reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Moniska - dobrze że sie nic nie stało. A facetowi to by sie przydało moze jakieś badania zrobioć, skoro az taką słabą koncentrację ma i wyczucia - że nie widział Was. Porażka...
Ionka - no to strasznie szybka reakcja na to jajko. A nie da sie u Was zrobić badań na alergię. U nas niby z krwi robią. Srednio to wiarygodne, ale podobno jak wyjdzie że jest uczulone - to jest, a jak nie wyjdzie to nie znaczy że nie jest.
Faktycznie najczęściej z jajak uczula białko. Lepiej na początek podawać samo żółtko. Ale jak tak zareagowała, to chyba bym sie bała i żółtka dawac

A ja co skończe pisac, to nowe posty są , zanim swój dodam. Nie nadążam ;)

reklama
ionka współczuje akcji z jajkiem, to pewnie białko...Biedna Ol! A jak z nią dziś?

ionka uffdobrze że gardło nie spuchło i szybko wapno podałaś! a córcia na produkty zawierajace jajka np. biszkopty jak reaguje?

Ionka - no to strasznie szybka reakcja na to jajko. A nie da sie u Was zrobić badań na alergię. U nas niby z krwi robią. Srednio to wiarygodne, ale podobno jak wyjdzie że jest uczulone - to jest, a jak nie wyjdzie to nie znaczy że nie jest.
Faktycznie najczęściej z jajak uczula białko. Lepiej na początek podawać samo żółtko. Ale jak tak zareagowała, to chyba bym sie bała i żółtka dawac

dzięki, dzis wsio ok. ale powiem Wam, że Ol normalnie je biszkopty, ciasta jakieś typu drożdżówka itp, gofry, naleśniki i nigdy nic nie było! wczoraj M. się przyznał, że kiedyś jak mnie nie było, to dał Olci jajecznicę i reakcja była taka sama! tyle, że to było wieki temu. widocznie jaja w czystej postaci tak działają. więc teraz bedziemy bardzo ostrożni, a białko całkowicie won.
mrozik, nie wiem, czy tu można zrobić testy, może w Pl zrobimy, no ale to była ewidentna reakcja na białko, więc nie wiem, czy jest sens małą meczyć. może kiedyś, jak juz będzie starsza, to zrobimy.

a tak się zastanawiałam, bo podobno szczepionka MMR jest na białku kurzym... żadnej reakcji u nas po tym nie było, jedynie odrobinę zaczerwienione przy wkłuciu.

monia, po ukończeniu jakiegos tam wieku badania dla kierowców posinny być obowiązkowe, przynajmniej raz do roku! ja i tak bym powiedziała do słuchu, nawet, jakby to była dziadek o lasce!

marela, piekne jajko! :-)

a co do katarku, to powiem Wam, że ja mam alergie na trawy i widzę, że Ol chyba też :-( przed domem mamy wielki trawnik i nikt tego nie kosi :angry: i co drzwi otwieram, to ja kicham i Ol kicha :-(

słonko piękne na niebie ! Miś drzemkę ucina, ja dopijam coffee i lecę obiad robić, prysznic brać i ogólnie ogarnięcia poszukać hehe ;D

Później jadę po receptę na maść do siusiaka antkowego. Mam nadzieję. że po niej stulejka sama się zniweluje. A jak nie, to pani dr zadziała.

Miłego dnia Ladies ! :-)

naughty - a co dostaliście. U nas cuda zdziałała diprogenta. Tyle że jak przestajemy sparowac, to znowu się skleja. Ale z tym odciąganiem na siłę to trzeba bardzo uważać. Raz jeden lekarz przedobrzył i po tym Filip dostał ropomoc. Siusiak mu spuchł i był ze 3 razy grubszy niż normalnie. Ropa sie lała po dotknięciu. Ból przeogromny.
Później sie dowiedziałam że powinno sie dac wtedy dziecku antybiotyk po takim "zabiegu". Do tego teraz dostał Lidokainę do smarowania, żeby tak nie bolało.
Wogóle to lekarz (chirurg urolog) powiedział że niepotrzebnie miał w ogóle ruszane, że nie powinien był mu lekarz ruszać. Ale jak już ruszył, to trzeba systematycznie odciągać i przemywac.
No ale z tym tematem to co lekarz to opinia...

Ionka - a wprowadzaliście samo żółtko na początek? czy od razu całe jajeczko?

dziewczyny dzisiaj chyba i my uzyjemy kremu z filtrem.
Wczoraj z Pawelkiem bylismy dlugo na dworze i zasnal mi w wozku i sobie spalil buzke, mocno czerwone policzki ma. Zreszta i ja opalilam sobie nos i policzki i dlonie.

Dzisiaj mam nadzieje spotkac sie z moja siostra cioteczna, ktora ma 5 tygodni starszego synka i mieszka w Angli. Przyjechala na swieta w tamten piatek i jakos do tej pory nie mialysmy okazji sie spotkac mimo, ze dzieli nas 50 metrow :-D

mrozik, zaczynaliśmy od żółtka, potem z tym białkiem. no ale i tak Ol nienawidzi jajek, tylko wczoraj coś ja naszło!

Witam:)

Mam chwilke,Bartus spi,M przy aucie grzebie,obiadek synciowi sie gotuje,a dla nas rybki usmaze.Wczoraj było super cały dzien na dworzu,mały fajnie spał potuptał troche.A dzisiaj jak sie uda to do fryzjera z Bartusiem.Nocki u nas coraz lepsze,nie wali główką o szczebelki.

Wszystkim dzieciaczkom zycze zdróweczka!!!

Dobrego dnia:)

reklama
a ja babeczki do koszyczka już upiekłam :) jak polukruję to wkleję zdjęcie :) podłoga umyta, kuchnia posprzatna, obiadek się gotuje, pranie już drugie jadę - dziś znowu powera mam :) potem jeszcze babka piaskowa w kształcie róży - specjalne zamówienie od mojej Julki :)
jak mała wstanie idziemy do apteki i do ogrodu niech pobiega - jest tak ciepło że chyba samo body, spodnie i kapelusz na głowę :)

marela jajo piękne :)

Do góry