reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja w przelocie bo przerwa na obiadek a tak cały czas w ogrodzie - jest cudownie na zewnątrz. już zasadziłam różę , przyciełam drzewka, jeszcze azalię do sadzenia i posiać trawę muszę - mam nadzieję że dziś to zrealizuję :)
mała urzęduje w kojcu - też nie pozwalam siadać na ziemi bo zimna jeszcze bardzo.
nadrobię Was wieczorem :)

reklama
Witam:)

My mielismy dzisiaj to szczepienie przeciw rózyczce,odrze i swince i mały płakał jak sie wkłuła,biedaczek ale tylko chwile potem było ok.Byłam na kawce u siostry i jutro wpada do mnie i zostaje do niedzieli.Bartus spi ale miał apetyt bardzo dobry chumorek tez oby gorączki nie było.Teraz nam zostało jeszcze jedna szczepionka na pneumokoki prevanar do 15 sierpnia musimy sie zgłosic ostatnia dawka.A mnie cos muli spiaca jestem kawki musiałam sobie zrobic.
A i wazymy 8770 chyba najlzejsze marcowiątko :)

Ostatnia edycja:
No po prostu przepięknie jest!!! Oby już tak zostało!! Byłyśmy trzy godziny na świerzym powietrzu. Ciocia się ucieszyła z naszych odwiedzin i z jajka które dla niej zrobiłam:) Ola teraz śpi a ja robię gulasz.
Polusia dobry pomysł z tym kojcem na podwórku, ja może jutro wypróbuję łóżeczko turystyczne wystawić, tylko nie wiem czy moja wiercipięta będzie chciała w nim siedzieć:p
Madzia nie przejmuj się, Bartuś wcale nie wygląda na drobinkę:

Pisałam ostatnio ze Bartusiowi cos wyskoczyło i to jest jakies uczulenie a moze byc nawracające AZS i musimy sie smarowac sterydami to czasu jak to nie zniknie ale tylko te miejsca gdzie wyskoczyło.

hejka
my dzis znowu wybylismy towarzysko. Wiosna sie zaczeła to wiecej wychodzimy:)
dostałam wozio..jest rewelka, poprostu płyniemy;-) prezencik na roczek doszedł i ciuszki...szkoda tylko, ze kasy ubyło. eh.

co do sadzania na ziemi to Niko jak codzi i juz cos mu pod koniec nie gra to siada. Ja pozwalam doslownie 30 sekund siedziec ma czas na wygramolenie sie i zdecydowanie co robimy dalej. Jak nie wstanie to wtedy go biore ale generalnie zdarzylo mu sie tak z 3 razy.

moje dziecko jak zobaczylo zupke z fasolki szparagowej to sie trzeslo. Szok. Naprawia mi sie chlopak. Musze go pochwalic bo je baardzo ładnie. Chlebek tez juz lepiej wychodzi, wczoraj ładnie jadl rogalika :))

yra a Ty z jakiej miejscowosci jestes..

byłyśmy w sklepie, żeby kupic taka nakładkę dla dziecka na sedes, bo przeciez na wakacje nocnika nie zabierzemy, a Ol kupy do majtek nie zrobi, zawsze woła ABA i lecimy na nocnik. no i zgłupiałam, niby prosta sprawa, a jednak są różne rozmiary, twarde, miękkie... więc nic nie kupiłam ;-)

teraz poszła mi spać, NARESZCIE. pewnie znów nie będzie chciała spać wieczorem.
pomidorówka się gotuje.

my jutro mamy szczepienie MMR (odra, świnka, różyczka) i pneumo kolejna dawka i juz mam stresa :-(

Oj temp niestety Franiowi podskoczyła do 38,4 dostał nurofen i obecnie ma 36,6. Zobaczymy jak się sytuacja dalej rozwinie...
Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś dawałam linki do próbek escada - dziś doszły:happy2:Czy, któraś z Was też może zamawiała?
do mnie doszla probka tvch perfum, a dzisiaj odebralam jogurcik sojowy.
Mam nadzieje, ze mojego dziecka nie uczuli.

Bylismy dzisiaj na spacerku dlugim, Pawelek grzecznie siedzial :-)
wlasnie siedzi z babcia na balkonie ubrany w samo body i rajstopy i mu cieplo. U nas ponad 20 stopni. Jutro tez przyjezdzam do mamy i bedziemy caly dzien na dworku. :-)
wiosna.... :-)

nas czeka to za miesiac ponad. Jescze do ortopedy musimy isc bo chodzimy a kazał przyjść jak będzie smigał.
Ionka co do majorki mozesz pokazac to miejsce gdzie jedziecie tzn apartament czy co..?
ja chyba zakupie nocnik tez juz bo kupy u nas z rana 10 minut po przebudzeniu

reklama
ionka mi pediatra mówiła, że MMR nie można z innymi szczepieniami łączyć...

Co do próbek mam link do colon-c, ktoś reflektuje?;-)Sobie zamówiłam - nie wiem po co:rofl2:A Franio tylko "mama" i "mama" i spać nie chce - wysiadam...

edit: wresznie zasnął!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry