reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

yra no prosze jak Ci sie chlopaki zgraly...i suwaczki :)))))

ionka a ile u was stopni ze Olga w krotkim rekawku?

polka a jak wagowo Franek stooi przy tym jak tyle wciaga?

reklama
kurcze, ja co tydzien mam w planach obejrzenie Usta Usta i zawsze cos sie dzieje :-( jakies powtórki sa kiedyś?

marciaa, u nas na termometrze dziś w cieniu 23stopnie :-)

Ol sie obudziła z mega płaczem, zjadła tylko 3/4 obiadu, ale dzis słoikowy jej dałam, więc może dlatego? wczoraj zjadła mój bardzo ładnie. tylko ja kurcze nie zawsze mam pomysł, co by jej ugotować :-(

hej u nas tez pogoda ekstra maly dzisiaj byl w bosy z dlugim na to tishrt galotki 3/4 i czapa ale z daszkiem jak w piasku siedzial.Co do piasku to u nas mnostwo dzieciakow sie bawi dzisiaj byl nawet 9 miesieczny Wojtus.U nas dzisiaj slonce na maksa grzalo z 25 jak nic w sloncu bylo.Ale widzialam z kumpela dziewczynke na ok 10 mies.Ubrana w rajstopy,spodnie,skarpetki,gruby polar(pewnie pod spodem jeszcze cos)na to kamizelka polarowa i jeszcze czapa taka na uszy!!!!!!!!!!!!!!!! no o zgrozo.Ja szlam w tunice ,legnisach i baletkach i myslalam ze sie roztopie.Sama bym taka matke tak wygnala na takie cieplo!!!!!!!!!!!

Yra sciaganie szwów nie boli:) na prawde ani nie poczulam:)

Ionka ja gotuje malemu juz wszytsko.Sloikow juz z 3 miesiace albo i wiecej nie je.Dzisiaj bylo spaghetii,wczoraj krupnik.AS jutro bedzie penne ze szpinakiem i piersia z kurczaka.A usta usta mozesz na vod za darmo zobaczyc:) i bez reklam:D

A ja czekam na kaske ze stypendium przyznali mi 955 miesieczne!!!!!!!!!!! jupi czyli po oplaceniu czesnego zostaje 670 zl.I jeszcze zapomoge dostalam z racji tego z R tak dlugo nie pracowal.Kocham moje studia;P

Witajcie wieczornie

yra super, że narazie chłopaki nie dają zbytnio popalić. Oby tak dalej!
mazia super stypendium. Ty to chyba same piątki masz :-)
madzia super, że masz męża w domku. Cieszcie się wspólnymi chwilami.
nesia to oczywiście wklej jakieś zdjęcie włosków i pokoiku małej.
ionka Przemek dzisiaj w body z długim, spodenki cienkie i czapka (ale to bardziej przez wzgląd na słońce), a widziałam dziewczynkę, która miała ubrany gruby sweter taki w stylu płaszczyka. Ja tylko jak to zobaczyłam to zrobiło mi się mega gorąco...

Dziewczyny pisałam do Asi. Od poniedziałku są w domku. Pisała, że jest ciężko, bo Madzia cały czas na cycu wisi i dobija ją to, że nie ma czasu dla Szymcia. Obiecała, że jak tylko znajdzie chwilke to pochwali się malutką. Aha i tęskni za nami.

Do mnie dzisiaj przyjechało łóżeczko dla Radzia :-)

Yra a odciąganie zajmuje Ci mniej czasu niż przystawienie do cyca? Pytam bo ja nie znosiłam odciągać. Czasem jak miałam nawał pokarmu to musiałam i wydawało mi się, że to trwa wiecznie:)

witam

Ionka na vod.onet.pl mozesz obejrzec odcinki usta usta ktore juz lecialy w telewizji bezpłatnie
ogolnie z tej stronki to polecam odcinki programu "wiem co jem" i "rewolucja na talerzu"

