reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzisiejsze szczepienie w miare poszlo, plakal tylko przy wkluciach, potem juz byl soba - wiercipietka. Do tego mielismy od razu szczepienie z 13 miesiaca, od tego roku weszlo, ze szczepienia z 12 i 13 miesiaca sa razem, wiec mielismy MMR + pneumokoki + meningokoki + przeciw grypie. 3 wklucia razem, ale teraz na szczescie kolejne szczepienia, jak bedzie mial 3.5 roku.

Ty zobacz, a u nas ciągle 12+13 miesięcy, czyli 12 mmr+pneumo i 13 meningo. a u Was grypa jest w standardzie??

Mamy się z Madzią dobrze, tylko kurcze chyba mi dzisiaj na raty czop śluzowy odszedł. No nic, pożyjemy, zobaczymy.

o kurcze Asia, jak mi Pan Czop odszedł to za 24 godziny Ol była po tej stronie brzucha :-) trzymam kciuki! :-)

co do spisu, to my sie juz tez spisaliśmy, dostaliśmy formularz do domu i niedługo ma przyjść pan i zabrać papierzysko.
na święta w tym roku mam w planach pierwszy raz upiec schabik. juz mięso zamówione, więc jak macie jakieś przepisy to dawać proszę :-) pewnie zrobię sernik z galaretką, jajka na kilka sposobów, jakies sałatki, sama nie wiem!

reklama
o to widzę, że takie same pytania na całym świecie są ;-)
u nas to pytanie, jakim językiem posługuje się dziecko w domu, zaznaczone było dla dzieci od lat 3ch ;-)

to ja sie moze jutro spisze, po co ma mi jakis ludź do domu przychodzic

jutro mam egzamin z prawa cywilnego gospodarczego i pracy, trzymajcie kciuki, bo nic sie nie uczylam, mam dwa segregatory ustaw łącznie 76 aktów prawnych i potrzebuje trochę szczęścia z testami i zadaniami :)

Witajcie!!!

asia to juz niedlugo....

ionka szczepienie przeciw grypie za kazdym razem dostawal...i tak w obowiazkowych jest

katrinka kciuki trzymane!

u nas wszyscy juz spisani, papiery trzeba bylo wyslac z tydzien temu, a spisywani sa przeciez wsyscy domownicy...u nas smieli sie czemu np. psow nie uwzglednili :-D

madziu snilas mi sie, wynajmowalas mieszkania dla letnikow i ja sie pojawilam :-D, no i wsio najlepszego z okazji urodzin!!!!

Milego Dzionka!

blu dzielni Twoi chłopcy!Wczoraj robiłam gofry z Twojego przepisu i wyszły pychotka:*
polka cieszę się, że córcia zdrowa!
asia to pewnie już tuż tuż!
kalisa u nas drzemki dwie - czas nie do przewidzenia tj od 30min do 2h
katrinka 3mam kciuki!

Witam się dość wcześnie dziś jak na mnie! Wczorajsze popołudnie to był jakiś cyrk na kółkach - od 14 jak Młody wstał z drzemki do samego wieczora cały czas wył jeśli nie był u mnie na rękach. Jak poszłam pod prysznic to siedział pod łazienką i wrzeszczał jak nigdy. Jak wyszłam to się przeraziłam jak się zryczał. M nie był w stanie na niczym skupić jego uwagi tylko "mama". W końcu daliśmy mu nurofen choć miał 37C, ale stwierdziłam, że chyba coś musi mu na maxa dokuczać czyt. zęby skoro tak się zachowuje. Do tego dostał kataru i to mega. O dziwo noc mimo to przespał ładnie tzn zasnął o 20.30 i dopiero przed 6 się obudził bo już zapchany nosek przeszkadzał. M zrobiłmu fridę - prawdopodobnie sąsiedzi pomyśleli, że poddajemy dziecko jakimś strasznym torturom tak przy tym krzyczał. Następnie wpuścił mu nasivin. Mały już nie zasnął, więc o 7.30 zjadł kachę i moment usnął...uff...Chyba po południu muszę się z nim przejść do pediatry. Pewnie to ja go zaraziłam:-(Szczęśliwie ja już się czuję normalnie to może i jemu szybko przejdzie. W niedziele ma roczek moja i M chrześnica - ciekawe czy uda nam się pójść...
Co do czopa to wiecie, że mi nie odszedł...chyba to dziwne...

Miłego dzionka:-)

edit: a i super wiadomość-rozlał mi się wyświetlacz w komórce, a nową mogę dostać od operatora we wrześniu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Asia - to pewnie lada chwila będzie razem :)
Ramari - a nie grzeje bardziej jak jest czarny wózek? Mnie tez sie podobały, ale jaoś wszystkie pisały że się bardziej nagrzewa i sobie odpuściłam....
Myszowata - a nie da sie naprawic? Nie ma na niego gwarancji?
Madzia - no to faktycznie, jak lekarz nie pozwolił, to lepiej nie iść. Nam mówił że uodparnia. Filip wczesniej dużo chorował i jemu chyba pomogło (chociaż teraz coś go łapie, bo kaszzle)
Polusia - to super że córa zdrowa. Anemia nie idzie w parze z "grubością". Filip był grubiutki baaaardzo, a miał anemie.
Polka - to bardzo kreatywna musisz być. Fajna taka praca, bo ciągle coś nowego...
Blueberry - mój Filip też wczoraj był u dentysty. Ma juz 2 plombe. Jedną zieloną, jedną niebieską i teraz bedzie fioletowa.
U nas jest duży problem z jego ząbkami. Podobno dlatego że brał dużo antybiotyków (nie wiem, nie znam sie na tym, ale tak stomatolog powiedziała). Bardzo późno zaczął podjadac słodycze. Zęby mył ładnie od 10 miesiąca już sam. W zasadzie to rok temu sie sie zaczęły tak psuć. Na szczęście nie sa głęboki dziurki. Póki co dobrze wszystko znosi. Ale powiedziała nam że jak stałe wyjdą to trzeba od razu zalakować, bo ma głębokie bruzdy w 4 i 5 i będzie miał większą tendencje do dziurek w ząbkach

Wracając do basenu. My z Wiktorią chodzimy na basen i z Filipkiem - na nauki pływania. Filip to już super sobie radzi, nurkuje lepiej niż ja. Pływa niezbyt dobrze, ale pływa. No i nie boi sie wody. Wiki była we wtorek pierwszy raz po 3 miesięcznej przerwie. BNa początku to sie tak wtuliła, że mnie póścić nie chciała. Ale później już sie rozszalała. Na koniec to położyła sie na pleckach. Głowę oparła o moje piersi i mało mi nie usnęła. Tak sobie - dryfowała :)

reklama
Do góry