reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzień dobry :)
pobudka o 5 i grzybobranie było z M :) dwa koszyki grzybów mamy - część w zaprawie octowej w słoikach a część do zamrażalki :) może jutro znowu pójdziemy- zobaczymy :)
zdążyłam już sklepy zaliczyć i zakupy zrobić. teraz obiadek a potem grzyby, jeżyny muszę przez sokownik puścić, ciasto ze śliwką chciałam upiec :) eh ja to mam tysiąc rzeczy do zrobienia :)
M prasuje :)
miłego dzionka :)

ionka to dla Ciebie :)
bukiet_kwiatow2.gif

Dobry wieczór

Kilka dni mnie nie było bo pojechaliśmy do teściów, póki M ma urlop. Od poniedziałku znów będziemy z syniem sami :( U nas wszystko ok, na przestrzeni 3 tyg. Filipowi wyszło 6 zębów i to bez objawowo:) wiec mamy już wszystkie 1,2, górne3 i dolne 4, a to chyba jeszcze nie koniec bo w miejscu dolnych 3 już widać pod dziąsłem biały punkt. No i z mojego dziecka zrobił sie mały rozbójnik, sieje zniszczenie gdzie tylko sie pojawi :)
Co do ginka, to ja też sie musze wybrać, bo ostatnio byłam rok temu...

ionka z okazji Twojego święta samych cudowności Ci życzę i dużo zadowolenia z córci i męża :*

Dobry wieczor kochane :)
Dziś kolejny pracowity dzień:) a pogoda dołujaca :(
Prania 2pralki jeszcze więc tyleż prasowania :) ale to już za mną :)
Podłogi, łazienka, okno ostatnie umyte :) na obiad tradycyjny niezdrowy (he he ) posiłek - rosół, schabowy, ziemniaki i fasolka szparagowa z bułeczką :) dzieciom uszy się trzęsły... tak wcinaly.
Na kolacje natomiast zrobiłam parówki w cieście które zniknęły w mgnieniu oka.

Dzieciaki robiły sobie karaoke z Franiem na czele he he cały dom chodził :)

Mój syn najmłodszy chyba za szybko mi rośnie :( czas tak ucieka że mimo że jestem z nim na codzień nie zauważyłam kiedy z bobasa stał się chłopcem :)

Slodkich snów kochane i milej niedzieli. Z zieloną herbatka zasiadam przed tv, cóż innego mi pozostało w ten bury wieczor :(

kalisa właśnie wczoraj się tak sobie myślałam gdzie to nam zniknęłaś...już się zastanawiałam czy może pisałaś o jakimś wyjeździe i to przeoczyłam;-)Witaj!Fajnie, że jesteś:-)
ionka mam nadzieję, że sprzeczek z M więcej nie było, i że jednak dzień miło spędziłaś.
polka ależ pyszny obiadek był u Was!mniam mniam!Niedziwne, że dzieciaczki zjadły ze smakiem!
polusia i jak tam, było dziś grzybobranie?

Heja!

Dziś kolejny mega letni dzionek - niby nie pada, ale jest mgła i chłodno wrr...Dziś mamy imprezkę z okazji 80tych urodzin mojej babci, także obiadek jemy dziś w restauracji:-)Fajnie - spotkamy się z rodzinką!A zaraz zabieram się za to nieszczęsne prasowanie, które woła mnie po imieniu już od dawna...
Miłej niedzieli:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata miłej imprezy :) a grzybobranie było :) o 5 pobudka - grzybów mam dziś tyle że nie mam miejsca już w zamrażalce - zrobię w zalewie do słoików. w sumie mam dużą skrzynkę na owoce w którą wchodzi 1o kg owoców. znaleźliśmy takie miejsce gdzie tylko usiedliśmy i był pełen koszyk :) więc uważam dzień za udany :)

po południu jadę na zakupy - dziewczynką muszę szafy uzupełnić - Julka rośnie jak na drożdżach :)

pogoda się skepściła - leje jak z cebra :(

miłego dzionka życzę :)

polusia cieszę się, że grzybobranie udane:-)Co do zakupów - byłam w reserved i na ostatnich wyprzedażach w dziele dziecinnym kupiłam 3 koszulki za 9,99zł sztuka i bluzkę z długim rękawem też w tej cenie:-)Dla chrześnicy w 5-10-15 sukienkę przecenioną z 45zł na 15zł i bluzkę z 40 na 20zł, ale tak to lipne u nich te przeceny np body z 30 na 25zł...

Wiecie co ja to udana jestem - od kilku dni zabieram się za to prasowanie i ciągle odwlekałam bo tyle tego miało na mnie czekać, a tu taka niespodzianka!Otwieram szafę zaglądam do kosza a tam tylko jedne spodnie!Szok!Nikt się nie przyznaje co by za mnie poprasował, więc albo krasnoludki w nocy mi pomogły, albo już mi się coś miesza...:-D

myszowata, to jakiegoś dobrego ducha masz w domu :-)
polusia, my podczas pobytu w Pl też byliśmy "na grzybach" ;-) okazało się, że w rogu naszej działki rosną piękne grzyby ;-) nazbieraliśmy sporo :-)
kalisa, witaj!

no a u mnie cóż... normalnie :-) dzis robimy grilla, o ile nie będzie lać, bo pogoda jak u Was ;-)

myszowata ale super, że taki dobry duch nad Tobą czuwa hehe:)

polusia zazdroszcze grzybobrania :)

ionka dobrze że z M. ok i udanego grilla....

A ja cały dzionek nie usiadłam na tyłku znowu :/
W sumie z własnego wyboru bo nikt mnie do niczego nie zmuszał:)
Wstaliśmy późno bo po 9.00. Śniadanie szybkie a potem obiadek robiłam w sumie tylko drugie :) Potem walczyłam z komputerem bo z dysku C nie miałam dawno pożytku, poczytałam w internecie i po zrobieniu "porządków" odzyskałam prawie 4gb. Potem wyczytałam,że wirtualna pamięć może być na innym dysku i zmieniłam wszystko. Komputer wreszcie użyteczny :) a ja na komórce nie muszę się męczyć.

Po obiadku zmywanie a potem zrobiłam oponki z przepisu Joanna Czekaj :) KOCHANA DZIEKI JESZCZE RAZ !!!!!!! na bb poszukałam i zajadali się wszyscy bo mielismy gości...
Franio był na krótkim spacerze bo przyjechała teściowa i tylko jego wzieła na całe pół godziny i tyle ją widzieli....
WIktor gra na playstation bo tatus mu podał gre NeedFor Speed :(

Teraz kolacja...

reklama
witajcie!

myszowata no chyba elfik u Ciebie mieszka :) i milej kolacji :)

polusia to niezle Wam sie nazbieralo :)

ionka smacznego grilla :))), ja wczoraj bylam u znajomych matek tez na grillu :)

Dzis Mlody mial delikatna goraczke w nocy, a potem mu znowu wrocilo popoludniu, wiec musielismy troche w domu posiedziec :(((, a tak ladnie na dworzu bylo :(

Do góry