reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam :)

Tak jak myślałam, było cieżko :/ cały dzien w domu i dziecko pod wieczór zrobiło sie nieznośne :/ dobrze że już spi, teraz dopoczywam :)

ionka skoro osłuchowo czysto, to na pewno raz dwa dolegliwości Oli przejdą !
polusia zazdroszcze wypadu :)

reklama
kalisa ja zamierzam szczepić na ospę, a i co do "Na Wspólnej" to też to zwróciło moją uwagę;-)
n&h ramari heronek zdróweczka dla chłopaków!
polusia super tarasik wygląda! No i zazdroszczę wyjścia do restauracji!
ionka fajnie, że Ola zdrowa!

No to i ja się witam wieczorowo! Tak myślałam, że dam radę nadrobić zaległości z nieobecności i faktycznie udało się;-)Od rana było szykowanie się na tę komunię, potem wyjazd tam, po powrocie trzeba było oporządzić Młodego do snu i tak zleciał jakoś ten dzień i teraz dopiero mogę do Was zaglądnąć:-)U nas też brzydka pogoda, ale w prognozie wysłuchałam nawet 30C w najbliższym tyg!:-)Zatem tylko czekać słonka pozostaje:-)
Miłego wieczorku:-)

Witajcie wieczorem!

ionka super, ze Olcia ma sie lepiej!

Redan juz zdrowiutki, ale dalej maruda...a dzisiaj bylo beznadziejnie na dworku, caly dzien padalo :(, wiec kolejny dzien w domu, ale do siostry pojechalam i u niej siedzielismy. Mlody za to mial 3 godzinna drzemke !!!Spokojnej nocki kochane!

Witam:)

A my bylismy u siostry mojej najpierw ona była z dzieciakami a wtedy my u niej i Bartus tylko spał 30 min niecałe i nic wiecej niedawno zasnoł.Pogoda taka sobie.Mój jeszcze nie przechodził ospy.

moja dzis spała całe 20 minut, więc padła dośc wcześnie wieczorem.
ale wiecie co, dac mojemu dziecku jakiekolwiek lekarstwo, to normalnie chyba lepiej na przodku w kopalni pracować :zawstydzona/y:
masakra normalnie. dolewamy do minimalnej ilości picia, bo w czasie jedzenia oszukac się nie da :-(

głowa mnie nachrzania, od kilku dni leje i ma tak byc przez najbliższy tydzień, normalnie nic, tylko doła załapać :-(

Witajcie :-)
jakoś wczoraj miałam zaglądnąć, ale czasu zabrakło.
Wczoraj przyjechała moja mama, żeby trochę mi pomóc. Efekt taki, że nic mi nie pomogła :-( Fakt siedziała z małym jak spał a ja wyskoczyłam do biedronki. Ale w tym czasie nawet jednej zabawki małego nie posprzątała. Do tego chyba siedziała u niego w pokoju jak spał i jak tylko zaczął się kręcić to go wzięła na ręce i był koniec spania. Jak ostatnimi czasy śpi 2 godz tak spał godzine. Trochę mi przykro się zrobiło, tymbardziej, że z brzuchem to mi coraz ciężej. No ale co poradzić...
ionka super, że u Olci to nic poważnego. U nas taki kaszel zdarzał się jak była za mała wilgotność w powietrzu. Nawilżałam i mijało. A co do stópek to się udało i efekt jest niezły, chociaż jakby ktoś z boku mnie zobaczył w trakcie tych czynności to miałby niezły ubaw. Ionka u nas z lekami tak samo- masakra jakaś...
kalisa my jesteśmy zaszczepieni jedną dawką na ospę. U nas było to szczepienie bezpłatne dla dzieci chorowitych, ale, że Przemek żłobkowy to też nam dali za darmo.
mrozik zdrówka dla Wiki!
heronek super, że Redanek już zdrowy!
myszowata i jak udało się coś znaleźć w szafie na tą komunie?
marela szkoda, że ja wcześniej o tym nie wiedziałam, bo pozbyliśmy się mleczy z działki. Dzisiaj podsunę pomysł mężowi to może pójdziemy pozbierać na polach koło nas.
Miłego dnia!

ramari dzięki, że pytasz:*Moja mama troszkę mnie zaskoczyła tj po moim ciągłym mędzeniu jej przez tel pt "no w co jak mam się ubrać?" w sobotę przyszła do mnie i wręczyła mi śliczną bluzkę i bolerko i powiedziała, że jest to zadatek do prezentu imieninowego (do iminien jeszcze kilka dni)- także już miałam się w co ubrać:-) Szkoda, że tak wyszło z wizytą mamy u Ciebie, czasem one nie są w stanie nas zrozumieć.Moja np jak jest u mnie to najchętniej by mi wszystko poprzestawiała, poukładała po swojemu itp itd, ale kocham ją szaleńczo:tak:A jak Ty się czujesz Kochana?

Witam się poniedziałkowo:-)Franio wstał dziś jużo 6.15 wrr...Także jak dla mnie to maskarycznie wcześnie:dry:Teraz drzemkuje od 45min a ja kawkuję. Dziś u nas pogoda względna- pewnie wyjdziemy na spacerek!
Miłego dnia:-)

Dzień dobry :)

Pobudka nastąpiła o 6.00, więc teraz od godziny trwa drzemka, a ja już sie umyłam, kawe wypiłam, musze jeszcze na obiad dla Małego coś dorobić, bo tylko mieso mam ... Słońca nie ma, ale ubierzemy sie i wyjdziemy, bo wszystko zniose tylko nie deszcz :/ dlatego ionka współczuje opadów a najbardziej to tej perspektywy, że będą tydzien trwały. Oby sie nie sprawdziło !

myszowata ja zauważyłam jakiś czas temu, że nasze dzieci bardzo podobnie wstają i śpia hehe :):) a jak pisałaś o swojej mamie, to jakbym o mojej czytała. Bo jak przyjeżdża to też najchetniej by mi wszystko poprzestawiała, poprawiła itd ..., i też czasem kupuje mi jakieś bluzeczki i przywozi :)
ramari następnym razem delikatnie zasugeruj mamie, czy nie mogłaby troszke sprzatnąć jak sie bedzie nudziła :D

reklama
Witam!
Olcia dosypia nockę a ja posprzątałam kuchnię i będę zabierać się za jakiś obiad. Pogoda nieciekawa. Pochmurno i wietrznie ale na szczęście nie pada. Od jutra ma być ładnie. Oby!!!!
Moja mama to też jest z tych przestawialskich:p Ale bardzo jestem jej wdzięczna za pomoc bo mimo choroby myśli o nas i pomaga ile tylko może.
Miłego dnia kochane!

Do góry