reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

kurcze mnie mecza straszne wzdecia, a co zwiazane z tym bole brzucha w dolnej czesci.

a dzisiaj to juz od rana czuje ciagniecia w dole. Tłumacze to sobie rozciaganiem macicy, mam nadzieje ze slusznie. Za 10 dni powiem o tym ginowi, bo mam wizyte..

reklama
i mam jeszcze pytanie:
mam wizytę 13 października - będę wchodziła w 19 tydzień, czy to się będzie liczyło jako usg połówkowe??:-)
Myslę, że niestety ale chyba połówkowe nie będzie, bo na tm USG chodzi o serduszko, żeby dokładnie zbadać, a najlepiej widać wszystko co trzeba około 22 tygodnia...

heh :)
a ja dopiero w polowie listopada bede miala polowkowe buuuu :-D:zawstydzona/y:

dziewczyny jaka ja jestem zlaaa... nie dostalam pensji w tym miesiacu, bo ktos z mojej swietnej firmy zagubil moje zwolnienie i nie dotarlo do ksiegowosci.. ja cieee.... brak słów...

Ostatnia edycja:
Kasaii jasne że cię wezmę...tylko bagaż nie może ważyć więcej niż 23 kg...wiec jak się zmieścisz, to cię zabieram:-D
A kiedy lecę...jeszcze nie wiem....moja siostra dzwoni co drugi dzien i się o to też pyta....myślę, że jakoś w listopadzie się zbiorę..po usg połówkowym.

A co do USG połówkowego to mi lekarz kazał przyjść koniecznie w 21 tygodniu. Nawet na 20 tydzień się nie zgodził...bo własnie o te przepływy w sercu jakoś chodzi....pamiętam ze w zeszłej ciązy też kazal mi być dokladnie w 21 tygodniu.

Witam Was marcóweczki :-)
Dawno mnie nie było na forum conajmniej kilka tygodni.
Przez ten czas zdążyły ustąpić wszystkie dolegliwości ciążowe :-) i teraz tylko przez rosnący brzuszek czuje się jak w ciąży.
Dzisiaj byłam u gin dzidzia rosnie i rozrabia w brzuszku ciężko było ją zmierzyć bo tak majstrowała. Ma przeszło 10 cm co odpowiada 16 tyg podobno jest oki.
I co najważniejsze najprawdopodobniej będzie chłopczyk :tak: choć to potwierdzi się za 3 tyg na następnej wizycie. Mąż liczył na córeczke ale ja od początku miałam przeczucie że będzie chłopczyk.
Wizyty mam co 3 tygodnie od ostatniej nic nie przytyłam więc jest oki.
Ostatnio się nie odzywałam bo zaczeliśmy w domu wielki remont, trzeba mieszkanko odświeżyć dla malca :)
Pozdrawiam Was wszystkie i wasze dzieciaczki :-)​

Kasaii jasne że cię wezmę...tylko bagaż nie może ważyć więcej niż 23 kg...wiec jak się zmieścisz, to cię zabieram:-D
A kiedy lecę...jeszcze nie wiem....moja siostra dzwoni co drugi dzien i się o to też pyta....myślę, że jakoś w listopadzie się zbiorę..po usg połówkowym.

A co do USG połówkowego to mi lekarz kazał przyjść koniecznie w 21 tygodniu. Nawet na 20 tydzień się nie zgodził...bo własnie o te przepływy w sercu jakoś chodzi....pamiętam ze w zeszłej ciązy też kazal mi być dokladnie w 21 tygodniu.

Ja też lecę do NY, 30 października, zaraz po USG połówkowym - głównie na zakupy dla dzidzi ;)

ja na polowkowe to pojde jak liczylam w 22 tc ale sie jeszcze jutro zapytam czy tak czy wczesniej mam przyjsc...
kurcze tak mnie boli ten brzuch jak na okres :zawstydzona/y: makabra az mi sie slabo troszke zrobilo przez chwile na szczescie zadnych plamien nie mam odpukac... i oby sie nie pojawily ale bol i strasznie i to nie rozciaganie... jak naciskam na brzuszek to boli bardziej :-( nie wiem czy to od igraszek ale sie boje i ciesze ze jutro juz ide do gina i mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ze powie zebym lezala i bedzie juz lepiej .... ehhh:zawstydzona/y::-(

reklama
ja na polowkowe to pojde jak liczylam w 22 tc ale sie jeszcze jutro zapytam czy tak czy wczesniej mam przyjsc...
kurcze tak mnie boli ten brzuch jak na okres :zawstydzona/y: makabra az mi sie slabo troszke zrobilo przez chwile na szczescie zadnych plamien nie mam odpukac... i oby sie nie pojawily ale bol i strasznie i to nie rozciaganie... jak naciskam na brzuszek to boli bardziej :-( nie wiem czy to od igraszek ale sie boje i ciesze ze jutro juz ide do gina i mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ze powie zebym lezala i bedzie juz lepiej .... ehhh:zawstydzona/y::-(

Ja mam tak samo, nie mogę wstać nawet.
Kochana, niech Ci gin zmierzy długość szyjki, bo to może być od tego. Mnie po przytulankach też tak bolało,a potem okazło się, że mam krótką szyjke i całkowity zakaz na seks.

Do góry