reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no i dupajasia, butów nie ma :baffled: jeszcze ostatni sklep mi został, ale już dzis tam nie doszłam, bo wieje tak, że musiałam sie ubrać po drodze, a Olcią otulic kocem.
jesteśmy juz po obiedzie, ciesze się, bo pieknie zjadła :-) chyba lubi mamusine obiadki ;-) najbardziej podobało sie jej, jak paluszkami wybierała zielony groszek ;-)

moja tez po schodach włazi, trzymam ją pod paszki i ona sadzi takie wielkie kroki ;-)
hehe u nas za raczke idzie :-)

reklama
Witam się dopiero poświątecznie:sorry2: Czasu brak bo Gabrynia ma mega katar do tego dolne 4ki ją zamęczą -zreszta mnie bardziej bo marudna jest niemiłosiernie:dry:ciagle tylko dąsa się i na ręce chce i jej ulubione miejsce zabaw to podwórko i ciągle spedzamy tam czas. M juz konczy przygotowywanie miejsca na plac zabaw i basen zamówiony, piaskownica tez. Jedynie zastaniwam sie nad zjeżdzalnia bo nie wiem czy mała kupic czy z większym ślizgiem:confused: bo za rok będą juz za małe a tak chcilabym by było juz na przyszłość!!

Sunia Kate podobała mi sie - zwłąszcza góra!!
Ionka a musisz koniecznie Ol przymierzyc stope?? bo kiedy Blu podwałą stronke www.butki.pl i tam są buciki z zakrytymi paluszkami wiec moze niech ktos ci kupic w Pl i wyśle:) my ostsnio kupilismy tansza wersje butów bo jak elefanteny kuopilismy to doslownie na 3tygodnie wiec teraz kupilismy w ccc buciki ma pasek i pewnei za kolejne 3 tyg sandałki kupimy:tak:ale wtdy juz chyba z tej strony bo mam nadzieje ze bea na dłuzej niz nie cały miesiąć!!!!

reszty niestsy nie nadrobie!! przepraszam :zawstydzona/y:

ionka, a Elefantenów u was nie ma?

nie ma :no:

dronka, musze przymierzyć, bo Olga ma wąska stópkę i zanim kupiliśmy te, które ma obecnie, próbowaliśmy kilka par. poza tym jest jakaś różna numeracja, teraz jak w kilku sklepach byliśmy to widać: jedne 20stki sa dobre, a inne o wiele za duże.
dlatego bałabym się, że tylko kasę wyrzucę no i jeszcze koszty przesyłki.

moje dziecko dziś przechodzi samą siebie. uczepiła się mnie jak rzep. nic zrobić nie mogę.

co do butow to poprostu jest jakas masakra, nie dosc ze ceny wysokie jak za sandalki to jeszcze wybor sredni.
ja chyba wybiore sandalki bez zakrycia paluszkow, te drugie jakos mi sie nie podobaja.
Owszem, rozmiarowka jest dziwna, raz pasuje 20 a raz 21.
Ja bym sie bala zamawiac przez neta, chyba ze wczesniej przymierzone i sprawdzone.
Pawelek ma wysokie podbicie i nie wszystkie pasuja.
Juz sobie upatrzylam jedna pare za 40 zł ze skorzana wkladka i do tego wyprofilowana.

jesteśmy :)
dziś cały dzionek w ogrodzie - pogoda super, niby chodziły w koło burze ale na szczęście do nas nie dotarły :) była zabawa w piasku i ucieczka przed mamą . udało mi się też wykąpać naszą psinę - ale była zadowolona jedna i druga oczywiście :)
a no i Julka taka dumna jak odebrała nagrodę - to było wyróżnienie w konkursie - dostała kwiaty i prezent :)
lecę przygotować dziewczynki do spania - i wreszcie czas dla siebie :)

a moje dziecko juz od przeszlo godziny spi!!:)))

Ja znow jem ZIELONE lays :(( jak czasem sie na cos upre to nie ma zmiluj prawie dziennie musze,az mi sie nie zbrzydnie.Kupilam sobie 3 male paczki z nadzieja ze zjem tylko 1 ale juz otwarlam 3 i w 2 mialam bony na kolejna paczke:D maskara!Nie uwolnie sie od tych chipsów.

