reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Asiu z jakim spokojem piszesz o tym czopie:szok: Kochana jak się czujesz>>?? Chyba najgorsze jest czekanie ?? Ja urodziłam dzień przed datą porodu i pamiętam jak parwie wszystkie sie rozpakowałyście a ja nic i nic...a tu rach ciach i cócia była z nami:-D

Mamusie dziewczynek czy wasze córki bawią sie lalkami>> bo chcialabym kupic na wypasie lalke ale nie wiem czy to nie za wcześnie:sorry2: Ma lalki ale mało sa interaktywne a Gabek uwielbia je karmic i spiewac im kołysanki wiec myslalam nad czyms takim
http://allegro.pl/interkobo-agatka-lalka-z-misiem-35049-nowa-wys-24h-i1542143787.html

Ostatnia edycja:
reklama
Dronka wierz mi, że jak go zobaczyłam, to wcale nie byłam spokojna;) No ale kiedyś muszę w końcu urodzić;) Fakt, że to czekanie jest fatalne, jednak pierwszy poród był z zaskoczenia, bo 3 tygodnie przed terminem i chyba lepiej, niż teraz jak tak się czeka. Czuję się dobrze, dzięki.

a ja w ramach diety...bulka z kielkami lucerny...zarabiscie i dbaj tu o forme...no i herbatka irving spa cos tam z algami

kasia suwaczki nowe kolorowe. Czasem musze pozmieniac :)

ja chcialam dzis kupic malibu z Ł. i zrobic hot night long...ale cwiczy i powoli zmeczenie mnie lapie. Probuje znalezc suknie slubna swoich marzen ale tak owa NIE istnieje :-(

Asia za pare dni bedziesz miała córę ah...Ł..ciagle za mna chodzi i gada o dziecku no trafiło go coś

ciekawek iedy u nas sie Yra zjawi ale bedzie miała roboty :)

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie rozstępów. Mam nadzieje, ze i tym razem natura okaże się łaskawa.
neska super, że z małym wsio ok. Kochana Ty się dziwisz, że jesteś zmęczona- masz na głowie dzieci, dom i w dodatku jesteś w ciąży. Ja też mam takie dni, że czuje się jak słoń- taka ociężała :-(
Asiu też myślę nad tym wózeczkiem, bo taki podwójny to chyba dobre rozwiązanie przy tak niewielkiej różnicy wieku. Myślałam o takiej gondolce: Gondolka,nosidełko do wózka-TANIO!!! (1546683869) - Aukcje internetowe Allegro
Może faktycznie pan czop odszedł :-)
myszowata mój nie gryzie bo ma tylko 2 zęby :-D Co do jedzenia to ok 7 mleczko, 8 coś konkretniejszego, 11 owocki albo jogurt, 14 obiad, ok 17 coś małego i o 19 na noc butla z 210 ml mleka.
Monia, heronek, blu gratki dla chłopców!
polka super, że wyniki Oliwi okazały się tak dobre.

Ramari ja też myślę o tej gondolce. Sprzedający mi napisał, że można wybrać jeszcze zupełnie inny kolor z jego aukcji z torbami, bo on te rzeczy sam szyje. Także może da radę wybrać coś w brązie, bo akurat taki wózek mamy.

dronka moja Pola ma taką lalę co płacze, śmieje się i mówi - bawi się nią - przytula ,daje buziaki, kładzie do wózeczka :) ja nie kupiłam mała wzięła sobie lalkę Julki i tak zostało :)

Asia kochana to trzymam kciuki aby było szybko i bezboleśnie :)
skąd ja zanam to uczucie ciężkości - ale już niedługo i będzie Ci lżej :)
czekamy później na zdjęcia Magdalenki :)

ramari mnie się nie zrobiły przy żadnej ciąży rozstępy - natomiast zrobiły mi się w okresie dojrzewania zwłaszcza na piersiach :( w ciąży smarowałam kremem mustella

no kobiety ale produkcja :)
Cóż Asiagodzina zero coraz bliżej :) a mojego M.kuzynka dziś urodziła tzn.miała cc w Poznaniu. Zaczęła rodzic w nocy tu w Koźminku i gnali co sił bo tam koniecznie chciała i jest Mały Oskar 2710g i 51cm a to było 40tygodni plus 1dzień. więc Frano yry to okaz :)

Gratuluję dzielnym chłopcom na szczepieniach !!!

Polusia jutro wrzuce przepisy obiecanych wypieków i napisze co i jak będzie na święta :)

Kalisa Franus śpi 2razy dziennie. Pierwsza drzemka trwa 2-3godzin a druga 45minut do 1.5godziny.

Marciaa no praca fajna ale mój M.to był chory z zazdrości bo on wie że ja flirciara byłam kiedyś i jak miałam nockę w pracy to go brało. Fakt musiałam uważać jak spojrzałam na faceta bo niektórym zaraz się zdawało:) ale plusem za to było właśnie to ile ludzi człowiek poznawał i jakich ciekawych:)

Polusia te warsztaty były ekstra !!! Czemu ja w takiej dziurze mieszkam :( ?

A słuchajcie był u Was już rachmistrz z tym spisem powszechnym?

Rodzinka.pl dziś mnie powaliła a najlepsze było z księciem na białym koniu i teściowej jako wiedzmie :)

Teraz you can dance oglądam i czytam maila od kolegii z Holandii którego poznałam 9lat temu na praktykach :) ale mi dziś esej napisał ... A to odrębną historia na ts :) kiedyś może :)
Buziaki :) jeszcze dziś wrócę:)

Asia ja z kolei myślałam o tym czarnym wózku i czarnej gondolce. Póki co mam dość kolorów.
polka ja spisałam całą naszą trójkę w internecie. Temat spisu mam z głowy :-)

reklama
Polka super, że Oliwka zdrowa jak rybka:) A nóżka napewno zrobi się zgrabna zanim mała kobietka zacznie biegać w szpilkach:)
A rachmistrza jeszcze nie było.
Heronek dzielny mały mężczyzna.
Moni, Blu dla Waszych chłopców też brawa za odwagę!
Asia lada chwila i Madzia będzie w Twoich objęciach. Ale Ci zazdroszczę tej chwili:) Trzymajcie się dzielnie dziewczynki, ciężka praca przed Wami.
Kalisa u nas zazwyczaj dwie drzemki po ok. 1,5 godz. Ale nie zawsze tak było. Był taki czas, że każde usypianie kończyło się płaczem i nerwami, ale na szczęście to już minęło.
Ramari mi zostały 4 małe rozstępy z którymi się już zaprzyjaźniłam:) Niestety skóra na brzuchu pozostawia wiele do życzenia. Chyba już nigdy nie odzyska dawnej jędrności:(

Do góry