reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny wybaczcie nie nadrobie Was - wypadam z forum na kilka dni ;( chyba ze w pracy uda sie zajrzec.
Właśnie dzis uswiadomilam sobie ze w kwietniu skonczylam staz i mam 30 dni na oddanie planu- termin mija w tym tygodniu ;(, normalnie bylam pewna ze koncze w maju . Jakos dzis mnie tak cos tknelo i zernelam do papierwów . Ide jutro do szefa bo nie wiem czy dam rade skonczyc sprawozdzanie -zrobilam moze 1/4 a moze i nie .
Asia - jakbys mogla posc mi swoj plan - ja korzystam z kumpla co Ci wysłałam ale to ta sama szkoła i jeden szef- gdybym miala wiecej czasu to nie problem go pozmieniac a tak to musze sie ratowac ;( .
Spadam spac bo jutro nie wstane chyba .

reklama
Witajcie :-)
myszowata super, że wyniki dobre! Odnośnie prasowania to ja ubranka dla Przemcia wyprasowałam raz- całą wyprawkę. Potem podziękowałam. Mój też chodzi w koszulach, ale takich, których nie trzeba prasować lub tylko lekko przeciągnąć żelazkiem.
ionka zdrówka! Pochwal się tą koszulką zdolniacho :-)
Tabasia powodzenia w odstawianiu smoka. My chyba też musimy się za to zabrać. W dzień mały nie dyda, ale na noc dostaje smoka.
heronek oby Redankowi szybko minęło! A waży sobie ładnie- kawał chłopa z niego!
polka zdrówka dla Franusia!
madzia oby te ząbki szybko wyszły!

U nas pomału do przodu. Salon wymalowany, kuchnia po części. Dzisiaj czeka mnie mycie i ustawianie szpargałów. Dobrze, że jest ciocia to pomoże.
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
Tabasia - i jak nocka bez smoka?
Heronek , a macie dostęp do kosmetyków A-derma? One są na bazie owsa. Bardzo dobrze działa przy AZS. My używaliśmy balsamu i kostki dermatologicznej. Drogie to, ale naprawde dobre. Wcześniej zmiany miała Wiki leczone maścią mieszaną - 1:1 Alantan plus + Momederm. Po 2 dniach nie było juz zaognień. Wcześniej starydami leczyliśmy ze 2 miesiace, bez skutku

Produkty
Produkty

Kaaha - a jak teraz śpi? Lepiej

Dzień dobry :)

ionka no pochwal się :)
tabasia super że mój zięć to taki mądry chłopak : ) jak nocka?
myszowata fajnie że wyniki są oki :)
ramari a jakie kolory ?

a ja słuchajcie miałam wczoraj przygodę jem sobie kolację a tu nagle coś mnie kuje jak diabli w dziąsło ja się patrzę do lustra a tu ząb się ukruszył więc za telefon i do dentysty. nie odebrał ale oddzwonił na sms więc o 22 do dentysty jechałam- tak późno to ja jeszcze nigdy u stomatologa nie byłam :) ale zrobił i przynajmniej ząb nie boli :)
moja mała za to ma bunt na kaszki - nie chce jeść, ale chlebek z czymś, paróweczki, jajeczko to tak jak najbardziej - kurcze mam nadzieję że jej się odmieni i zacznie jeść te kaszki znowu.
miłego dzionka :)

Dzien doberek :-)
Wstalismy o 8:20 :-):-)
Nocka super, jak na pierwsza bez smoka. Obudzil sie o 23:30 i poplakiwal okolo 5 minut. Chwilami myslalam, ze nie da rady na nowo usnac, nawet starego smoczka mialam juz w reku, ale wczorajszy post Kaahy przypomnial mi, ze musze byc konsekwentna. Poklepalam po pleckach, pospiewalam i usnal. Do rana juz sie nie obudzil :szok::szok::szok:
Ale niestety o 6 rano znowu zaczal sie wiercic i plakac, chwilami przysypial, wiec wzielam do nas do lozka i usnal.
Wiec nie bylo zle, sama jestem zaskoczona nawet :-) Zobaczymy jak dzis bedzie...

A u nas dzis znowu brzydko :( nie mam weny co ugotowac na obiad, tzn. na drugie, bo zupe szpinakowa dzis serwuje, ciekawe czy zasmakuje :-p

Myszowata ciesze, ze badania sa dobre!!! A wygodnie Wam sie spi z Franiem? Bo ja wzielam Alexa do nas na 2h i myslalam, ze mnie zrzuci z lozka tak sie rozpychal :-D
Polusia dobrze, ze Cie przyjal. Al pije mleka i kaszek juz 3 tygodnie :(
Ramari to juz blizej niz dalej ;-) super, ze ciocia pomaga.
A ten wozek co Asia polecila jest super!
Ja myslalam o takim: Fantastic, innovative design that can be a single or double pushchair. For newborns and toddlers with an optional doubles kit for when baby no. 2 comes along
a widze, ze 4 kolowy wypuscili: http://philandteds.com/products/push/verve
no, ale drugiego dzidziusia na razie nie bedzie to i o wozku pomarzyc moge :(