Ja z butami tez nie wiem co.Na razie maly zaczyna chodzic.Niby mam duzo butów ale chyba zadne nie pasuja na jego mini stopke ma jedne cocodrillo 19 i sie w nich topi! sandalki mamy ale 20 i tez duze..........

W ogole byla dzisiaj u mnie moja "ukochana" ciocia i ona twierdzi,ze JAas tak pozno zaczyna chodzic bo uwaga uwaga chodzi w skarpetkach a nie butach usztywniajacych stope!!!!!!!! ,ze pieta musi byc sztywno,i nie zdrowo jest chodzic w skarpetach no myslalam ,ze padne!!!!!!!

Hej kobietki:)
My nocowałyśmy u babci. Olcia zakochała się w balkonie:) Nie chciała z niego wejść do domu. Wróciłyśmy do domu i zaatakowała nas straszna burza, ale później zrobiło sie tak przyjemnie na dworze, że poszłyśmy zasadzić kapustę:p Moje jarzyny już widać więc pewnie coś będzie z nich w tym roku. Kupiłam już piękne begonie, surfinie na ogród. Przesadziłam je ale na razie będę trzymać w domu bo mają być jeszcze mrozy.
Ola jeszcze się bawi ale zaraz kąpiel i spanko. Czas dla mamusi:)

a ja wlasnie ogladalam trinny i susane moim zdaniem one sa genialne tak super ich dzisiaj przerabiali no szok jak ciuch ,make up i fryz moze zmienic czlowieka.

W ogole byla dzisiaj u mnie moja "ukochana" ciocia i ona twierdzi,ze JAas tak pozno zaczyna chodzic bo uwaga uwaga chodzi w skarpetkach a nie butach usztywniajacych stope!!!!!!!! ,ze pieta musi byc sztywno,i nie zdrowo jest chodzic w skarpetach no myslalam ,ze padne!!!!!!!

Maziajka - a wiesz co???? moj starszy synek z chodzeniem sie nie spieszyl - rok mu minal, 13 miesiecy, 14, zaczal sie 15 i M poszedl z nim na szczepienie a lekarka sie przyczepila ze mial na nozkach zwykle sandaly i ze ma miec takei usztywniane kapcie - takie SANDAŁY DANIEL PROFILAKTYCZNE WZ405 ROZ 19 !!!!!! (1571575307) - Aukcje internetowe Allegro . no nic - posluchalismy, kupilismy i na drugi dzien Jas zaczal chodzic :-D Potem jeszcze kilka razy mial takei kapcie no ale i tak ma koslawosc piet...
Oczywiscie nie wierze ze to dzieki butom ale spodziewajac sie powtorki to Adasia tez jzu w takie zaopatrzylam. ale przesadzilam z rozmiarem :-D Do chodzenia mu jeszcze w maire daleko wprawdzie ale te kapcie ma w rozmiarze chyba 22 a poki co ma 20... Chyab ze zacznie chodzic pomimo braku kapci a te beda na jesien... Nozka mu rosnie bardzo powoli.

reklama
Mysz nie wiem nie znam sie ale mnie sie wydaje ze Jas majac 13 miesiecy zaczyna chodzic i w tym nic dziwnego nie ma.A ona caly czas gada ,ze to dziwne,ze tak pozno,ze chlopcy wczesnie chodza,ze roczek powinien przejsc itp itd wku***ia mnie to na maksa ale pojechala juz do niemiec na szczescie,na pewno nie bede go katowac bucikami w domu no chyba ze mialby jakas wade ktora trzeba skorygowac,i to mialoby w jakis sposob pomoc ale po co przyspieszac tymbardziej,ze on sam juz 5-6 kroczkow zrobi.

Do góry