reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Serwus dziewczyny:)

No i pobudka o 4.25 :/ frotka wiolonczela myśli chyba tak samo jak ja o tej zmianie czasu, czyli że po zaminie dziecko zamiast budzić sie o 5, bedzie na nowy czas budziło sie o 6. Mi mojego syna nie udało sie w ogóle przestawić na czas zimowy, teraz myśle ze po zmianie czasu bedzie chodził spac po 19 i wstawał około 6:) zobaczymy :D

dorotko ja od czasu do czasu robie zwykłą manne błyskawiczną z kupca na wodzie z jabłkiem utartym
tabasia oby szybko goraczka minęła
polka_84 piękny roczek na suwaczku, wszystkiego najlepszego dla Frania i samej radości :)
moniskaBe trzymam kciuki za dobre wyniki
czarnuszka oby to nie było cos poważnego i Synuś szybko zapomniał

reklama
dzień dobry dziewczynki :)
nocka spokojna - małej katarek powolutku przechodzi :) ja za to pół nocy z bólu się zwijałam - ten woreczek tak daje popalić a miałam już ustalony termin operacji i spietrałam to teraz za to cierpię.
dziś jadę na rtg zęba muszę na poniedziałek zrobić.
pogoda tka sobie - nie może się zdecydować czy ma padać czy słońce świecić

tabasia mam nadzieję że to tylko zęby

marciaa wow 1000 zł? a za co taki mandat się dostaje

czarna oby Sebkowi nic złego nie było :)

ajentka. marciaa miłego spotkania życzę :)

moniazdróweczka dla Pawełka

lecę jakiś obiad wymyślić :) miłego dzionka życzę :)

Hej Kochane,
Dziekuje za zyczenia zdrowka.
Noc w miare dobra, temperatura skakala, teraz ma prawie 38st. Zjadl ladnie mleko, ale byl glodny, bo ostatnio mial bunt i w ogole nie chcial jest na noc. Rano zreszta tez nie chcial. Poza tym jest moze troszke przygaszony, ale usmiecha sie i wyglupia.
Pojecia nie mam co to moze byc :eek: Moze faktycznie ta trzydniowka...
Kurcze za 3 dni do PL lecimy :/

A jak myslicie podac mu teraz jeszcze przeciwgoraczkowy? Jak to w koncu jest? Do 38st nie zbijac? No, ale jak goraczka utrzymuje sie dluzej niz dzien?

Wama zapalenie ucha? Bez objawow? Ojej. Duzo zdrowka dla Poli!!
Moniska trzymam kciuki za wyniki.
Nie wiem co jeszcze komu z tego wszystkiego :(

Witajcie dziewczyneczki:-)
moniskabe trzymam kciuki za dobre wyniki:-)
tabasia mam nadzieję, że to nie jakieś choróbsko.
wama naprawdę bym się nie spodziewała,że tak bezobjawowo zapalenie ucha. Zdrówka
czarnuszka
zdrówka dla Sebusia. Może to tylko takie stłuczenie. Oby.
polusia fajnie że małej przechodzi katarek. A Ty bidulko się wymęczyłaś z tym woreczkiem:-(
marcia ajentka miłego spotkania:-) ale fajnie macie:-)
polka dobrze,że uratowałaś telefon:-)

U nas nocka ok. choć mała o 5.20 się obudziła ale usnęła po krótkiej zabawie i pospała do 7.15.
Ja zaraz śniadanko i kawka.
Obiadek dla małej ogórkowa dla nas naszła mnie ochota na pieczarkową i tyle chyba.

miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Hej Laseczki:-)
Franio pospał dziś do 7.06 - jak powiedział mój M rano wychodząc do pracy "długo jak na kurę":-DŚmiejmy się, że Franio to kurka bo wstaje bladym świtem;-)Teraz Mały drzemkuję, a ja przy kawce i bb mam chwilkę dla siebie. U nas wciąż wieje na maxa - jakoś mi się w zwiazku z tym odechciało spacerku.Na obiad mamy pomidorową z makaronem, ale chce mi sie jakoś kiełbaski z cebulką z patelni - pewnie zrobię na kolację:tak:
monia zdrówka dla Pawełka i kciuki zaciśnięte!
Tabasia wg mojej pediatry i teścia (lekarza)zbijamy jak jest powyżej 38,5. A przy 3-dniówce temp jest ponoć przynajmniej 39 - zresztą u nas tak było. No nic obserwuj!
polka Ty nasza mróweczko:*
marciaa niezły mandat? Co nawywijaliście?;-)
wama też bym nie pomyślała, że tak bezobjawowo może choroba przebiegać. Zdrówcia dla Poli!
czarna biedy synek! Oby to nic poważnego nie było! Daj znać co lekarz powiedział!
polusia współczuję Ci tego bólu i nie zwlekaj z lekarzem! Cieszę, że katarek ustępuje szybko!
katrinka podziwiam Cię - ja bym nie wytrzymała tyle poza domem, 2h mija i tęsknie za Małym tak bardzo, że nie wyobrażam sobie jak musi być Ci ciężko przez te kilka dni...
karalajna jak tam po jogurcie Młody?
ajentka marciaa ale Wam fajnie!

Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata ja nie pójdę do lekarza z tym woreczkiem. coś ty takiego mam pietra że hej. wiem że jak wezmę leki to przejdzie za jakiś czas. a na operację tego to pojadę tylko wtedy kiedy mnie zmusi i dostanę już zapalenie. wiem nie mądra jestem ale się boję operacji a tak nie będę wiedziała kiedy mnie to czeka

Na ostatniej wizycie pediatra poleciła mi skontrolować Małego u okulisty, bo chyba ucieka mu lewe oczko:( tak teraz szukam i szukam po necie jakiegoś specjalisty, czytam opinie o tych lekarzach no i mam problem bo cieżko zdecydować do kogo pójść :( poza tym boje się strasznie, nawet nie wiem jak takie badanie bedzie wyglądało:( ehhhhh

polusiu rozumie, że się boisz, ja miałam usuwaną torbiel z zatoki - niby krótki i prosty zabieg, ale jednak w pełnej narkozie i miałam mega stracha. Nawet na sali operacyjnej długo nie mogli podać mi narkozy bo taki mi ciśnienie skakało z nerwów. W każdym razie myślę, że warto się jednak przełamć bo po co masz się mordować z tym bólem:*
kalisa mój Młody miał konsultację u okulisty jak miał 6 tyg, miał badane dno oka i tylko oglądane oczka z użyciem latarki...

Heja!
U mnie przesilenie wiosenne, mega dół, ale to na TS moze.

Co do reklam, to moje dziecko uwielbia ale tylko reklamy nawet w radio;) potrafi siedziec i gapic sie w nie z pol godziny. Bajek nie lubi i nic innego tez go nie interesuje, no chyba ze "Jaka to melodia?" ale ponoc to duzo dzieci lubi.
Zreszta przyznam sie, ze reklamy to jedyna zabawiaczka, ktora pozwala mi zjesc sniadanie:/// Ale ciesze sie, ze Franio coraz bardziej lubi ksiazki.
polusia idz do lakarza, bo jak Ci sie rozleje, to dopiero bedziesz miala kuku.
wszystkim chorowitka zdrowka!!!
tabasia a czemu piszesz o posocznicy??? Ktos zachorowal w okolicy? (moze nie jestem na bierzaco).
milego dnia wszystkim
jak wroci mi humor to wroce

reklama
Witam!
Nocka ok. Pobudka o 5 na mleczko i pospała jeszcze do 7. A teraz już drzemkuje. Ja myślę nad jakimś bezmięsnym obiadem. Niestety nie mam żadnej rybki a do sklepy daleko i nie chce mi się jechać. Ach to lenistwo:)
Wczoraj tak siedzieliśmy z M i stwierdziliśmy, że brakuje nam jeszcze jednego pokoju w domu. Takiego na odpoczynek w dzień, żeby było cichutko i wygonie. Żeby można było się zdrzemnąć, poczytać książkę. I dość poważnie zaczynamy zastanawiać się nad przerobieniem garażu na garderobę i właśnie taki pokoik dla nas. Tylko przeraża mnie wizja tego bałaganu.
Zimno u nas strasznie i pochmurno:( Gdzie ta wiosna.

Kalisa ja też czekam na zmianę czasu:) Przynajmniej na zegarze będzie 7 a nie 6 :p
Dorotko ja robię zwykła mannę błyskawiczną firmy Kupiec.
Tabasia oby szybko gorączka minęła!
Polka udanej imprezy:) To dziś czy jutro?
Moni oby wyniki były dobre!
Czarnuszka mam nadzieję, że to tylko stłuczenie. Biedny musi go boleć i pewnie się nieźle przestraszył:(
Polusia może trzeba iśc do lekarza i umówić się na tą operację. Szkoda się tak męczyć kochana. Życzę żeby szybko przeszło!!

Miłego dnia!

Do góry