reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mrozik matko co za znieczulica :(

ramari jak wyniki - na pewno dobre. kciuki zaciśnięte &&&

a u mnie dziś dzień wariata :( mała co chwila histeria -teraz siedzi w łóżeczku i coś dłubie w ścianie. zajęła się na chwilę jak pakowałam w woreczki jedzenie dla psa na wyjazd- ja pakowałam ona wywalała -zajęło nam to 90 min zamiast 30 :(
pogoda do d... zimno, leje okropny deszcz - więc uziemieni jesteśmy w domu.
na dodatek mam okropnego lenia i nic mi się nie chce:(
ogólnie dziś wszystko jest do bani- ja chcę już wakacje !!!!!!

miłego dzionka życzę :)

reklama
heronek,ionka dobrze ze tylko na guzach sie skonczyło!
ramari i jak wyniki?,zdróweczka zycze!
Moni to sie nacierpiała Olenka!
mrozik co za ludzi szkoda gadac!

Witam sie:)

Bartus sie zbudził spał 2 godzinki,jeszcze mi troszkie kaszle od czasu do czasu chrypke tez ma ale ogólnie jest ok,oby całkiem wyzdrowiał.W nocy zbudził sie z płaczem na mleczko i tak mocko charczał dalej sie inhalujemy.Pogoda do d...i w domu siedzimy.

Miłego dnia:)

dzień dobry :)
dziwna pogoda u nas - raz zachmurane jakby miało padać a raz piękne słońce . mała już biega po tarasie - może dziś będzie lepsza niż wczoraj :)
dziś muszę ostatnie zakupy przed wyjazdem robić - popołudniu z teściową jadę. a jutro już pakowanie - jak ja tego nie cierpię :(
miłego dzionka życzę :)

ramari jak tam wyniki Radzia?

Dzień dobry:)

Moje dziecię śpi dopiero 40 minut a już słysze jakieś pomruki:/ mam nadzieje że sie jeszcze nie budzi !
Pogoda u nas taka sama jak u Polusi :):) da sie przeżyć, oby tylko nie padało. My sie jutro zaczynamy pakować, bo na długi weekend jedziemy do rodziców :):) A Wy dziewczynki jakie macie plany weekendowe:)??

mrozik fajnie brzmią wasze plany wakacyjne, a to organizowana wycieczka bedzie?? możesz przesłac mi linka ? bo ja cały czas sie zastanawiam gdzie by tu pojechac:):)
myszowata tak tak akcji trzymania za palec ciąg dalszy, tzn jeśli sobie upatrzy cos ciekawego (np. samochód) to sie puszcza i pędzi sam, ale tak to tylko idzie za paluszek

mój plan na weekend to fryzjer. chociaż widzę już, jak leje, a chciałam w końcu SAMA polazić po sklepach... moja kumpela niedługo rodzi, więc mam ochotę jakies maleńkie ciuszki kupić :-) chociaż zastanawiam się jeszcze nad prezentem czysto praktycznym typu wielka paczka pieluch itp. ile w Pl kosztują pieluchy??

a noc była wspaniała :-) co prawda o 23:50!!!!!!!!!!!!! ten dureń sąsiad gazował swój samochód na całe osiedle, więc Ol zerwała się z krzykiem (mam ochotę idiotę zabić!!!!!! :wściekła/y:) ale za to później spała do 5:55 sama, a potem jeszcze ze mną do 9:20! także jesteśmy wyspane, jak nie wiem ;-)

pogoda do de, już przed chwilą lało jak z cebra, więc lipa.

Hej!

Witam się w pierwszy dzień lata!Jak przystało na tę porę roku mamy słońce!:-)Francio dziwnie nie chciał pójść na drzemkę zgodnie codziennym rytmem dnia ok 10-10.30...Zasnął dopiero o 11.50 i to też nie bez walki...nie wiem co mu się stało...Wstał dziś o 7.10, normalnie śpi mi teraz tak do 6.40-6.50, ale nie sądzę co by to 20-30min snu więcej sprawiło, aż taką różnicę w tej drzemce...hmm...No nic zobaczymy ile pośpi...
ionka pieluchy kupuję za 48zł, chyba, że jest jakaś promocja - najtaniej wówczas udało mi się kupić za 39,99zł, ale powiem Ci, że to 48zł to jest cena i tak okazyjna, u nas w marketach kosztują nawet 52-55zł. Ostatnio widziałam fajny zestaw dla noworodka tj 2 paczki huggies 1 lub 2 i 2 paczki chusteczek za 99zł o ile dobrze pamiętam...A i zazdroszczę spanka do 9!
kalisa na weekend miałam jechać z rodzicami na działkę, ale już wiem, że jeśli pojadę to dopiero w piątek bo rodzice mają jeszcze tam masę sprzątania po rozbudowie, a i co do piątku pewna nie jestem bo zapowiadają koszmarną pogodę, jak mam siedzieć w 4 ścianach to wolę w mieście...Udanego wyjzadu Wam życzę!
polusia też nie lubię się pakować!A już za tydzień mnie to czeka!
ramari jak tam wyniki Radka?
Miłego dzionka:-)

Witajcie:)

U nas nocka ok,Bartus spał do cała noc do 7 teraz ma drzemke.Dałam mu ten zyrtec 10 kropli na noc.Pogoda ładna ale wietrznie i siedzimy w domu.Mam mojej siostry dziciaki na jakies 3 godziny jedzie po swojego m na lotniska i zakupy robią.Bartusiowi ładnie juz idzie chodzenie przy meblach jest go wszedzie.W długi weekend siedzimy w domu.

Miłego dnia:)

Hej Dziewczynki :-)
Dziękujemy za kciuki.
Wyniki są lepsze, ale trzeba było wprowadzić nowy antybiotyk, bo ta bakteria co się wyhodowała w posiewie jest średnio wrażliwa na antybiotyk, który braliśmy i tylko uśpiłby ją a potem byłby nawrót choroby. Radzio jest biedny- do czwartku musi brać 2 antybiotyki ten stary i nowy, a potem już tylko ten nowy. Widać, że boli go brzuszek :-( Nie gniewajcie się na mnie jak nie będę się odzywać przez pare dni. Musze troche dopieścić dzieciaki, a szczególnie mojego chorowitka. Tak mi przykro jak na niego patrze. Taki malusi a już chory :-(
Buziaki dla Was i maluchów!

reklama
ramari, biedulek z Radzia :-( mam nadzieję, ze mu raz-dwa przejdzie po tym nowym antybiotyku!

madzia, brawa dla Bartka! :-)

myszowata, dzięki :-) tak właśnie sobie myślę, że kupię dla dzidziusia jakieś ubranko- ale też stawiam na praktyczność, więc będzie pewnie 7miopak pajaców i body, a w Pl dokupię pieluchy. z własnego doświadczenia wiem, że te wszystkie piekne ubranka na samym początku i tak zalegają w szafie, a body i pajace ida jak woda :-) zresztą pewnie i tak babcie i ciocie pokupują te wyjściowe ciuszki ;-)

byłyśmy z Olą na podwórku, co chwila lało, ale moje dziecko miało radochę w deszczu :-D szkoda tylko, że nie mamy kaloszy, no ale to do nadrobienia. niestety to ciekawskie stworzenie zainteresowało się tym, czym nie można, a mianowicie gniazdem jaskółek- wyobraźcie sobie, co było POD NIM. no i teraz robię pranie, jak mi dziecko usiadło!! w to g*** ...

obiad się gotuje, dzis gulasz ze schabu. dam jeszcze paprykę, będzie a'la węgierski, hehe ;-)

Do góry