reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Uffff nadrobilam kilkanascie stron :-)
Wczoraj bylismy na "This is it" i chyba Alexowi sie podobalo, bo sie wiercil i kopal caly czas :-D Lubi Michaela tak jak mamusia :-D

słuchajcie, mam nienormalnych sąsiadów :eek: o 3:30 rano mieli taka kłótnię, że mnie obudzili. wrzeszczeli na siebie, trzaskali drzwiami i szafami, cos rozwalali, cos im sie potłukło..........
po godzinie cisza, ale ja od tej 3:30 nie śpię :no:
Irole? My mamy caly blok Polaczkow i tu dopiero sa jazdy i imprezy calotygodniowe :wściekła/y: Chociaz ostatnio sie uspokoili, bo dzwonilismy codziennie ze skarga do agencji.
A szefowa masz koszmarna Ionka :no: Wspolczuje!

Mentol 0,40 g
Mnie jakoś porody nie przerażają, nie wiem czemu ale wiem że dam rade, pomimo ogromnego bólu zapewne,ale jakoś jestem optymistycznie nastawiona, może strach przyjdzie później...
Oj jak ja bym tak chciala. Na sama mysl o porodzie swieczki mi w oczach staja :cool:

Cześć dziewczyny:-), dopiero dotarłam na forum i uczę się obsługi :zawstydzona/y:, jakby jakaś gafa to sorki . W końcu znalazłam chwilkę aby do Was dołączyć . Mój termin 21 marca, to moja pierwsza ciąża ;) . Termin mi bardzo odpowiada tak na pierwszy dzień wiosny:tak: . Nadrabiam zaległości i zagłębiam się w wasze forum - ale czas mi za bardzo nie pozwala - praca , a jak wracam to padam ze zmęczenia i ciągle prawie śpię. Co jakiś czas postaram się tutaj zajrzeć , a może uda mi się też systematycznie - choć mało czasu spędzam przy kompie.

Witaj, witaj :-) Ja tez mam termin na 21 marca :-)

witajcie
ja mam plan zaraz wlasnie zawiezc moje siuski do badania zeby sie upewnic czy wszystko jest ok, mi od jakiegos czasu wychodzi ze mam duzo bakteri, ale jak do tej pory zadn lekarz mi nic na to nie przepisal, to nie wiem czy to normalne ze kobietom wychodzi duzo bakterii w moczu
Zawsze mialam duzo bakterii i nigdy mi nie kazali tego leczyc. Nigdy tez nie mialam zadnych problemow z ukladem moczowym. Dziwne...

mmmm zjadłam właśnie łososia w jarzynach... niebo w ustach. Synek też szamał jak szalony :-D

dziewczyny kiedyś pisałam, że mam kurcze łydek i boli mnie głowa, biorę magnez i mi to przeszło... ale cholernie "skacze" mi oko... wiem że to też ma związek z brakiem magenezu ale skoro go biorę to czemu mi się to pojawiło?:confused: tak mi czasem skacze, że chyba kiedyś wyskoczy :nerd:
Ja tez biore magnez z wapniem raz dziennie. I jak na razie skurczow nie mam, ale drga mi jakis miesien na przedramieniu :-D

Przed chwilą przeczytałam cały nasz wątek "poród sn czy cc?".. uwielbiam czytać historie z porodów:tak: To jest takie wzruszające. Ja się porodu nie boję. Wiem, że mogę wytrzymać dużo nawet jak boli jak cholera. Tym bardziej, że ten ból ma sens:tak::tak: Bo rodzimy wtedy nasze skarby:-):-) I to jest moim zdaniem w tym wszystkim najważniejsze, żeby skupić się na tym, że przychodzi na świat nasze dziecko, a nie na tym, że bolo jak cholera:tak::tak:

Ciekawe, czy w trakcie porodu też będę taka mądra hehhehe:-p
Ale przynajmniej teraz przez całą ciąże nie będę się stresować porodem. Ja to się nie mogę go już doczekać:-p:-p
Piekne podejscie Mirosia :-) Tez bym tak chciala. Niestety jakos ciezko to zmienic.
Gratuluje syneczka i witam jak na razie w naszym skromnym w gronie :-D

Spadam spac kobitki ;-) Do juterka :-)

reklama
ionka jakbys zobaczyla jak goscia obsmarowaly wszystkie kobiety pod jego wypowiedzią :-D:-D:-D wiadomo co napisaly hehe faceci to zawsze sie wymadrzaja a g... wiedza o naszych sprawach kobiecych ;-)

dzien dobry kobitki!!!!!!
ale ziiiiiiiiiiiiiimnoooooooooo buuuuuu zaraz uciekam spowrotem do lozka bo normalnie wytrzymac nie mozna ...... wyspalam sie nawet dobrze ale mimo wszystko wstalam o 6 bo K telefon zadzwonil......dzidziol kopie :D czasem jak szalony hhi :))
Napisze pozniej ide sie grzac do lozka bo musze dzisiaj wyjsc z domu kilka spraw zalatwic....buziaki laleczki :-):-):-):-):-):-);-);-)
miłego dzionka

