reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej ja tez nie mam czasu na nic!!

Dronka wspolczuje!! i zdrowia dla męża!a sily dla Ciebie!

Siedze i pije wode tak mnie nerki siekły BOziuuu!!!!!

My wigilie u mamy R spedzemy mam nadzieje,ze jakos to bedzie bo ostatnio jestem cieta na szwagierki...

k-aralajna jeśli chodzi o lekarzy to ja niestety mam identycznie... bardzo długo moja starszą źle diagnozowano...a to potówki, a to szkarlatyna, potem zbyt słabe leki na alergię a teraz z astmą , mimo że zdiagnozowaną też pod górkę. DO alergologa chodzimy prywatnie ale i tak nie mam za bardzo pewności czy jest ok.
Dronka moja mała właśnie alergennie reagowała np na brzoskwinie i morele.

marciaa buziaki dla NIKOSIA
dronka oj pech :( facet w gipsie to gorzej jak dziecko przesyłam to już 3krotnie wiem coś o tym :( współczuje !!!↲
Nie nadrobie Was niestety :( padam na twarz :( cały dzień w biegu. Jasełka, zakupy, wieczorem robiłam peleryne młodemu. Bo on jutro prowadzi całą imprezę w szkole jako narrator :) mucha, koszula, wsio gotowe :) Franko dziś na zawalonie nawet w sklepie obcym ludziom papa czy brawo robił :) po za tym nie idzie go upilnować :( wlezie wszędzie. Podjechał hipopotamem do krzesła i opierając się o nie stanął nogami na hipciu... Łobuz!!! !!! kurde mówię Wam on przechodzi samego siebie. Starszych pobił już dawno w wymyslach. Dobranoc !!!

dronka, ale niefart. no ale nie naprawisz, dobrze, że połamał tylko nogę, a nie obojczyk.

Karolajna ja karmie dalej piersią ale pierwsze placki wyszły po podaniu jej deserku z jogurtem/mimo ze wczesniej dawałam "dorosłe jogurty" polizac i nic!! Zastanawi mnie fakt ze zaczelam pic czyste mleko-a nie w formie przetworzonej czyli jogurty sery wiec nie wiem czyto moze byc to... nie zaglebialam sie w ten temat-ale wkoncu musze!! tak szukam po omacku zamiast isc do specjalisty!! ale nie mam wyjscia nieststy teraz:/

Zlikowdowalam pomidory bo je podejrzwalam i wysypka wyszla-chyba musze morele i truskawi z kaszek usunac i obserwowac co dalej bedzie!!

znów dronka :-)
moja ma alergię na brzoskwinie, morele, cytrynowa herbatkę z bobovity.
ale jeszcze nie może jeść jogurtów z Hippa, obojętnie jakich smaków. od razu ja wysypuje. natomiast normalne jogurty je bez problemu. uwielbia tez moje jogurty sojowe.
wiem, że bardzo trudno wpaśc na to, co może uczulać, np. z ta herbatką to był całkowity przypadek.

ajentka, myślałam o Tobie dziś :-) zastanawiałam się, dlaczego sie nie odzywasz :-)

moi panowie piją piwo i oglądaja kabarety, rżą przy tym na całe osiedle, a ja się denerwuję, żeby Ol nie dołączyła do tej "imprezki".
chyba idę spać.

Ajentka myslałam o Tobie ostatnio i miałm sie pytac, gdzie sie podziewasz:)Ale też z doskoku zagladam rano i przed snem zmeczona wkońcu nie spytałam.Dobrze,ze jesteś:)Marcelek swietny facet ,daje rodzicom pospać i rodzeństwo bedzie podobne:)Oj zmeczona jestem poczytałam Was.Polusiu gratuluj Ani od nas bardzo:)dronka współczuje, plany upadły ale zdrowie najważniejsze .Padam na dziub pełznę spać.dobranoc

Chyba czas isc w kime :-D
Zrobilam dzis polowe z tego co zaplanowalam :dry:
Al sie wycwanil i jak go kladziemy wieczorem, to ciagle wstaje w lozeczku, ale tylko z tej str. od naszego lozka. Pewnie chce, zeby go wziac. Przyzwyczail sie juz. No nic, musimy byc konsekwentni. W ogole to dzis zauwazylam, ze mojemu Dziecieciu ida 3 zeby na raz :cool: Ciekawe jaka dzis bedzie nocka...
Ramari super, ze z Fasolinka dobrze :-)
Oooo Polusia, jednak coreczka :happy2: Gratuluje!
Yra ciekawe co u Ciebie zamieszkalo :blink:
Dronka wspolczuje! Musi byc ciezko. Szkoda, ze plany w leb wziely. Zdrowka dla M.

