reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tam zaraz laseczka:-p Już nie mam takich wlosków, mam teraz proste w miarę:-) no i dłuższe:tak::-) No ale jak dałam to zdjęcie do tego programiku to ładnie przerobilo na te krateczki więc pewnei to wyszyje na początek;-)

reklama
Generalnie lekarstwa sa na maska drogie, lekarstwa, witaminy, ja w aptece zazwyczaj mniej niz 50 zl nie zostawiam a kupuje jakies pierdoly

wiecie , ja wlasnie tak w pierwszej ciazy sie przekonalam ze niestety ale cala ciaza jest ryzykowna, lezalam w szpitalu z zagrozeniem przedwczesnego porodu, wogole sie tego nie spodziewalam
teraz juz jestem bardziej wyczulona, wtedy zlekcewazylam pierwsze objawy ze cos tam sie zle dzieje ale skad mialam to wiedziec... cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo ale swoje przezylam wtedy

druga rzecz jak juz tak o zlych rzeczach to jak bylam w ciazy z Bartkiem to pisalam na calkiem innym forum , jednej z dziewczyn tam dziecko zmarlo w 39 tc , tydzien przed porodem.... az ciarki mi przechodza na sama mysl,
W ciazy trzeba uwazac na wszystko , latac do lekrza z kazda pierdola, lepiej piec razy isc bez powodu niz raz za pozno.

Ech.. ale wszysto bedzie dobrze u nas :)

dobra nie nakrecam sie :) ide obiad zrobic bo siedze przed kompem a glodna jestem jak cholera ( tzn strasznie ;-))

aaaaaa doczytalam cos o grupie zamknietej
moge sie dostac ???????? ccaroline85 to chyba nadzorujesz ? tak ?
postaram sie poprawic z pisaniem ale czasu mi brak na wszystko :)

Jeszcze dodam, że w żelazie który ja łykam czyli Tordyferon fol jest też kwas foliwiowy czyli np te lakarstwo zawiera wszytkie składniki żeby leczyć anemię i nie potrzeba dodatkowego kw foliowego.....ale to tylko taka moja skromna opnia;-)

zdycham normalnie na ten katar...:eek::eek::eek:

u mnie pieczarkowa i racuchy wg przepisu ccaroline, ale zaraz dzwonię do M, bo mi się zachciało knyszy z warzywami sosem czosnkowym:-D:-D:-D

ciekawe czy przywiezie:cool2:

Agniesiak85 super masz wlosy :)
moja mama ma krecone wlosy, takie murzynskie afro miala jak byla mloda , zreszta teraz by tez takie miala jakby zapuscila
a ja proste jak druty i cienkie w tate..... niefartem. , tylko dobrze mi sie ukladaja , jedyny plus
wogole to mam teraz krociotkie, wlasnie obcielam , takie postawione , wystrzepione, ostatnio mnie fryzjer tak urzadzil ;-)ale podoba mi sie :)

Tam zaraz laseczka:-p Już nie mam takich wlosków, mam teraz proste w miarę:-) no i dłuższe:tak::-) No ale jak dałam to zdjęcie do tego programiku to ładnie przerobilo na te krateczki więc pewnei to wyszyje na początek;-)

heheh no własnie inaczej sobie ciebie wyobrażałam :rofl2: albo pamiętam po avatorze który miałaś kiedyś....szok kręcone włoski az sie zastanwailam czy to twoja fotka czy nie:-):-) Ślicznie:tak:

aaaaaa doczytalam cos o grupie zamknietej
moge sie dostac ???????? ccaroline85 to chyba nadzorujesz ? tak ?
postaram sie poprawic z pisaniem ale czasu mi brak na wszystko :)

Oczywiście już wysłałam :)

zdycham normalnie na ten katar...:eek::eek::eek:

u mnie pieczarkowa i racuchy wg przepisu ccaroline, ale zaraz dzwonię do M, bo mi się zachciało knyszy z warzywami sosem czosnkowym:-D:-D:-D

ciekawe czy przywiezie:cool2:

I jak wyrosły? Ja jutro będę robiła zobaczymy co mi wyjdzie:D

Agniesia ja od zawsze chcialam miec takie włoski -super!! No z tymi czarnobiałymi fotami to niegłupi pomysł, chyba "odgapię" od Ciebie :tak::-)

Rozumiem ze wspomaga bo anemia to tez niedobór kw foliwego ale myślisz ze 3 tabletki to ok skoro na każdym opakowniu kwasu foliwoego nie zaleca się "przedawkowania" tego leku?? Czyli branie 1 tabletke dziennie;-) Nie jestem lekarzem ani farmaceutą tylko chemikiem i nie bede się spierać z fachowcami ale dla mnie to zastanwiające:sorry:
Ta dawka, która jest dostępna bez recepty to jest dawka "profilaktyczna", dla wszystkich - 0,4 mg. Są kobiety, które przyjmują wielokrotnie wyższe dawki na zalecenie lekarza - np. 5 mg. Są nawet tabletki zawierające 15 mg kwasu foliowego, czyli 1 taka tabletka ma go tyle, co 37 folików! Na pewno 3 tabletki Foliku nie spowodują przedawkowania. Na lekach zawsze jest napisane, żeby nie przekraczać zaleconej dawki, nawet jeżeli jest to Kinderbiovital w postaci żelków ;-).

A to ze strony producenta Foliku:

Dawkowanie kwasu foliowego
st_new.php

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Profilaktycznie:
w okresie prekoncepcyjnym - co najmniej przez miesiąc przed poczęciem i w pierwszym trymestrze ciąży, w okresie karmienia piersią - 0,4 mg dziennie.
[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Leczniczo:
w niedokrwistości megaloblastycznej: 10-20 mg na dobę (dzieciom 5-15 mg dziennie) przez okres 14 dni lub do czasu uzyskania poprawy hematologicznej, następnie 2,5-10 mg dziennie.
W niedokrwistościach hemolitycznych: 5 mg na dobę, lub co tydzień, w zależności od diety i nasilenia hemolizy.
[/FONT]

reklama
Agniesiak85 super masz wlosy :)
moja mama ma krecone wlosy, takie murzynskie afro miala jak byla mloda , zreszta teraz by tez takie miala jakby zapuscila
a ja proste jak druty i cienkie w tate..... niefartem. , tylko dobrze mi sie ukladaja , jedyny plus
wogole to mam teraz krociotkie, wlasnie obcielam , takie postawione , wystrzepione, ostatnio mnie fryzjer tak urzadzil ;-)ale podoba mi sie :)

heheh no własnie inaczej sobie ciebie wyobrażałam :rofl2: albo pamiętam po avatorze który miałaś kiedyś....szok kręcone włoski az sie zastanwailam czy to twoja fotka czy nie:-):-) Ślicznie:tak:
Dziewczynki ja mam swoje proste:tak::-) To była końcówka trwałej na zdjęciu:tak: WOgóle odkąd na studniówke trwałą zrobiłam to normalnie tak mi sie podoba..:-D robiłam trwałą 3 razy i tak teraz się zastanawiam czy po porodzie sobie nie walnac;-) No ale wiadomo... włosy się niszczą i wogole.. eh już sama nie wiem:) A na NK mam główne zdjęcie tez z koncówka trwałej:tak: Taka mini pozostałośc:-D

Agniesia ja od zawsze chcialam miec takie włoski -super!! No z tymi czarnobiałymi fotami to niegłupi pomysł, chyba "odgapię" od Ciebie :tak::-)
A prosze bardzo możesz odgapiac:-)

Do góry