reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej, ciekawa jestem co jaki czas macie wizyty u lekarza ja co miesiąc( licząc tak od ok. 2/3 mc) bo jak mówi moja lekarka wszystko jest ok, i nie ma potrzeby częstszych wizyt, ale mi wydaje sie to trochę za mało- a może się mylę?:confused2:

p19u9n73tqw3hz89.png

Ostatnia edycja:
reklama
AsiaKC ojej jak ja juz z polowe tego bloku zjadłam,
A dzisiaj do tej polowy bloku moge dołożyć: pół słoika ogórków, 2 pomidory, shake truskawkowego (specjalnie pobiegłam do McDonalda) i dokładam zupę ogórkową którą jem teraz.
Aż się boję co to będzie za pare miesięcy, już wyglądam jak świnka, a nadal jestem głodna.
ze 4 dni temu jak mi sie fasolki po bretońsku zachciało to o 21 wsiadłam w taksówke i pojechałam do sklepu kupic gotową bo ja nie umiem robić a nikogo w domu nie było. Mało tego koło mnie jest słabe zaopatrzenie i musiałam ze 4km jechać do sklepu hehe
No aż boje sie na wage wchodzić, ale czego to sie nie zrobi dla maluszka hihi ;)

xXxIzuLQaxXx Hehe mam podobnie i ja mam taki zwyczaj trzymania rąk na brzuchu i dzisiaj rano poczułam jak moje dziecie po posiłku mnie kopało w brzuszek :) Chyba znak że smakowało w końcu nie nadarmo w nocy pichciłam ;) Noi 3mam kciuki za Ciebie i maluszka (czekamy na relacje)

Tak w ogóle... W środę ide do ginekolog. Mam nadzieje że będę mieć USG bo w poniedziałek tamten wyszłam ze szpitala (miałam zagrożenie :( ) i mam nadzieje że dowiem sie jak dzidziuś się trzyma

moniat84 tez mam jutro gina i nie mogę się doczekać, bo dzidzia tak harcuje w brzuchu, że już ją chcę zobaczyć na usg

no i mam nadzieję, że się ładnie wystawi, bo chcemy znać płeć:-D:-D:-D
a niech to kamikaa idę do spożywczaka, bo chce mi się łazanek:-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Hej ja łazanki robię z kapusty kiszonej i mięsa mielonego!!!!Pycha:-):-):-):-)Ja też poproszę przepis na blok!!!!

Ja łazanki lubiłam ale teraz w ciąży jakoś tak mnie nie pasuja.. ;P
A do bloku to tak:
  • 2 szklanki cukru
  • 1 kostka masła (250 g)
  • 1/2 szklanki wody
  • 5-6 łyżek kakao
  • 500 g mleka w proszku
  • suche wafle lub herbatniki
  • bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas (wg uznania
    )
Masło, cukier i wodę rozpuścić w garnku. Kakao i mleko w proszku wymieszać dokładnie w misce, dosypać chrupki, wafle rodzynki i kto tam co sobie życzy. I mieszając energicznie, wlewać rozpuszczone ciepłe masło z cukrem i wodą. masę włożyć do formy i schłodzić.
10minut roboty i godziny przyjemności hehe ;)
Smacznego ;)

pomocyyyyyy
Polozylam sie i chcialam lulu a tu slysze jak ktos kluczem w drzwiach i sie zleklam bo M do 18 normalnie pracuje ja zryw do drzwi a tu M siny ,blady zielony :(( mowi ze mu zle ze ma rozwolnienie i go muli i go glowa boli i kosci lamia :(( polozyl sie do lozka i jeczy mowi ze mu strasznie zimno :(( dalam mu butelke z goraca woda :(( i nie wiem co robic
czy to grypa zoladkowa a moze swinska grypa !
M pracuje w restauracji teraz tam robi szkole i wczoraj wieczorem mi opowiadal jakie to pyszne miesko jadl
jedziemy do szpitala

reklama
Do góry