reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

tabasia suwaczki musialys ie pojawic :) wiem ze lekarz mowil 5-6 miesiecy ale mysle ze jak wszystko sie ladnie zagoi to i od marca zaczniemys ie starac jesli pozwoli wiec ustawilam od razu na pierwszy marzec a w marcu mija nasza rocznica odkat jestesmy razem :tak:

ide spac buziaki kochane brzuchatki spokojnej nocy

reklama
Czesc dziewczynki.Dopiero teraz sie odzywam ale raz pisalam i mnie wywalilo.

Niestety ostatnia noc spedzilam w szpitalu poniewaz mojego lekarza zaniepokoily moje objawy. Od piatku do niedzeli mialam silne bole jak na miesiaczke(nawet nospa nie do konca pomagala) a od poniedzalku czulam nacisk na szyjke i po moim telefonie lekarz kazal mi natychmiast do szpitala bo moze zaczyna dziecko przec i sprawdzic czy nie mam rozwarcia.Nawet nie bylo mowy zeby tylko do niego do gabinetu.
Przez 3h lezalam pod ktg porobili mi wszystkie badania i na szczescie okazalo sie ze wszystko ok szyjka zamknieta.Tylko nadal cos cisnie na szyjke.Jutro kazal mi zglosic sie do gabinetu to dalej sprawdzi co to moze byc.
Plus taki ze od razu dzis zrobilam glukoze i niespodzianka.Tutaj glukoza to jak orenzadka pomaranczowa.Bardzo smaczna.

Gratuluje dziewczynom ktore dzis poznaly plec swoich maluchow.

Missiiiss ciesze sie ze tak dobrze sie trzymasz,a twoj optymizm jest cudowny.Tak trzymaj.

Izulqa ciesze sie ze wszystko ok.Ale uwazaj na siebie.

Kamikaa trzymam kciuki zeby udalo sie z kuchnia.

No i wy mnie chcecie chyba wykonczyc taka iloscia postow.Na trzy raty czytalam.
Dobrej nocki

owIrene wspolczuje przezyc, jutro koniecznie jedz do gina i daj znac co zdiagnozowal. Musisz wiecej odpoczywac

On tez tak powiedzial.Bo przyjechal do mnie do szpitala.Ale latwo mowic a realia sa inne.Dwojka dzieci itd. Zobacze jutro moze usg mi zrobi bo w szpitalu tylko mialam ktg.Na szczescie tylko zapisalo mi jeden wiekszy skurcz i kilka mniejszych wiec jestem nastawiona ze bedzie dobrze.Tylko zeby ten ucisk zniknal bo raczej to nic przyjemnego,do tego nerwy co jest powodem.

Mag349

Życzę Ci wiary, że wszystko ma sens.
Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce
i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło.
Życzę Ci miłości tak ogromnej,
że nie można jej zatrzymać dla siebie.
A przede wszystkim, życzę Ci,
aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego.

Hej dziewczyny!

Ja dzisiaj wczesnie wstałam bo konczylam pisac mgr ale chyba jednak pojade do niej jutro hehe :-)
Nie macie pojecia jak Wam dziekuje za takie miłe słowa! M pojechał wczoraj i załatwił wszystko. Nie było mnie wczoraj bo bylam u ginekologa a później siedzieliśmy całe popołudnie i wieczór i rozmawialiśmy o tym co się znowu wydarzyło. Jeszcze raz dzieki!!:tak:

U gina okazało się ze glukoza mnie nie ominie :sorry:hehe i na 15 grudnia mam mieć wyniki. Znowu kazal zrobic komplet badań krwi i moczu. Zbadał mnie i powiedział że z szyjka jest OK ale macica jest dosyć twarda i muszę uważać. Mam się nie forsować bo chce jak najdłuzej nie zlecać mi leków. Powiedział ze najlepiej te leki dopiero po 30 tygodniu. Ja też jestem za bo jednak wszystko ma jakiś wpływ na maleństwo. Ja chodze do przychodni więc nie mialam usg. Dzisiaj w nocy mi się troche brzuszek stawiał i twardniał. Ale nospe biore i magnez i jest OK. :tak:

Napisałyście tych postów że aż cięzko nadążyć!.
Z całego serduszka gratuluje rodzicom, którzy znaja płec:-)

missis podziwiam Cie!! jesteście tacy silni!! tylko tak dalej...

