reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszowata cały czas utrzymuję się temperatura :( zbiję ale za jakiś czas wraca, apetyt dopisuje ale humor średnio już. oj ale masz pajączka w domu :)
my dziś cały dzień w domu - niby wyszło słonko ale jednak bałam się wyjść z tą jej temperaturą.
polka kurcze dziwne z tym antybiotykiem - nie wiem co poradzić

reklama
Polka a na jakiej podstawie lekarz daj antybiotyk? Skoro ani gardło ani uszy ani nic poza gorączka nie dolega? Ja na twoim miejscu bym nie dawała. A może zęby albo ta trzydniowka? Wstrzymaj się i obserwuj.

no i nie daje antybiotyku. Dodzwoniłam się do mojej lekarki z dzieciństwa :) i babeczka mówi że jej to na trzydniowke wygląda a że ząbki na bank przy tym idą to ból się potęguje. A że Franko ma apetyt. Bo jak wrócił to zjadł butle, owocową wyspę, chleb, i pół paczki biszkoptów, przy tym wypił już pół litra wody i wymiotów już brak. Tym bardziej szkoda organizm osłabić antybiotykiem.

nesiaa przechodziliśmy ostatnio - ja stawiam na zęby - chyba że coś się wykluje przez noc. na razie śpi i jest spokojnie zobaczymy co będzie dalej

Polka uważam że dobra decyzja. A swoją droga to ładnie mają ci lekarze. Antybiotyk profilaktycznie dawać. A potem w tv mówią że polacy nadużywają antybiotyków.

my kalisa kupiliśmy kaszkiet. mój M się uparł i koniec. i fakt jaś wygląda super :)

my tez kupilismy kaszkiet, ale na razie jeszce go nie nosimy bo nie ma az takiego slonca, problem jest ze jak mlodemu czasem zakladam to on go sciąga z głowy :)

Polka, antybiotyki powinno się podawac tylko i wyłącznie na infekcje bakteryjne, a jesli z objawow wychodzi ze to bardziej wirus to lepiej nie dawac, ja bym nie dała

a my dzis bylismy u znajmych mają córeczke 3 miesiące starszą od Krzysia, ma 1,5 roczku i bylam pod wrazeniem moje dziecko bylo mega grzeczne i tak ladnie się bawili razem, towarzystwa mu po prostu potrzeba

i opowiadali wlasnie ze tak ich mala tez taka nieusłuchana byla dokladnie jak Krzys, a teraz juz rozumie i jak sie mowi nie wolno to przynosi to oczekiwane efekty, takze miejmy nadzieje ze nasze dzieciaki tez za kilka miesięcy dojdą do tego etapu :)

Witajcie wieczornie
dopiero jem kolacje. Tyle zajęło mi nadrabianie tego co naskrobałyście i oczywiście już nie wiem co komu odpisać. To chyba prawda, że w ciąży mózg się kurczy.
polka mam nadzieje, że Franuś szybko dojdzie do siebie. Zdrówka dla małego.
polusia trzymam kciuki za spokojną noc!
myszowata niezły kombinator z Franusia

My ostatnio z Przemkiem mieliśmy jakiegoś rota, ale takiego ekspresowego jednodniowego i już jest ok. On oczywiście zniósł wszystko łagodniej niż ja, ale to chyba zasługa szczepienia na rotawirusy.

Id zrobić sobie drugą bułke, bo czuje, że nie dojadłam. Radzio się domaga ;-)

reklama
Polusia później sobie właśnie tak pomyślałam, że Wy już po 3-dniówce. Tak czy inaczej życzę żeby szybko przeszło.
Katrinka więc jest nadzieja, że z naszych rozrabiaków coś jeszcze będzie:p
Ramari smacznego:)

Do góry