trzeba teraz te pare dni przeboleć

u nas nocka kiepska. Krecil sie ze szok, nie mogl miejsca znalezc ida nam zeby kolejne...:)

witam, dziś pobudka o normalnej godzinie ;-)

tabasia, biedny Al! obserwuj i się nie wkręcaj! ostatnio moich znajomych synek miał wysoką gorączkę, pojechali do szpitala (tutaj) i z miejsca dostali antybiotyk (!!!). po 3ch dniach okazało się, ze to 3dniówka!!! no i antybiotyk odstawili od razu jak sie wysypka pojawiła. najlepsze jest to, że matka dziecka nie przechodziła 3dniówki jako dziecko i też ją wzięło :szok:

dorotka, my mamy mannę błyskawiczną z Kupca, gotuję pól na pół woda+mleko łaciate ;-)

kalisa, podobno wiele dzieci ma uciekające oczko i to jest związane ze słabymi mięśniami, no ale idź do lekarza na wszelki wypadek.

wama, dobrze, że lekarka zajrzała do ucha! u nas tylko pytają: dziecko ok? jak moim zdaniem tak, to szczepimy. no a jak coś nie daje objawów??

polusia, ty tchórzu ;-) a nie lepiej iść, zanim bedzie okropnie bolało??

polka, pracusiu, Ty to masz powera :-D

u mnie na obiad tarta pieczarkowo-porowa. jak tylko Ol zaśnie, to wyrobie ciasto na spód, a jak nie zaśnie, to obiadu nie będzie, hehe :-p

A ja mam mały przestoj bo bankomat nie działa :( a wszystkiego nie kupiłam a musiałam się w lumpku rozliczyć. Kartą nigdzie nie zapłacę. A swoją droga i tak nie byłam i tak przygotowana na szybki przypływ gotówki bo wychowawczy jest zawsze 25. :) ale wczoraj M.z ciekawości sprawdził :) i już było.

Nesia jutro :) o 16.00mam gości :) ale od samego rana mój brat przyjeżdża i obiad muszę zrobić i ciuchy mu obiecałam wyprać :) :) bo pralka naprawie :)

polusia trzymaj się dzielnie z tym bólem !!! I może idź do lekarza :)

Marciaa i Ajentka udanych wojaży z dzieciakami

Kupiłam szelki temu mojemu łobuzowi i cieszy się tak że zasnąć nie może :) :) :)

Wysprzatałam przedpokoj bo kurtek wisiało na 4pory roku razy nas 5 :) hi hi

Robię obiadek i czekam na M.wtedy ładujemy się w samochód i do Kalisza:) na 16fryzjer :) Oliwie też biorę :) chce kupić Frankowi krawat :) ciekawe czy mi się uda.

Wieczorem tortem się pochwale. Frotka z tym biszkoptem nad podłoga super sprawa :) dziękuję :****
Dziękujemy Antosiowi i mamie N&H za śliczną karteczke z żabką :) i za bonus :****

Robię sobie kawkę i muszę pomyśleć o strojach odświętnych :)

Buziaki i zdrowka wszystkim !!!

Witam:)

Nocka ok o 24.30 na mleko sie przebudził i spalismy do 6.30,ale polezelismy do 7 tzn ja,bo Bartus fikał i wstawał.Teraz jest w łózeczku i sie wygłupia zamiasta spac.Chyba synek bedzie miał jedną drzemke zrobił kupe i sie bawi na podłodze zaraz obiadek dostanie.

Ciesze sie ze Barti robi takie postepy teraz nie lubi długo siedziec tylko chce wstawac,pełzac,albo ma próby raczkowania.Super:-)

Pogoda pod psem siedzim w domu.

Zdróweczka dla chorowitków!!!

Dobrego dnia:)

Witam!

Pogoda niezbyt ale cieszę się że dziś mamy z małym plany;-) to przegonimy brzydkie chmury. Marcela w ogole tv nie interesuje, niby spojrzy na chwile, na cos tam pobije brawo ale zaraz traci zainteresowanie, o przepraszam jak tato włączy kiepskich to potrafi na dłużej oko zawiesić:eek: Ja się cieszę bo mam 4 dni wolnego, uffff po takim maratonie to naprawdę luksus. Dziś wojaże z Marcią i Nikosiem, jutro odwiedzamy moją babcię i może uda się jeszcze kuzynkę, babcia mieszka 70km od Poznania, w niedzielę przyjeżdża do nas moja inna kuzynka z prezentem na roczek Marcelka, szalonaaa nie da sobie przepowiedziec ze nie musi nic kupowac ale ona chce i koniec. Mimo wszystko miło. A w poniedziałek popołudniu do teściów, także dni zaplanowane ale wszystkie sympatycznie.:tak:
Dorotka Manna błyskawiczna Kupca
Polusia Lepiej nie igraj z takimi rzeczami, lepiej zająć się tym zawczasu niż sobie komplikacji narobić. Zastanów się jeszcze.
Polka Udanej imprezy dla Frania kochana!

hej.
dzieki za kciuki, okazalo sie ze to co mialo byc poniezej 20 tys to jest ok, bo jest na 14 tys, ale kiepska mamy hemoglobine i cos jeszcze. Kurcze.. zeby przez jedna dobe te wyniki hemoglobiny az tak sie pogorszyly? dziwne.
Kolejna kontrola w srode.
A dzisiaj jeszcze musze isc do laryngologa, znowu bedzie darcie.. ehhh... uwielbiam lekarzy. A no i oczywiscie musze isc i sie prosic czy mnie laskawie laryngolog przyjmie, bo ma ludzi zapisanych.
Dobrze, ze mama mnie zawiezie do przychodni bo pogoda okropna, wieje tak ze urywa glowe.

Marcia moj maz ostatnio przywiozl mandat za to samo, za parkowanie na pasie zieleni, tylko Karol mowil ze stanal jednym kolem i do tego zieleni tam nie bylo :-D, chcieli wlepic 200, ale zeszli na 100.

pozdrawiam chorowitkow.

reklama
Dziękuje dziewczynki !!

Bylismy u chirurga zrobili mu prześwietlenie i NA SZCZESCIE !!!!! nie ma nic zlamanego ani pęknietego i lekarz powiedzil ze to zwichnięcie kazał robic oklady ale wiem ze sebi nie da sobie nic robic przy tej nodze to kupilismy masc.
Pol dnia w szpitalu spedzilismy u tego lekarza ale jestem spokojna.

Do góry