reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Fajnie, że Asia juz w domku:)
katrinka u nas mycie zebów to też jest zabawa, która z myciem ma niewiele wspólnego i do tego nie codziennie
nesia bardzo przytulny pokoik ma Ola

Czekam jeszcze na YCD ale nie wiem czy sie doczekam :)

nesiaa bardzo fajny pokoik!

nie wyobrazam sobie odciagania caly czas...troche sie z tym bawilam, ale to nie dla mnie, za duzo czasu mi to zajmowalo, szybciej, latwiej i przyjemniej jak dla mnie samo karmienie bylo, ale kazda mama jest inna...

witam

Ionka na vod.onet.pl mozesz obejrzec odcinki usta usta ktore juz lecialy w telewizji bezpłatnie
ogolnie z tej stronki to polecam odcinki programu "wiem co jem" i "rewolucja na talerzu"

opisałaś mi pod zdjęciem ze cie natchnęłam, powiem ci ze u nas to mlody przewaznie nie mial problemow z jedzeniem, ale wychodzi na to ze moj wiercipięta ma problemy z wysiedzeniem w miejscu i wkurzał sie ze musi siedziec, wiec jak nie chce jesc to stawiam mu talerz przed nos i zjada, troche bierze sam a troche ja mu podaje, ale to ja tak robie, bo niania daje mu normalnie, tylko mu pewno podaje jakieś zabawki inne dziwne rzeczy zeby wysiedział w miejscu
dzis np zjadl polowe swojego obiadu i nie chcial wiecej ruszyc, ja wrocilam z pracy po mniej wiecej pol godz od jego obiadu i mialam mielonego kotleta i co wyszlo na to ze dziecko zjadlo mi 3/4 kotleta a ja musialam dojesc jego niedojedzony obiad bo nic innego juz mi sie nie chcialo robic, dobrze ze ja sie ostatnio przestawilam i kotlety smarze ale bez tluszczu albo robie w piekarniku
(...)
dziewczyny czy wy wszystkie myjecie dzieciom ząbki?? ja codzien szykuje mycie ząbkow, ale u nas to raczej jest zabawa bo maly nie da sobie ich umyc jak probuje to jest wrzask, wiec on sie bawi tymi szczoteczkami ale raczej mycia to nie przypomina, a nie chce mu na sile myc bo sie jeszcze zniecheci

po kolei :-)
obejrzałabym chętnie wszystko, ale ten onet Vod działa tylko na terenie Polski, więc mi nic z tego nie przyjdzie :-(

co do jedzenia, to dzis dałam Olci jajecznicę :-( jak ngdy nie chciała tknąć, to dzis aż sie jej uszy trzęsły! a my tacy zadowoleni, że dziecko polubiło jajka! no i pożarła mnóstwo, a maksymalnie 5 minut później wywaliło jej okropną wysypką na twarzy, taką pokrzywką, spuchła buzia, no masakra!!! :szok: od razu wapno całą łyżkę daliśmy, a ja w strachu, że skoro usta tak spuchły, to żeby chociaż krtań nie spuchła!! :szok: na szczęście po tym wapnie jej zeszła opuchlizna, ale lekką pokrzywkę ma dalej :-(

a co do formy podania jedzenia, to moja tą jajecznice jadła widelcem sama. dziś kupiliśmy sztućce specjalnie dla niej :-)

no zdecydowanie mniej, łącznie z karmieniem i odciąganiem nawet. ja wiem, że z czasem wszystko by się unormowało ale ja nie mam przekonania do karmienia piersią, niektóre kobiety się z tym rodzą a niektóre nie. ale najważniejsze aby każda z nas znalazła dla siebie dobre rozwiązanie :)

kochana, dla mnie to i tak długo chcesz karmić, ja jak pomyślę o karmieniu piersią, to mnie wykręca.
dlatego podziwiam każdą mamę, która to lubi i robi :-)

No, dla mnie też to była katorga.

Jeszcze się chciałam pochwalić, że ze Streetcomu idzie do mnie paczka budyniów :D

fajnie :-)
a ja dalej czekam na pieluchy i chyba już sie nie doczekam. tzn w Pl czekają ;-)

hmm a ja myslalam, że to vod, to wszędzie powinno działać, ciekawe czemu tak jest poblokowane

moj niestety jak ma sztućca w reku to rozwala cale jedzenie na talerzu i ani mysli uzyc tego urządzenia do ransportu jedzonka do dzioba, ale to jeszcze za wczesnie o tym marzyc, grunt ze rękami sobie radzi, jeszcze się ucywilizuje :)

Witajcie jeszcze raz wieczorkiem ;)
nareszcie wolne od jutro do wtorku , ale jak juz pisalam jedziemy do teściow i niestety tam nie ma neta ;( moze uda mi sie przez modem polaczyc na chwile ale nie obiecuje ;( Jedno pocieszajace jest to ze nie bede musiala nic robic , aby zajac sie dzieckiem ;) Zabieram ze soba kilka ksiazeczek no i niestety troszke roboty - ale kiedys trzeba dokonczyc ;)
No i mimo wszystko zamierzam z Alanem spedzac cale dni na dworze i moze uda sie w piasku pobawic bo maja swoj czysciutki na podworku .