Dziewczyny zadzwonila dzis do mnie moja przyjaciolka, jest w okolo 7tc i dzis miala skape plamienie. Jutro dopiero ma wizyte u lekarza. Czy moze to swiadczyc, ze cos zlego zaczyna sie dziac z fasolka? Albo to najgorsze??? Nic poza tym, zadnych bolesci itp. Cholera martwie sie jak nie wiem, bo ona ma chora tarczyce i ta ciaza jest podwyzszonego ryzyka :-( Ja mam nadzieje, ze to tylko zmiany hormonalne...

Dobranoc!

polusia gratulacje dla Ani! Widać Malutka bardzo chciała być już z mamusią na Święta:-)
dronka eh...współczuję Ci, ale nie złość się już bo czasu i tak nie cofniejsz, dasz radę! Zdrowia dla M!
mirosia zdrowia dla syneczka!
ramari cudownie, że z fasolinką wsio ok! Ja marzę o drugim synku, ale córeczka też byłaby fajna he he;-)Zdrowie najważniejsze, płeć drugorzędna, ale zwykle jednak jakieś oczekiwania każdy w tej kwestii ma...
ajentka jesteś! No wreszcie!:***
ionka zauważyłam prawidłowość, że faceci jak jest ich przynajmniej dwóch nie potrafią być nawet względnie cicho...

Witajcie! Nocka bardzo ok, ale pobudka już o 6.15:dry:Człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego - ostatnio spaliśmy tak do 7-8...Dziś mamy kontrol u pediatry po chorobie, dobrze, że przychodnia blisko bo coś siąpi...Potem mam kosmetyczkę, a wracając zrobię zakupy głównie serki, deserki, kaszki dla Franuli. Zaczynam obmyslać menu na sylwestra bo okazuje się, że będziemy mieć gości - macie jakieś sugestie dla mnie?:-)
Miłego dnia:-)

reklama
Witajcie.
Jeeejjuuu dziewczynki juz 2 raz zapomnialam wziac tabletki anty :wściekła/y: i nadrabiam rano, mam nadzieje ze nie zmniejszy sie ich działanie.
K wczoraj do mnie mowi cos o prezentach pod choinke a ja mu mowie ze chcialabym jeden prezent do konca zycia, a on do mnie "córeczke ?" hehe a ja ze nie zeby mi pozwolil isc na studia i jak je skoncze to wtedy sobie zrobimy córeczke.
Bo wiecie co .....tak jakos pragne córeczki, ale to na serio jak pojde na studia i skoncze i chlopaki juz beda wieksi i jak bede miala prace i ten dom wybydujemy.

Doronka - a to pech ! Szkoda ze plany sie zmianiają i to zaraz przed swietami

Dziewczyny ja już po. Maleństwo ładnie rośnie :-)
Moja szyjka jest "długa jak łabędzia" Ma 4 cm.
Po zmolestowaniu lekarki o płeć powiedziała, że nie jest pewna, ale chyba coś tam dynda.
Więcej dowiem się 18 stycznia na usg połówkowym. Trzeci chłop w domu (a z psem czwarty) to będzie wyzwanie :-D
ooooo gratulejszyn !! nawet jak chlop to najwazniejsze zeby byla dzidzia zdrowa :)

ramari najważniejsze że zdrowa fasolieczka :) bardzo się cieszę

kochane pamiętacie Anie z wątku pomocowego? kilkałyśmy dla niej na mebelki. dziś urodziła zdrową córeczkę :)
Fajowo !! tylko pewnie jej przykro ze tatus nie zobczy coreńki :(

Do góry