reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka oj no to faktycznie dała Ci Olcia do wiwatu!Oby jednorazowo:tak:
polusia no jasne, wiadomo czym skorupka za młodu nasiąknie itd!W pełni popieram!:tak:

Dziewczynki jeśli jesteście zainteresowane próbkami kosmetyków Skarb Matki lub Biały Jeleń wystarczy poprzez zakładkę "kontakt" na ich stronach internetowych zostawić odpowiednie zapytanie!

A ja w wirze prac domowych - łazienka sprzątnięta, ratatuj się upiekł, trzecie pranie wstawiam, a teraz mam chwilową przerwę w prsowaniu. Jeszcze tylko kuchnia i podłogi:zawstydzona/y:
http://chudleys.pl/index/get_sample próbka karmy dla pieska lub kotka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
JA dzis nic nie mam zrobione, moze rano zmotywuje się do porządków, Co jutro gotujecie,? może warto jak tabasia przygotowac jadłospis taki na tydzien, szkoda że tak mało nas teraz pisze i tak rzadko, bo można by cos takiego uruchomic pomysły na obiad dla nas , bo dla dzieci juz mamy. JA mam w zamrazarce pierogi , schab i pieczarki, i cos z tego trza bedzie zrobić , no i zakupy.
Co do samopoczucia to nie wiem czemu tak mnie naszło, pewnie cos podswiadomego, mi tam duzo nie trzaba.
Co to jest ratatuj? pierwsze słyszę

wiolonczela no fajny pomysł z tym jadłospisem - zaraz jest motywacja, żeby się trzymać planu, zrobić odpowiednie zakupy, coś podszykować wcześniej czasem itp:tak:
Ratatuj to takie coś jak leczo jak dla mnie - tu masz przykładowy przepis Ratatuj - Ratatuj . Ja robiłam z tym "pomysłem na ratatuj" Winiary i tam był przepis jak z tego zrobić zapiekankę i z tego przepisu skorzystałam - fajne danie, polecam!:tak:No a co do samopoczucia to życzę szybkiej poprawy nastroju i skoro mówisz, że Tobie niewiele trzeba do takiego stanu ducha to spróbuj zmienić nastawienie na bardziej pozytywne...Może się uda...ja też jestem wrażliwcem i łatwo mnie dotknąć czy zburzyć mój spokój, ale przez lata wypracowałam sobie jakiś tam system na to i obecnie jest spoko:tak:

Myszowata opisz system :) staram sie pozytywnie myslec i doszukiwac euforii w naleśniku , pocieszac i podnosic nastrój meża , odnajdowywac powołanie w wychowywaniu dziecka, myśle że to głownie przez niewyspanie , no i może przez zaprzeszłe wydarzenia, nie ma co się zagłebiac , ogladam pomoc domową na pulsie, potem do spania

wiolonczela być może mój system nie jest dla każdego lekarstem...Po prostu nie analizuję już tak wszystkiego jak kiedyś, nie ważę wszystkich usłyszanych słów, nie rozmyślam nad tym co potencjalnie może być nie tak, cieszę się dniem dzisiejszym i realizuję w macierzyństwie i prowadzeniu domu - bardzo się w tym odnalazłam...

myszowata, zakupiłam ratatuja ;-) nie wie, kiedy bedzie, ale mam w szafce na czarną godzinę ;-) i tak trzymając sie tematu, to jutro mam plan ugotować Olci pomidorową (dla nas też zostanie), a na drugie dać jej pierogi z jagodami. a dla nas tartę z porami i pieczarkami.
ooo, jestem potrzebna! do potem

Ionka dzis zielone jabłko czy maliny ? :)
Myszowata super metoda przyznam ze mam tendencje do tego wszystkiego , szczególnie do zamartwiania się .

Nasze dzieci moga juz jesc pieczarki?

wiolonczela to jak Cię tak nachodzi to zamartwienie to zaraz zmieniaj temat myśli, nawet na byle co czyt. co na obiad albo planuj prezenty gwiazdkowe, cokolwiek
ionka proszę o przepis na tartę!

reklama
wiolonczela mam nadzieje na koniec dnia lepiej sie czujesz :), i rzeczywiscie bardzo pomaga, zmiana myslenia, dobra ksiazka, czy film, czy ciepla kapiel, cokolwiek co Cie uspokaja i myslenie o niczym!!

myszowata polusia to udanych wyjazdow :)

u nas dalej pogoda pod psem, podobno w weekend ma lato sie pojawic, ale cos tego nie widac :(

Do góry