Moje kochane dziecko spi , mam nadzieje ze do rana ;))) min do 7 ;) Ja zaraz zaczynam pakowanie bo chcemy rano jechac. A tak wogole to spal mi od 16 do 19 wiec moze byc roznie ;)))

No i na koniec wstawiam moja prace , nie smiejcie sie - miala byc dwu kolorowa - nie sadzilam ze idzie tyle tasiemki i musialam sie ratowac innymi kolorami - bo robilam w niedziele ;) No i wyszla prawdziwa krasiasta pisanka ;) Do wyrobow Nesi mi daleko - ale .... cud ze ją wogole skonczylam . 2.jpg

Dziewczyny z powodu ze nie wiem czy uda sie do Was zajrzeć aż do wtorku -
życzę Wam oraz maluszkom Wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych ;)

Witajcie wieczorowo,
Pewnie wiekszość z Was już smacznie śpi, ja natomiast gotuje obiad:( No ale jutro zaraz po pracy mam koleżankę z irlandii w odwiedzinach wiec czasu na gotowanie nie będzie.
frotka zdrówka, zdrówka kochana:)
Marela
oj ja to uwielbiam takie robótki, slicznie:) Ja w tym roku pracuję szydełkiem i cekinami. Jak skończę to też wkleję zdjęcie.
nesiaa no to już Olcie przenoś do tego słodkiego pokoiku;)
polusia wiesz mi plamy z trawy to schodziły w normalnym praniu, tylko robię je od razu i temp. min 60 st.

No i zastanawiałm sie nad Waszymi przemyśleniami co do drugiej drzemki dzieci. mnie sie wydaje, że one przestawiają sie na jedno spanie i ta druga drzemka jest trochę na siłę. U mnie sie to sprawdziło przy Poli teraz zobaczymy jak Lila przez to przejdzie. Jest dobrze jak jest w żłobku, gorzej w domu bo nie daje sie przetrzymać, po prostu jest nie do zniesienia.

Ja kochane jeszcze jutro do pracy i w piatek juz wolne. Tyle, ze z dziewczynkami więc nie liczę, że dużo zrobię.
Marciaa karteczka do Nikosia dojdzie, czekajcie cierpliwie. Mnie sie po prostu daty pomyliły i jutro dopiero wyślę.:)
Yra super, że sobie radzicie. Ale wniosek jeden spokojna i szczęśliwa mama, to i takie dzieci.
Asia trzymamy kciuki, na pewno wszystko sie unormuje. Przeciez to nowa sytuacja dla Was!

Dobranoc!

reklama
Heloł dziewczynki posłuchałam waszych rad i mimo katarku spedzamy całe dnie na dworzu!! i jak jestesmy w domu to cieknie z noska a na dworzu czystu nosek!!!! mnie w pn rozbolało gardło i lezalam jak zbita ale tamtum verde pomogło i nastepnego dnia jak nowo narodzona:) bylismy w ikei i kupialam mule!! to jedyna zabawka oprócz domku dla lalek ktroa mała interesuje:):):) i jaka tania;)
Co do ubrania my byłysmy wczoraj w body, sweterek i spodenki długe. Wczesniej wiatrówke miala ale jej zdjelam jak zrobilo sie troche cieplej bo nasze wyjscie na dwór rozpoczynamy po 9 a wtedy jest jeszcze chłodno;)

Yra jestes nadzieją na to że 2 małych dzieci to nie wyrok dla kobiety i ża ma czas nawet na BB:)
Katrinka u nas tez mycia zebow to nei przypomina ale dopiero od paru dni zaczelam systematycznie jej "myc" wiec mam nadzieje ze praktryka u czyni mistrza:)
Frotka zdrówka
Marela śliczne!! i to 1 jajko -a wyglada jakbys miala juz wparwe:)
Nesiaa pięny pokoik dla Olenki szykujecie!!
Mrozik ja odzwyczaiłam małej ciumkania !! z butla jest u nas tez problem dlatego dalej daje piers 2xw nocy. ALe mam mega sukcesy bo jak o 22-23 zje to dopiero nad ranem się budzi na kolejne szamanko:):)
Asiu czekamy na fotki Madzi . ... wiem co znaczy wisiec na cycu:( ale od czego ma sie 2 rękę:) ale przy 2 ce dzieci to 2 ręce to za mało!!

Do góry