opisałaś mi pod zdjęciem ze cie natchnęłam, powiem ci ze u nas to mlody przewaznie nie mial problemow z jedzeniem, ale wychodzi na to ze moj wiercipięta ma problemy z wysiedzeniem w miejscu i wkurzał sie ze musi siedziec, wiec jak nie chce jesc to stawiam mu talerz przed nos i zjada, troche bierze sam a troche ja mu podaje, ale to ja tak robie, bo niania daje mu normalnie, tylko mu pewno podaje jakieś zabawki inne dziwne rzeczy zeby wysiedział w miejscu
dzis np zjadl polowe swojego obiadu i nie chcial wiecej ruszyc, ja wrocilam z pracy po mniej wiecej pol godz od jego obiadu i mialam mielonego kotleta i co wyszlo na to ze dziecko zjadlo mi 3/4 kotleta a ja musialam dojesc jego niedojedzony obiad bo nic innego juz mi sie nie chcialo robic, dobrze ze ja sie ostatnio przestawilam i kotlety smarze ale bez tluszczu albo robie w piekarniku

dzis bylismy na szczepieniu, mlody byl bardzo grzeczny, pani lekarz nic nie mowila ze pijemy mleko krowie, ogolnie to dzisiaj stwierdzilam ze jak na wieczor dostanie modyfikowane to rano o dobrą godzine wczesniej sie budzi i jest krzyk bo on jest glodny
musimy siusiaka bardziej naciągac i dala nam skierowanie do chirurga zeby obejrzal czy tam wszystko jest ok

dziewczyny czy wy wszystkie myjecie dzieciom ząbki?? ja codzien szykuje mycie ząbkow, ale u nas to raczej jest zabawa bo maly nie da sobie ich umyc jak probuje to jest wrzask, wiec on sie bawi tymi szczoteczkami ale raczej mycia to nie przypomina, a nie chce mu na sile myc bo sie jeszcze zniecheci

mazia ty to chyba zdolniacha jesteś że takie fajne stypendium masz :)

yra super że chłopaki nie dają ci popalić :) a co do planu dnia to ja przy dwójce szybko sobie poukładałam tak że teraz mając cały dom na głowie dwójkę dziewczyn to mam jeszcze czas dla siebie :)

ale jestem zmęczona - tyle ile ja dziś zrobiłam to masakra - posprzątane, obiad ugotowany, biszkopt upieczony, dwa prania, posadzone 3 rządki truskawek, jeszcze lotnisko zaliczone. a moje dziecko dziś latało tak po trawie że spodnie to ma całe zielone :( czym można plamy po trawie usunąć? zjadła kolację i padła jak kawka ale jak zadowolona :)

miłego wieczorku życzę :)

Witajcie!

mazia super wiesci!!!

yra to fajnie, ze chlopaki so dobre dla mamusi!

katrinka u nas tez to jest bardziej zabawa niz mycie zabkow niestety, ale staram sie codziennie mu dawac, moze w koncu zalapie...

a u nas juz od ponad tygodnia ponad 20 stopni z cieplym wiatrem, we wtorek nawet 25 w cieniu bylo, na krotki rekawek i 3/4 spodenki tylko go ubieram, skoro ja sama rozebrana do koszulki i spodniczki jestem, to dziecku tym bardziej jest goraco :tak:

reklama
mazia ty to chyba zdolniacha jesteś że takie fajne stypendium masz :)

yra super że chłopaki nie dają ci popalić :) a co do planu dnia to ja przy dwójce szybko sobie poukładałam tak że teraz mając cały dom na głowie dwójkę dziewczyn to mam jeszcze czas dla siebie :)

ale jestem zmęczona - tyle ile ja dziś zrobiłam to masakra - posprzątane, obiad ugotowany, biszkopt upieczony, dwa prania, posadzone 3 rządki truskawek, jeszcze lotnisko zaliczone. a moje dziecko dziś latało tak po trawie że spodnie to ma całe zielone :( czym można plamy po trawie usunąć? zjadła kolację i padła jak kawka ale jak zadowolona :)

miłego wieczorku życzę :)
Dobre pytanie Polusia:) Moja też pod koniec dnia ma wszystko zielone od trawy, łącznie z buzią:p

nesia to oczywiście wklej jakieś zdjęcie włosków i pokoiku małej.

Dziewczyny pisałam do Asi. Od poniedziałku są w domku. Pisała, że jest ciężko, bo Madzia cały czas na cycu wisi i dobija ją to, że nie ma czasu dla Szymcia. Obiecała, że jak tylko znajdzie chwilke to pochwali się malutką. Aha i tęskni za nami.
Proszę to królestwo mojej Oli. Jeszcze tu nie śpi, na razie oswajam się z myślą przetransportowania jej:) IMG_4202.jpg
A włoski się farbują. Będą takie jak były tylko trochę odświeżone bo kolorek się zmył.

Mam nadzieję, że u Asi też tak się wszystko poukłada z czasem jak u Yry.

Do góry