Ostatnia edycja:
Właśnie dzis uswiadomilam sobie ze w kwietniu skonczylam staz i mam 30 dni na oddanie planu- termin mija w tym tygodniu ;(, normalnie bylam pewna ze koncze w maju . Jakos dzis mnie tak cos tknelo i zernelam do papierwów . Ide jutro do szefa bo nie wiem czy dam rade skonczyc sprawozdzanie -zrobilam moze 1/4 a moze i nie .

marela, aż 30 dni??? ja mam tylko 2 tygodnie :-( w ogóle u mnie podobnie, bo byłam pewna, że kończę w czerwcu, a nie w maju... zaczęłam wczoraj pisać to sprawozdanie, też mam tylko kawałeczek :-( no i jeszcze milion różnych rzeczy mam napisać, w tym te p*** konspekty :wściekła/y:
witam tak w ogóle :-)
noc marna, Ol się zbudziła przed 4tą i przez 2 godziny nie spała. najpierw się rozwyła i wystraszyła chyba swojego głosu :-( no ale za to potem spałyśmy do 9:30.

koszulką się nie pochwalę, bo dzis jak na nią spojrzałam, to stwierdziłam, że chyba jej nie oddam :zawstydzona/y:

polusia, jakie szczęście, że dentystę masz dyspozycyjnego!
tabasia, jesteście na dobrej drodze! :-)
ramari, to już tuż tuż :-)

polusia jak to dobrze mieć takiego dentystę!Mi się kiedyś ząb na pół złamał w pionie - to było coś!
polka zdróweczka dla Frania!
heronek jak tam Redanek?
ionka współczuję nocki!
madzia jak tam Bartusiowe ząbki?
tabasia w sumie zależy to on nocy, jak sie mało wierci to luz, jak dużo to trochę gorzej, ale przywykłam już, że czasem dostaję pietą w oko, albo spię na 10cm bo Młody rozwali się w tak, że głowę ma na M twarzy, a stopy na mojej:-D:sorry2:

Witam się niewyspana! Franio spał do 7.17, ale ja bardzo lekko dziś spałam, pewnie z nerwów bo znów wezwali mnie na rozmowę do pracy i bałam się o co tym razem chodzi. Szczęśliwie jestem już po i w sumie ok, choć rzecz jasna musiały być momenty grozy:sorry2:Marzy mi się chwila odpoczynku, ale Francio coś nie ma chęci na drzemkę - zaraz znów popróbujemy się ululać...
Miłego dnia:-)

edit:Franko się chyba obraził na mnie, poczłapał do swojego pokoju, wyciągnął atlas polityczny z 1990 r, siedzi i ogląda strona po stronie z poważną miną, a jak chciałam mu dać buziaka to się odwrócił:-D:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Myszowata usmialam sie z Twojego posta :D i ze spania i z obrazania :D

A my kolejny sukces :))))))
Znow poszedl spac i znow bez smoka!! Dzis bylo o niebo lepiej niz wczoraj. Chcialam go co prawda przetrzymac, zeby poszedl lulac po zupce, ale juz sie maruda zrobila straszna i musialam polozyc wczesniej.
A wiecie jak moj Al jest za tata? Szok!! Ciagle go wola. Jak idzie spac, jak wstaje, non stop. Tak mu sie poprzestawialo, ze ja moglabym nie istniec :D ale na mnie tez tata wola, tylko z innym akcentem :D

Witam się!
Dawno nic nie pisałam bo jakoś nie miałam weny i czasu. Jakaś nerwowa jestem ostatnio, chyba przemęczona:( Dziś jesteśmy u mamy. Ola śpi a ja byłam na zakupach. Trochę się odstresowałam. Poszperałam w lumpku i nawet udało się coś upolować.
Co do smoka to u nas służy do zasypiania i do ponownego zaśnięcie w nocy. Czasem w dzień jak Ola jest zmęczona to sama sobie go poszuka i swoją pieluszkę, trochę pociumka i wyrzuci. Tak odpoczywa bo oczywiście o drugiej drzemce nie ma mowy.
Teraz oswajamy się z nocniczkiem. Ola woła siiii jak ja jestem w łazience więc sadzam wtedy i ją. Narazie nie ma sukcesów ale będziemy próbować.
Ola ma lekką biegunkę od wczoraj ale nie wiem od czego:( Apetyt ma, dużo pije. Dałam jej smekte. Mam nadzieję, że szybko minie.
Miłego dnia kochane!

reklama
nesiaa jak się da to nerwy do konserwy i na eksport!Wiem, wiem łatwo powiedzieć ciężej zrobić!Dobrze, że zakupy udane i trochę sie zrelaksowałaś:-)

No i guzik ze spania...wrr...

Do góry