reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a wiecie, że dziś przed praca własnie rano czytałam artykuł o powracających chorobach zakaźnych, w tym o ospie. my jak na razie nie szczepiliśmy, zresztą zostało nam jeszcze to ostatnie szczepienie od pneumokoków, a Ol teraz przeziębiona, więc znów sie odwlecze.

marela, a co Ty za specyfiki przygotowujesz z tego mleczu?? ja myslałam, że to tylko króliki jedzą ;-)

ramari, jak stópki?? :-) ja ciągle pamiętam, jak się wydepilowałam przed samym porodem, aż się potem dziwiłam, że te położne ze śmiechu nie padły!

mrozik, życze zdrówka małej!!

n&h, nesiaa pięknie ospę opisała! :-) dodam, że zwyczajowo krostki idą od głowy w dół :-) sa bardzo charakterystyczne, takie jakiby wypełnione wodą. najpierw mniej, potem bardziej. na pewno byś zwróciła uwagę!

a my, jak pisałam, jutro idziemy do lekarza. cudem znalazłam wolną wizytę! a i tak pewnie będę musiała sie z pracy zwolnić. mam nadzieję, ze Ol pośpi dobrze, bo juz raz obudziła sie z wielkim kaszlem, jakby jej w gardle stało i nie umiała wyksztusić :-(

reklama
ionka - nie tylko królki ;) jeśł;i lubisz miód to polecam ;) - ja osobiście nie lubie ale bardziej na zime - kaszel, katar itp. nie jest to prawdziwy miód ale smakuje identycznie prawie a przy tym wlasciwosci lecznicze. ja korzystam z tego przepisu.
http://januszek96.blog.onet.pl/357710,24361519,1,200,200,7852269,24674530,347696,0,forum.htmlhttp://januszek96.blog.onet.pl/Miod-z-mleczy,2,ID24361519,n

a u mnie okropna pogoda - deszcz , pochmurno w domu ciemno a ja na 12 do pracy - organizujemy festyn , i kto przyjdzie w taka pogode ? szef sie chyba zalamie - bo robilismy juz w kazda niedziele maja i zawsze albo pada albo nadejdzie burza ;)))
ja odpowiadam za kawiarenke - wiec pojem ciasta, a do tego bedzie mi schodzic bo jak cieplo to nikt nie kupuje ciasta a lody ;) a dzis bedzie odwrotnie ;)

Ostatnia edycja:
no cóz marela, człowiek sie całe życie uczy ;-)
a pikinik u nas za 2 tygodnie. ja jestem odpowiedzialna za częśc artystyczną...

witajcie dziewczyny miód z mleczy pycha podobnie jak z sosenek jeszcze smaczniejszy. Ale dzis pogodA:(, A POD KONIEC TYGODNIA MA BYC OK 30 STOPNI

Witam :)
widzę że produkcja rośnie :)
o miodzie z mleczy słyszałam ale nie próbowałam - chyba muszę :)
byłam wczoraj z M i szwagierką na kolacji - było super i fajnie się bawiliśmy :) teraz jestem zmęczona bo powrót późno w nocy a pobudka o 8 rano - oj jak ja bym chciała tak do 10 pospać:)
pogoda do d... pada i zimno -więc spacery dziś z głowy mamy :(
lecę bo mała się obudziła a ja skończyłam prasować - miłego dzionka życzę

Ja nie słysząłm o syropie z mleczy, a kurcze wczoraj mąż pokosił podwórko. Szkoda, spróbowała bym
Co do szczepienia na ospę, to ta pani na dyzuże powiedział tak - szczepić mozna, ale nie ma badań co do skuteczności szczepionki. Może zapobiegać, moze zmniejszać ryzyko lub łagodzić przebieg... Więc trzeba samemu przemyśleć
Filip chyba nie chorował jeszcze, albo lekko przechodził i nie zauważyliśmy.
N&h - te krostki wyglądają jak ropne pryszcze ;). Może być temperatura, ale do 3 dni od pierwszych krostek. Może być później, ale to podobno znaczy o jakiejś dodatkowej infekcji. Dziecko jest osłabione i moze złapać jakieś choróbsko. WIki ma niestety bardzo ropny katarek. Mam nadzieję ze nic sie z tego nie rozchula.
Nam lekarka zaleiciła 3 tygodnie ostrożności w kontaktach z dziećmi, zeby czegoś nie złapała.
Musze o szczepionkę zapytać, bo na 19 czerwca termin mamy - na pewno trzeba przeozyc, tylko nie wiem ile??

My po ospie czekaliśmy chyba 6 tygodni do następnego szczepienia.
Witam się!
Pogoda pod psem:( Pada i zimno. Jesteśmy u babci. Byłyśmy na wesołym miasteczku ale nas deszcz przegonił:( Zaraz będziemy się chyba zbierać do domku. Odezwę się wieczorkiem.
Miłego popołudnia.

reklama
a wiecie co, kiedyś w przedskolu chlopiec jeden ospę złapał i rodzice powinni go przynajmniej na tydzień w domu przetrzymać- takie przepisy przedszkola, a oni do smarowali pudrem w kremie, żeby krostek nie było widać i wmawiali nam, że synek jest zdrowy ;-)

byliśmy u lekarza, Ol oczywiście wyła jak opętana, ale na szczęście oskrzela i płuca czyste, tylko troche migdałki powiększone. właściwie nic nowego nie dostała, oprócz tego, co sami dajemy.

Do góry