reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Molly_anna ja tez mysle ze mozesz czuc, roznie to bywa
ja takie ruchy jak czuje teraz od jakis juz 2-3 tygodni to w pierwszej ciazy czulam z 2 miesiace pozniej. Wyraznie i pod reka i w srodku. Sama bym w to nie uwierzyla gdybym nie czula ;-)

xXxIzuLQaxXx dziewczyny kiedys pisaly ze polowkowe mozna wykonac od 18 do chyba 23 tyg. Chociaz mi lekarz kazal przyjsc rowno po skonczonym 20tym. Tylko tyle wiem.

reklama
A ja od niedawna czuję często bardzo mojego Dzidziolka, chyba nadrabia to, że tak długo nie chciał się poruszać tak, żebym czuła. I to bardzo wyraźnie czuję, 2 razy już nawet od ręką. Ale zawsze jak siedzę, jak chodze to nigdy nie czuję. No i jak zaczynam płakać to zaraz mnie smyra. A usg dopiero w następny poniedziałek. Mam nadzieję, że wszystko w porzadku po tych moich ostatnich przezyciach! A przecież jeszcze czeka mnie pogrzeb :(

Mysle ze mozesz bo moj gin dal mi skierowanie na to badanie do szpitala.

Mag349 rzeczywiscie masz przejscia w ciazy,ale mysle ze wszystko bedzie dobrze z dzidzia.Dzidzia zapewne chce cie pocieszyc gdy placzesz.

Ja ruchy tez poczulam w okolicach 16 tygodnia,tylko wewnatrz.Czytalam gdzies ze takie reka mozna wyczuc dopiero gdzies kolo 30tyg

Marti mysmy dzisiaj pojechali do naszej ulubionej restauracji gdzie mozna jesc ile sie chce i co chce za 9$ za osobe i jakie bylo nasze zdziwienie gdy okazalo sie ze ja zamkneli,a do drugiej pol h jazdy.Wrocilismy do domku i zamowili pizze z Pizza Hut.

heyo

pogoda dzisiaj jakas taka dziwaczna...:confused2: zaraz ide z kuzynka na zakupy tzn o 10 wiec sie nudzic nie bede :tak:
ja nie wiem jak z tym polowkowym... ja chyba ide w 22tc jak mam wizyte zapytam sie go za tydzien jeszcze dokladnie:tak:

Czesc Dziewczyny!!!
Dziekuje Wam bardzo za slowa otuchy.
Zdaje sobie z tego sprawe, ze w dzisiejszych czasach koryguja bardzo ladnie wady rozszczepu. Tylko nie wyobrazam sobie czasu do tych operacji i po nich. Moje Dzieciatko bedzie bardzo cierpilo...
Mam wielka nadzieje, ze oprocz tego rozsczepu nie bedzie innych chorob!!!
Do tej pory obawialam sie opieki nad niemowleciem, balam sie bardzo. Teraz w ogole sobie tego nie wyobrazam.
Wade u Malej wykryto podczas badania USG; dokladnie w 19 tc. Byla ulozona boczkiem wiec troche bylo problemow. Ale sprawdzalo to 3 specjalistow. USG trwalo bardzo dlugo. Mialam tez USG 4d. Na drugi dzien powtorzono badanie. I niestety potwierdzila sie diagnoza.
Tutaj, w Danii, mam troszeczke inna sytuacje niz, z tego co czytalam, dziewczyny w Polsce. Szpital, w ktorym bede rodzila, tego samego dnia poinformowal juz osrodek, ktory zajmuje sie dziecmi z takimi problemami. Jakas godzine po wyjsciu ze szpitala pewna kobieta, z tej placowki, zadzwonila do mnie i nalegala na jak najszybsze spotkanie. Tak sie zlozylo, ze na drugi dzien obydwie bylysmy w tym samym szpitalu i mielismy z Nia spotkanie. Za duzo nie pamietam z tego.
Mam nadzieje, ze w miare szybko sie pozbieram. Bo wiem, ze to dobrze nie wplywa na dziecko. Nie moge sie jednak z tym pogodzic... Boli strasznie...

Witam was z rana:)
Co do ruchów, to ja wczoraj przyłozyłam rękę i pozułam kopniaczek, a potem mój M przyłozył ręke i też poczuł kopniaczek:) Pierwszy raz takie cos nam się zdarzyło:)
Ja w piątek mam wizytę u gina i to chyba będzie połówkowe, mam nadzieję że nie za wcześnie

reklama
Ja na połówkowe idę za 2,5 tyg. Czyli będę miała 19t3d.

Effea - będzie dobrze! Niesamowite że już oni sami szukają z Tobą kontaktu i ustawiają wszystko żeby jaknajszybciej Ci pomóc (teraz) i Maluszkowi też (po porodzie). Zobaczysz! Zoperują szybko, maluszek nic nie będzie pamietał.

Ostatnia edycja:
Do góry