reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wiolonczela, dzis malina ;-) kusisz tym calzone, najgorzej to ciasto zagnieść, ale przecież mam maszyne do chleba to mi się zagniecie i urośnie, więc może jutro zamiast tarty... :happy2:
co do pieczarek, to Olci nie daję.
przepis na tartę myszowata specjalnie dla Ciebie :-)
20dkg mąki, 10dkg zimnego masła, jajko, 3 łyżki lodowatej wody, szczypta soli= zagniatamy i do lodówki na 30 minut. w tym czasie podsmażamy pora pokrojonego w półtalarki, pieczarki w plasterkach, cebulę, paprykę, dodając oczywiście przyprawy wg uznania (sól, pieprz i ja oczywiście daje pietruszkę). wyciągamy ciasto z lodówki i wykładamy nim formę do tarty, dziabiemy widelcem ozdobne dziurki, żeby tarta nie urosła do góry. pieczemy 15minut w 180stopniach. w tym czasie robimy sosik: jajko, 2 żółtka, 100ml śmietany, sól i pieprz= bełtamy wszystko razem. na upieczone ciasto walimy farsz z pieczarek itp, na to sosik i zapiekamy, dopóki się góra nie zrumieni. ja jeszcze dawałam kozi ser, żeby był efekt kolorystyczny ;-)

a wiecie, co z Madzią? jakoś sie nie odzywała?

reklama
napisałam do Madzi sms - ale nie mam jeszcze odpowiedzi - dam znać jak dostanę

witam:)
ja dziś szaleję z przetworami - wczoraj zakupiłam maliny, fasolkę szparagową, pomidory , truskawki i winogrono - ale te dwa to do jedzenia :)
teraz puszczam sok z malin, potem obiad, upiekę biszkopt a potem fryzjer :) wieczorem pewnie fasolę będę robiła :)
miłego dzionka życzę :)

wiolonczela jak dziś nastrój? mam nadzieję że lepiej :)

Bebilon - Mleka, preparaty dla niemowląt i dzieci Bebilon prosimy o głosiki :) dziękujemy

ionka kusi mnie ta Twoja tarta, lubię tarty - najczęściej robię z porami i szynka - tylko mój M nie przepada za takimi potrawami, dla niego najlepiej codziennie schabowy z ziemniakami;-)
polusia Ty nasza mróweczko!
polka polusia zagłosowane:-)
wiolonczela jak tam humorek?

Hej!
Za mną ciężka noc - nie mogłam bardzo długo zasnać, a jak już się udało to często się budziłam:dry:Okazuje się, że M też nie za dobrze spał, a i Franio miał z godzinną przerwę, ale nie matudził tylko przewracał się z jednego na drugi bok po chyba godzinie wrzasnął mega wkurzony - dziwne bo to nie był płacz tylko jakby objaw irytacji brakiem snu;-)Po czym wlazł na M i zaraz zasnął...U nas też pięknie, upalnie wręcz...Zaraz drugie śniadanie i mam nadzieję drzemka. A ja muszę nas spakować bo ok 15 mamy wyjechać, a wracamy za tydzień w niedzielę:-)
Miłego dzionka:-)

Dziękuję kochane dziś ciut lepiej. Na obiad dzis zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami do tego boczek z cebulka. Jutro pieczone skrzydełka z indyka z frytkami i surówką , pojutrze kotlety mielone , pisze jakby ktos miał ochote się zainsirować :)
Polusia udanych przetworów. myszowata miłego wypoczynku, ciekawe jakie zabawki przywieziesz.
U nas tez nocka koszmarna, mała płakała co chwilę, a ja spałam 4 godziny, może jakas pełnia, czy coś?

moje kochane dziewczyny pełnia jest 13 sierpnia - wiem bo po pełni rośnie najwięcej grzybów ;)

zrobiłam soczek malinowy - 39 butelek wyszło :) byłam też u fryzjera - jestem piękna :)

co do jadłospisu to może piszmy tutaj jakie plany mamy na obiadki - jak myślicie?

miłego wieczorku :)

myszowata baw się dobrze :)

reklama
myszowata udanego wypadu!

to ja tez dolaczam do tych, co zle spali w nocy, czekalam az Mlody sie obudzi chyba ;O, normalnie, nie wiem skad mnie tak naszlo....

a ja jutro chyba sie skusze na to ratatuj ;)

Do góry