reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :)
Wczoraj o 2 w nocy piekłam ciasto bo zachcialo mi się bloku czekoladowego :p :)
A dzisiaj rano poczułam pierwsze ruchy. Powiem tak mam taką malutką dzidzie jeszcze a jak mnie kopnęła to się przestraszyłam aż hehe :)
Ale może dzidzi też ciasto smakowało :D :)
Pozdrawiam wszystkie brzusiaste ;)

reklama
Witam :)
Wczoraj o 2 w nocy piekłam ciasto bo zachcialo mi się bloku czekoladowego :p :)
A dzisiaj rano poczułam pierwsze ruchy. Powiem tak mam taką malutką dzidzie jeszcze a jak mnie kopnęła to się przestraszyłam aż hehe :)
Ale może dzidzi też ciasto smakowało :D :)
Pozdrawiam wszystkie brzusiaste ;)
Ja się śmieję, że mój M ma zachcianki ciążowe bo on wczoraj po 23 robił własnie blok czekoladowy:tak::-D

kamikaa może zdradzisz nam swój przepis na łązanki :) może i ja zrobię.
Moje lazanki sa gotowe w 30 min
Kapusta kiszona
kielbasa
boczek
3 cebule
pieczarki
makaron

Cebule pokroic w kostke i podsmazyc na zloty kolor
kielbase i boczek pokroic w kostke i smazyc z cebula
pieczarki pokroic w kostke i smarzyc z cebula i kielbasa :)

wszystko dobrze przysmarzyc dodac 2 liscie laurowe dla smaku sol i piepz ja daje jeszcze slodka papryke w proszku :)

na koncu dodac odcedzona kapuste i tez wszystko smazyc na malym ogniu :)

Potem dodaje ugotowany makaron mieszam i tak jeszcze dusze zeby wszystko przeszlo :)
Nio i jemyyyyyyyyyy

wlasnie gotuje makaron :-p

więcej tu nie wejdę, bo o jakimkolwiek jedzonku nie napiszecie, już mam zachcianki...:-D:-D:-D

aktualnie robię Marcinowi fasolkę po bretońsku i galaretkę z owocami (to dla mnie i dzidizola:-))
a łazanki, przez was baby, będę robić jutro

kamikaa ja tez boleśnie odczuwam pełny pęcherz

effaa całe szczęście, że zajęli się wami profesjonalnie i masz tę świadomość, że dziecko będzie pod najlepsza opieką

mag349 jak w zeszłym tygodniu ryczałam, dzidzia prowokowała u mnie mdłości, normalnie jakby nie chciała, żebym płakała
a jesli chodzi o łaskotanie, daje mi się we znaki zwłaszcza wieczorem (podobno w ciągu dnia nasz chód usypia fasole:tak:) no i nie lubi, jak podkurczam do siedzenia nogi;-)

Poslalam wam kazdej jednej obecnej i glodnej oczywiscie lazanki caly talerz :))
Ja juz zjadlam 2 jak cos to mam jeszcze i dam dokladke :)
A ja juz nie jem i zamykam dla mnie gar na klucz bo nawet M nie bedzie mial okazji zjesc :-D
Ale piecze w jezyk chyba za duzo pieprzu dalam :)

a teraz mi sie chce spac i ide tak polulac :)

Kochane, no to ide dziś na to połówkowe na 16tą :) trzymajcie kciuki :) jejku, ale boje sie :( oby z dzidziolkiem było wszystko ok.. Tyle przeszłam że sie martwie po prostu..

Co do ruchów, to ja jak przyłoże rękę to czuje już kopniaczki :) Tylko zazwyczaj jest tak że jak przyłoże rękę to maluszek się uspokaja.. :) śmieszy mnie jak czasem wypcha głowke (chyba to jest główka) :)hi hi ;] to sie taka buła robi u mnie na brzusiu :)

reklama
w tym filmie o dzieciach bylo ze gdy chodzimy to dziecko w brzuszku jest tak jakby bujane ,kolysane i dlatego najczesciej spia :) dziecko od 25 tc potrafi rozrozniac nasze ruchy np czy idziemy po prostej drodze ,czy wchodzimy po schodach ,czy siadamy i wtedy dostasowuja sie ruchy dziecka do naszych ruchow :) jesli my idziemy dluzszy kawalek to malenstwo jest kolysane i potem ono samo jeszcze zwieksza ten ruch kolysania bo tak mu jest fajnie :)

Przeprowadzali badania na podstawie tetna serca jak reaguja dzici kiedy wstajemy nerwowo ,kiedy przyspieszamy kroku ,kiedy idziemy spokojnie itd :)

Mojej myszce tez smakowaly lazanki bo mi tam babelkuje :) a moze tez ma gazy i baki mi tam puszcza :-D

Poprosze o przepis na ten blok czekoladowy :)

Do góry