reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej.
My znowu pobudka o 3 butla i spanko do 7:30.Zawiezlismy babcie do pracki i rachunki tatusiowi i wlasnie siedzimyy przy sniadanku.Tzn maly zjadl godzine temu kaszke ale teraz mamie podbiera.Dba o diete mamy.dzieciaki dzis w domciu wiec cos bede mogla porobic bo przy Maksie mi pomoga.Tylko zebrac checi.
CC zdrowka dla Natalci.
Madzia moze rzeczywiscie zeby.Moj tez tak robil jak mu rosly.
Nesiaa super robota tylko skad cierpliwosc?
Do potem

reklama
polusia moze juz miesko bylo nie takie...ale pewnie bys zauwzyla

ja bylam z mlodym 2,5h na spacerku z kolezanka...jej niunia spala odkad wlozyla ja do wozka a mała ma 7 miesiecy...a Niko urzedowal :) wialo strasznie az mam buzie taka sciagnieta:p
jutro ma niewiac.. i byc ciepelko wreszcie

u nas zmiana czasu zadziałała w pierwszy dzien. Spalismy do 9 teraz standardowo 8 na nogi

dostalam jogurcik alpro soya bodajze myszowata Ty o nim wspomnialas..calkiem smaczny

ionka 10euro za 2 steki? Bardzo drogo jest u Was...ale i u nas średniawo - M kupił statnio kawałek wołowiny za 35 zł, z którego wyszło 10 zrazików...w sumie 2 obiady...
nesiaa no własnie może ząbki?
polusia dziwne to, że mięso w zamrażalniku się zepsuło

A mój Franko właśnie zalicza drugą drzemkę co u niego zwykle wypada ok 14, no ale dziś jakoś nie...Pewnie dlatego, że i pierwsza drzemka mu się przestawiła z 9 na 11. Byliśmy po obiadku na spacerze i na szybkich zakupach. W ok 15min kupiłam kurtkę na wiosnę i alladynki:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no tu takie ceny, tzn można kupic za połowę w hipermarkecie, ale u rzeźnika TEORETYCZNIE jest lepsze, zawsze wychodziło mięciutkie i kruche. tym razem nie wyszło ;-)

Ol wstała, zrobiła wielka awanturę, jakos zjadła obiad i teraz ogląda bajkę. ja nie wiem, czy ona się nie wysypia i dlatego wstaje z wrzaskiem, czy to ten pokój. zobaczymy za parę dni.

A my po ćwiczeniach,nawet super było,Bartus do mnie raczkował a ile smiechu przy tym,na koniec był juz zmeczony i płakał ale wteraz drzemkuje.My bylismy 30 min na dworzu bo wiało.Moze jutro bedzie lepiej.Co do rehabilitacji w szpitalu ten młody co z Bartusiem cwiczy powiedział ze mam wspomnic ze my chcemy zeby on małego cwiczył,bo chce dokonczyc to co zaczoł.
Ja tez dostałam ten jogurcik kakaowy z alpro soya.

yra to super ze jest lepiej z tesciem!!!

My też zaliczyliśmy dzisiaj spacerek - lekarka kazala chodzić jak będzie ładnie. No i zeszło nam 1,5 godzinki
Yra - dobrze że sie poprawia. Trzymam kciuki żeby było coraz lepiej

Polusia - nie wiem jak, chyba jakieś tabletki trzeba jeść. Nie dopytywałam lekarza, bo u mnie to nie wchodziło w grę. Ja mialam ich 6 sztuk po 6 mm.
Na internecie podają jakieś magiczne sposoby, ze trzeba pić oliwę i przepijać to czymś w schemacie 15 minutowym, ale jakoś mi trudno uwierzyć że tak prosto można sie kamieni pozbyć. Niby że może boleć itp.
tu mas zlinka, jak chcesz to pocczytaj ;)
http://www.cudownyportal.pl/article.php?article_id=1164]Recepta na rozpuszczenie kamieni w woreczku

Coś mi zżarło resztę wiadomości
A wątrobowe badania masz dobre? Bilirubina itp...

Co do mięsa, to ja kiedyś mamie zawiozłam piersi z kurczaka w moim hermetycznym pudełku. Miały tydzień. Miała je dac psom, ale zapomniałam jej o nich powiedzieć i tak 2 dni leżały w wakacje na dworzu. Po 2 dniach ruszały się całe. Takie białe glistki w nich były. A przecież do hermetycznego pojemnika to by nie weszły z zewnątrz? ....

Ostatnia edycja:
Hej Kobiety !!!
A ja coś ostatnio czasu nie mam. M.ma humory więc trudno uzyskać od niego pomoc. A tu chciałabym mieć czyściutko.obiad ugotowany. Zaliczony spacer. Pozmywane na bieżąco. Wyprane i wyprasowane.więc się staram. I jeszcze tatka muszę 2-3razy obowiązkowo odwiedzic. Ale daje radę :)
I dziś pędze na aerobic :)

Zobaczcie co dostałam z nivea baby :

Załączniki

• 201103292764.jpg
    201103292764.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Do góry