Izunia uważaj na siebie!!

kurcze nie pamietam dalej.....;) a jeszcze przed chwilka pamietałam hehe

powiedzcie mi jak dodać więcej cytatów do posta? Hehe

i czy moge skromnie poprosic o zaproszenie? Może nie mam powalającej liczby postów ale staram się jak mogę ;)

Miłego dnia!! Uciekam uciąc sobie drzemke!;-)

Aaaaa i mag349 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!! duuużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa! Szczęścia i spełniania marzeń!!:-)

Hej brzuszki!
Matko ale naskrobałyscie wczoraj :szok:juz połowe zapomniałam!
Caroline z całego serca gratuluje córeczki!v Fajnie ze bedzie parka:tak:
Mississ Twoja siła i optymizm mnie powalają, tak trzymaj kochana !
Izulqka ciesze sie, ze to nic poważnego, ze czujesz sie lepiej!
Czarnuszka ja gdybym była na Twom miejscu to zrobiłabym taka awanture ze...siwe pióra, siwy dym !
Mag sto latek kochana, duzo zdrowka dla Ciebie i maluszka :tak::-)
Reszty nie pamietam ...:zawstydzona/y:
A ja mam dzis tyle do załatwienia ze juz mnie głowa boli na sama mysl...
Mam pytanko, po czym poznac ze ma sie skurcze..?:zawstydzona/y: nie bardzo wiem, a czasem mam wrazenie ze cos sie tam dzieje...a jestem troche do tyłu bo moja Natalka jest tutaj najmłodsza, i wszystkie objawy mam z opoznieniem.

Mag349 Wszystkiego Naj Naj Naj Spełnienia Marzeń!

tortt.png

Dziękuję wszystkim za Gratulację, jesteśmy bardzo szczęśliwi, że będzie parka :)
A statystki wyglądają tak:
Marzec 2010 przyniósł:
54 maleństw w brzuszkach

26 dziewczynek
24 chłopców
4 niespodzianki
Dziewczynki przegoniły chłopców, ale mam jeszcze 4 wtydnisi, więc może się wyrówna :)

Niby się wyspałam, ale jakaś śpiąca jestem, w nocy wiał straszny wiatr, po za tym kręciły mnie nogi chyba od pogody, mam nadzieję, że dzisiaj troszkę odpocznę, a synek nie będzie za bardzo marudził, lecę przygotować śniadanko, dla swoich dzieciątek :-) Do później! Miłego dnia życzę!​

reklama
Hej kobietki!!!!!!!!!!!!!!!!

Mag - wszystkiego najlepszego!!! duzo zdrowka , milosci i cudnego zdrowego dzidziolka!!!!!!

Po wczorajszym zdarzeniu to poprostu nie mogłam zasnąc koszmar jakis. Wiecie co wole sie z nim nie kłocic bo oni sa tak wszyscy wychowani ze ten jego brat mi chyba dałby w twarz juz nieraz slyszalam jak sie klocil ze swoja byla dziewczyna:crazy::eek: Mieszkal z nia przed 2 lata potem stwierdzil ze jej nie kocha i wrocil do mamusi:sorry: i teraz sie wpier*** . Nie da ani zlotowki na jedzenie a ja kupuje codziennie mieso za swoje pieniadze i musze jeszcze jego karmic... :shocked2: co on se mysli do cholery!!!! Poprostu bede chowac jedzenie ... jak w jakims bunkrze :-D skoro nikt nie potrafi zyc jak w rodzinie....
A teraz jezdzi pojeb na motorze z samego rana....i tak co dziennie albo poznym wieczorem albo wczesnym rankiem ciekawe co bedzie jak mi drugie dziecko obudzi!!!!!!!!:wściekła/y: wiecie co jest najgorsze.....ze ja to mowie mezowi a on se nic z tego nie robi.....:-( wiecie jak mi jest smutno....jego nie obchodzi ze budzi sebusia wieczorami jak ten spi a ten se jezdzi na mototrze pod domem.....albo ze mie wtedy ochrzanil tez mu nic nie powiedzial.....wogole masakra.....juz tak na tego mojego matola sie dre a on nic...i na dodatek jak zaczynam codziennie rozmowe o wyprowadzce to udaje ze nie slyszy...:sorry::eek:....