Dziendobry brzuszki
Mirosia gratuluję synka !! :*
Czarnuszka u mnie tez dzis straszny ziąb! Niestety juz poczułam na własnej skórze, bo piesek domagał sie wyjscia na spacer :/ Też mam dzis troche spraw do zalatwienia, takze trzeba sie cieplutko ubrac.
Wczoraj sniła mi sie plaża, słoneczko, palemki...i tak sie rozmarzylam zxe wczoraj cały wieczór ogladałam oferty biur podrozy :-)
Ehhh...pojechałoby sie gdzies powygrzewać:tak: :tak:Ja straszny zmarzluch jestem, nie cierpie zimy, poszłoby sie chociaz na maly seansik w solarium a tu nie mozna :-(

Hello:-)

Ale pogoda...:dry: Taka ta nasza jesień nieprzyjemna w tym roku:dry::dry:

Dzisiaj się wcale nie wyspałam:dry: Na wieczór zjadłam całą miskę twarożku z całej kostki:zawstydzona/y: i miałam strasznie wzdęty brzuch:zawstydzona/y: i jeszcze siusiu mnie budziło 3 razy:dry: Zresztą ja co bym nie zjadła, to już tak od godz. 16 zaczynają mnie męczyć wzdęcia. Ostatnio to aż espumisan musiałam wziąć, bo nie mogłam się wyprostować tak mnie bok bolał, bo tak mie wzdeło.

A poza tym, to ciągle jestem pod wrażeniem wczorajszego usg i się przyzwyczajam do tego, że w moim brzuszku mieszka synek, a nie niunia o nieznaej bliżej płci;-) Wcześniej wybraliśmy imię dla chłopczyka Aleksander (Olek, Oluś, Oleczek;-)), ale teraz jeszcze się zastanawiam, czy napewno to imię:zawstydzona/y: No i zaraz sobie popatrzę na męskie imiona. A wogóle mieliśmy wybrane imię tylko dla chłopczyka, bo jakoś nie mogliśmy się zdecydować, więc doszliśmy do wniosku, że nad dziewczynką będziemy się zastanawiać dopiero, jak okaże się na usg że będziemy mieli córeczkę. Tak więc dobrze, że się nie głowiliśmy:-p:-p

Co do tekstu, że ból porodowy pomaga w macierzyństwie, to wogóle jakiś idiota to napisał:eek::eek::eek: no comment:eek:

Jeszcze raz dziękuję wam za gratulacje:-) Moi teście coś nie mogą się doczekać wnuczki, jak narazie mają czworo wnuków i piąty w drodze hehe:-D

Cześć dziewczyny:-)
Wczoraj miałąm taki szalony dzień, cały dzień na nogach, nawet nie miałam czasu do was wpaść.
A na koniec tak mnie łeb rozbolał że :szok:

Ostatnio czuje się taka ciężka, już niestety czuje te ograniczenia z powodu brzuszka. Nie jestem już taka sprawna, a to dopiero 19 tc... ufff co będzie dalej????

AGUS27 co do dojazdu na Łubinową, to liczę na mój osobisty GPS w postaci mojego Ł:-D

Będziemy tam musieli chyba jechać za jakieś dwa, trzy tygodnie, lekarz mówił że zrobi mi genetyczne USG, więc pewnie tam, bo u niego w gabinecie taki raczej słabiutki sprzęt.

witajcie
wczoraj dowiedziałam się, że jedno z moich czorcików jest dziewczynką już na 100% drugie wygląda na chłopca, ale tak się kręci,że do końca nie można określić, ponoć mają bardzo długie nogi, nie ujawniony zaczepia siostrę, wsadza kciuk do buzi, zakłada nogę na nogę, ale agenci mi rosną, jestem przeszczęśliwa, jestem ciekawa czy dadzą mi popalić za jakiś czas swoimi długimi nogami, pewnie tak...
u mnie zimno, ale wychodzi słoneczko
pozdrawiam miłego dnia

witajcie
wczoraj dowiedziałam się, że jedno z moich czorcików jest dziewczynką już na 100% drugie wygląda na chłopca, ale tak się kręci,że do końca nie można określić, ponoć mają bardzo długie nogi, nie ujawniony zaczepia siostrę, wsadza kciuk do buzi, zakłada nogę na nogę, ale agenci mi rosną, jestem przeszczęśliwa, jestem ciekawa czy dadzą mi popalić za jakiś czas swoimi długimi nogami, pewnie tak...
pozdrawiam miłego dnia

ALe fajnie od razu parka:-D:-Dsuper:-D:-D

reklama
witajcie
pozdrawiam miłego dnia

Ale to musi super wyglądać:-) Ty to jesteś podczas usg pod podwójnym wrażeniem:-):-) No i oczywiście gratuluję dziewuszki:tak: Ciekawe kim jest ten drugi agent;-)

Do góry