reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kochana ja wlasnie jestem na etapie przestawiania mojego dziecka.
tez chodzil spac po 19 i efekt byl taki, ze o 5 juz nie spalam.
wczoraj padl o 20.30 i spal oczywiscie z przerwami do 6.20.

zmierzam do tego , ze moze sprobuj klasc Pawelka pozniej?

a jak nie to... Pawly chyba juz tak maja :-D

reklama
monia a jak pawelek spi w dzien? ciezko jest polozyc pozniej dziecko ktore spi 45min w ciagu calego dnia i potem wieczorem przez ostatnia godzine placze, ale oczywiscie to chyba jedyny sposob... zobacze jak uda mi sie dzis:tak:, ale pobudki o 5 rano mnie wykoncza...

tylko byly sytuacje ze pawel zasypial pozniej a i tak wstawal o 6, jakby z przyzwyczajenia:-D

to chyba powinien byc dlugoterminowy proces heh

moj idzie spac przewaznie ok 19.30 i spi do 7-8, jak wstajemy do pracy to go budziki wybudzają i sie rozbudza ale go poprzytulam poloze do lozeczka i spi dalej, gdzies do 7.30-8, a jak mamy wolne to zdarza mu sie nawet do 8-8.30 przykimac, a w dzien spi 2 razy po ok godzinie, wpierw ok 10-11 idzie sppac i spi sod 30 mint do nawet 2 godzin chociaz z reguly spi wlasnie ok godziny, a potem ok 15-16 idzie spac i tu drzemka trwa przewazne 40 minut

Marciaa polusia naprowadźcie mnie na wpis Ani na pomocowym bo szukam i nie widzę...
karalajna mój Franio miała etap budzenia się ok 5.30, ale samo mu to minęło, minie i u Was!

Hej hej:-) Nocka spox.Młody spał od 20.30 do 6.30. Pierwszy budzik obudził go o 16.15, ale w mig zasnął na nowo, ale drugi o 6.30 wybudził go ostatecznie...o 7 zjadł, a od 8 drzmkuje. Dziś Franio siedział w łożeczku i wystwaił jedną nogę między szczebelkami i nią machał i jeszcze skarpetka mu zleciała...śmiesznie to wyglądało:-D
Miłego dnia:-)

Niko chodzi spac ostatnio ok 21.30-22...wyjatek przed wczoraj 19.. nie ma reguły na jakość spania. Dzisiaj sie wiercił jak poszedł spac 21.20, a jak o 19 poszedł to spał jak zabity i na odwrót czasem
Teraz wstaje ok 8 sam się przestawił

Hej :-)
Ja od rana wkurzona bo inspektor był żeby sprawdzić dlaczego robi mi się grzyb w kuchni. Wilgość prawie 50 % nic dziwnego więc że chłopaki chorują.
Ale wiecie co ? zdenerwowało mnie podejście tego chłopa, z takim lekceważeniem podszedł do mnie ,aż w końcu podniosłam ton i pokazałam że sobie nie dam kitu wcisnąć i zaczął gadać ze mną normalnie wrrrrr. Aż mnie brzuch rozbolał :wściekła/y::wściekła/y:

Ja myślę tak jak Marccia nie ma reguły na spanie, u nas Błażej chodzi o 20 spać i czasami pośpi do 6, czasami do 7, czasami śpi dobrze casami całą noc się wierci :confused::confused::confused:. NIe wiem od czego to zależy

ccaroline85 kuruj się i opdoczywaj jak najwięcej wiem że przy dwójce dzieci to nie łatwe ale czasmi jak się nie odkurzy albo nie zmyje naczyń to świat się nie zawali w tym czasie lepiej poleżeć :-D:-D Bałagan nie zając nie ucieknie ;-);-)

Witajcie, u nas pobudka Krystiego o 7 ale jakos lezal cicho i ja spalam prawie do 9 :szok:, wstalam sniadanko zjedzone i posprzatalam a teraz sie bawia.

A co sie dzieje u Ani ?? biedactwo :-(

Sloneczko u nas pieknie swiecie, napewno pojde na dwór.

MoniSkaBe - aaaaaaaaaa snilas mi sie hahahahaha, ze przyszlas do mnie na tipsy hehe i zrobilam ci jednego i ci sie nie podobal wzorek, potem zrobilam nastepnego tez Ci siennie podobal i tak chyba z 5 razy ahahaha, na dodatek byla juz noc i przyszla z Toba jakas kolezanka i tez chciala ale odmowilam bo juz bylo pozno.hahaha

myszowata https://www.babyboom.pl/forum/mozes...zeczony-zginal-43013/index85.html#post6460486 post napisał kfiatek czyli Ania

Witam,
nocka masakra : mała spała do 8:15 ale ja umierałam. wszystko mnie bolało do tego jeszcze wymioty:( beznadzieja. teraz trochę lepiej ale i tak kiepsko się czuję.
wiecie co wymyśliłam wczoraj z moim M, że to ta lampucera szwagra rzuciła na nas zły urok bo jak tylko przyjechała to zaczęły się choroby, najpierw dziewczynki a potem ja i M. niech ona już jedzie i nigdy więcej nie przyjeżdża do nas.
idę na lekkie śniadanko :) miłego dzionka

cc zdróweczka Wam życzę *)

reklama
monia a jak pawelek spi w dzien? ciezko jest polozyc pozniej dziecko ktore spi 45min w ciagu calego dnia i potem wieczorem przez ostatnia godzine placze, ale oczywiscie to chyba jedyny sposob... zobacze jak uda mi sie dzis:tak:, ale pobudki o 5 rano mnie wykoncza...

tylko byly sytuacje ze pawel zasypial pozniej a i tak wstawal o 6, jakby z przyzwyczajenia:-D

to chyba powinien byc dlugoterminowy proces heh
hehe zawsze lepiej o 6 niz o 5 :-D
moje dziecko tez roznie wstaje, jednak jak sam sie domaga snu o 19 i usnie, to spi przewaznie do 5. A jak troszke pozniej to uda nam sie pospac do 6.

Zazdroszcze mamom, ktore nie maja problemu ze snem dzieci.
Mi to momentami az sie plakac chce z bezsilnosci.
Witajcie, u nas pobudka Krystiego o 7 ale jakos lezal cicho i ja spalam prawie do 9 :szok:, wstalam sniadanko zjedzone i posprzatalam a teraz sie bawia.

A co sie dzieje u Ani ?? biedactwo :-(

Sloneczko u nas pieknie swiecie, napewno pojde na dwór.

MoniSkaBe - aaaaaaaaaa snilas mi sie hahahahaha, ze przyszlas do mnie na tipsy hehe i zrobilam ci jednego i ci sie nie podobal wzorek, potem zrobilam nastepnego tez Ci siennie podobal i tak chyba z 5 razy ahahaha, na dodatek byla juz noc i przyszla z Toba jakas kolezanka i tez chciala ale odmowilam bo juz bylo pozno.hahaha
hehehe jaki sen :-D
oj jak ja bym chciala zeby mi ktos zrobil, teraz mi sie akryl skonczyl i psikus, chodze bez , ble.

Do góry