ccaroline85 gratuluje córeczki :-):-):biggrin2:, dziewczyny niedawno wróciłam ze szkolenia - Superniania jest na prawdę świetna, kurcze nigdy nie oglądałam jej programów , ale teraz żałuję . Ciężko bo busem tłukłam się 40 km w jedną stronę ale warto. Przykłady o których mówiła po prostu przerażają - jak rodzice potrafią być zaślepieni w swoje dzieci -krzywdząc je przy tym. Np. dziecko w wieku 4 lat - ważyło 57 kg. - zdrowiutkie. Po drodze kupiłam jej książkę I ty możesz mieć super dziecko! - i wziełam dedykację dla męża - mam chyba super prezent pod choinkę ;) . Wolała bym I ty możesz zostać super tatą! - ale cóż nie wszystko zawsze da się kupićjak się chce ;( . Ale zmykam zaraz bo padam ze zmęczenia .
Powiedzcie jeszcze jak nazywa się ten wątek na który wrzucacie przepisy ;) - znowu o jedzeniu- bo mam fajny przepis na krokiety z mięsem mielonym, kukurydzą, pieczarkami tzw "paszteciki zbójnickie" , też maczane w jajku i podsmażane , a niedawno dałam go w pracy i siędziewczyny zajadały - może i Wam posmakuje. Ale wrzuce go jutro wieczorkiem - bo oczy mi się kleją. :sorry:
- ja kiedys oglądalam Nianie i bylam zaszokowana jak w ciagu dwoch dni staje sie aniolkiem...chyba tez se zakupie ta ksiazke hih . :) Fajnie ze moglas to wszystko na zywo zobaczyc...:-)

Czesc dziewczynki.Dopiero teraz sie odzywam ale raz pisalam i mnie wywalilo.

Niestety ostatnia noc spedzilam w szpitalu poniewaz mojego lekarza zaniepokoily moje objawy. Od piatku do niedzeli mialam silne bole jak na miesiaczke(nawet nospa nie do konca pomagala) a od poniedzalku czulam nacisk na szyjke i po moim telefonie lekarz kazal mi natychmiast do szpitala bo moze zaczyna dziecko przec i sprawdzic czy nie mam rozwarcia.Nawet nie bylo mowy zeby tylko do niego do gabinetu.
Przez 3h lezalam pod ktg porobili mi wszystkie badania i na szczescie okazalo sie ze wszystko ok szyjka zamknieta.Tylko nadal cos cisnie na szyjke.Jutro kazal mi zglosic sie do gabinetu to dalej sprawdzi co to moze byc.
Plus taki ze od razu dzis zrobilam glukoze i niespodzianka.Tutaj glukoza to jak orenzadka pomaranczowa.Bardzo smaczna.

Gratuluje dziewczynom ktore dzis poznaly plec swoich maluchow.

Missiiiss ciesze sie ze tak dobrze sie trzymasz,a twoj optymizm jest cudowny.Tak trzymaj.

Izulqa ciesze sie ze wszystko ok.Ale uwazaj na siebie.

Kamikaa trzymam kciuki zeby udalo sie z kuchnia.

No i wy mnie chcecie chyba wykonczyc taka iloscia postow.Na trzy raty czytalam.
Dobrej nocki
- Ojoj kochana to musisz uważac na siebie i dzidzie i duzo odpoczywac....wiem ze sie nie da przy dzieciach.... ale sprobowac trzeba. Cale szczescie ze wszystko jest ok ;-)

Do góry