reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czarnuszka - to może na katarze sie skończy. A dajecie mu coś stale czy teraz nic nie bierze?
Ramari - może popytaj na watku wózkowym, moze ma ktoś doświadczenie. Pamiętam jak wózka szukałam że jeden był czarny i miał środek (tak jakby podszewke) biały. A któraś dziewczyna od nas nie miała czasem czarnego?
No i zazdroszczę Aquaparku. U nas najbliższy w Krakowie. To ze 2-3 godziny jazdy. Ale i tak planujemy wypad, to moze koleżankę przy okazji odwiedze.
no obecnie mu daje flixotide i ventolin takie wziewy po tym zapaleniu pluc i to caly czas ,u daje. Bo jeszcze czasem zakaszle

mrozik to te wózeczki:
ABC DESIGN TANDEM WOZEK DLA RODZENSTWA, BLIZNIAKOW (1545390715) - Aukcje internetowe Allegro
WOZEK DLA RODZENSTWA, PODWOJNY ABC DESIGN TANDEM (1545390689) - Aukcje internetowe Allegro
Teraz tak sobie myśle, że czarny jak wypłowieje to będzie beznadziejnie wyglądał. Z brązem pewnie będzie lepiej.
czarnuszka a Ty jaki kolor masz? Nie rozklekotał Ci się ten wózeczek?
Madzia STO LAT!!!
ja mam czarny, kolor troche wypłowiał ale nie ma tragedii , i nie rozwaliłsie jest porzadny i duzo uniesie. Moj sebek wazy 14 kg a krysti 12 wiec malo to nie jest.jeszcze wpakuje zakupy i jazda. Jest wytrzymaly.

reklama
Wiecie tak sie zastanawiam jak zmodyfikować kąpiel, a mianowicie nadal używamy wanienki tyle, że Filipcio sie już w niej ledwo mieści. I czas sie juz chyba jej pozbyć i tu moje pytanie czy któras z Was kapie w wannie i czy moze jakiejs maty antyposlizgowej uzywa czy czegos innego? No i jak jest z głowa, bo ja nadal do mycia głowy kłade Filipa a jak sie to rozwiązuje w wannie juz bez gąbki?:)

Ja normalnie wsadzam ja do wanny - nie mamy antypoślizgowych nalepek. Myję główkę na siedząco i tak tez spłukuję. Ale my prawie nie mamy włosów ;)

Myślę, że z tym wózkiem to jest tak, że jak trochę wypłowieje, to przecież nic takiego, a ważne żeby spełniał dobrze swoją funkcję i był wytrzymały. Jeśli Czarnuszka jest zadowolona, to ja tym bardziej się cieszę, że kupiliśmy ten sam. Mam nadzieję, że się sprawdzi:)

A co do kąpieli, to ja dołączam do pytania Kalisy. My też jeszcze w wanience, ale jak pojawi się córcia, to chcemy Szymcia powoli przyzwyczajać do dużej wanny.

kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurkaaaaaaaaaaaaaa się skasowało :angry:

więc kalisa, my kąpiemy Olcię w wannie dorosłej. bez maty, bo jej sie boi :confused: chyba chodzi o to, że ta mata jest taka miękka, nie wiem. głowę myjemy na siedząco i Olcia wyje w niebogłosy, trzeba zasłaniać jej oczy ręcznikiem i jest ok. po wannie łazi na czworakach, gania swoje zabawki :-) wstaje również, no ale nawet jakby mata była, to przeciez na sekundę dziecka w wannie pełnej wody nie zostawisz, więc zawsze ją asekurujemy.

zapatrzyłam się na ddtvn i zgubiłam wątek ;-) jeszcze do was wrócę ;-)

my mamy takie
Cotoons Smoby Krzesełko do Kąpieli Stolik Żabka (1547720575) - Aukcje internetowe Allegro
Chętnie odsprzedam, bo Wiki nie chce w nim siedziec. Prawie nie używane. nieco sie rózni bo nie mam takiego stworka co to dziecie trzyma

Ionka - chodzi o maty antypoślizgowe chyba... Takie gumowe. Nasze nie sa miękkie, ale mamy je pod prysznicem. Bo u nas Filip uwielbiał pod prysznicem siedziec i jak miał roczek, to juz inaczej go nie kąpaliśmy. Teraz dopiero wrócił do wanny

My teraz pod prysznicem mamy coś takiego
http://allegro.pl/mini-mata-do-wanny-j1411-delfinek-mix-kolor-hit-i1555972304.html

Ostatnia edycja:
reklama
kalisa wynalazek fajny - myśmy akurat to dostali więc miałam już to przy Julce , super sprawa bo sobie siedzi i się bawi :)

mała śpi a ja się biorę za prasowanie ale najpierw kawka :)

Do góry