reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dzień dobry :)
nocka spokojna tylko pobudka już o 6 rano :( więc do łóżka ją i bajki chwilę obejrzała a potem dokuczała. dziś zapowiada się piękny dzień więc zaraz pranie nastawię a potem na spacerek się wybierzemy :)
co do znieczulenia to ja zawsze z nim, zresztą mój dentysta ma to w cenie usługi więc dlaczego nie skorzystać :)
lecę na śniadanko - zajrzę do Was później :)
miłego dzionka :)

Witajcie :-)
ionka uśmiałam się jak przeczytałam o tej córeczce. Dziś się dowiem, może Radziowi odpadł siusiaczek :-D
Co do spania to pewnie się przyzwyczai. Może naklejcie koło łóżeczka jakieś naklejki by nowe miejsce było dla niej bardziej atrakcyjne.
marela Przemek też się denerwuje jak coś jest nie po jego myśli, tylko on kładzie się na podłodze i wali rękami i nogami.
kasia u nas nie było oduczania od nocnego karmienia- sam zrezygnował. Spróbuj podawać mniejsze ilości, a potem może samą wode.
heronek u nas z jedzeniem tak samo. Panie w żłobku mówią, że powinnyliczyć podwójną porcję za Przemka.
nesia śliczne te jajka. Zdolna bestia z Ciebie.
cc zdrówka dla Natalki.

edit:
Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj byłam w tesco i są mega wyprzedaże ciuchów damskich, dziecięcych niewiele. Naprawde jak się ma czas to można znaleźć fajne rzeczy. Ja kupiłam fajną sukieneczkę na ramiączkach odcinaną pod biustem za 15 zł, dłuższą bluzeczkę elestyczną w sam raz na rosnący brzuszek też za 15 zł, bluzę za 30 zł i do tego dla Przemka 4 bodziaki z dł. rękawem każdy po 3,3 zł.

Ostatnia edycja:
Witam:)

Puki co zmiana czasu dała efekty i pobudka znów o 6 a nie o 5 :) a jak u Was wiolonczela, nesiaa ?? bo też liczyłyście, że zmiana czasu coś da:)
Wczoraj wieczorkiem zrobiliśmy sobie z M seans filmowy, oglądnęliśmy 127 Hours, polecam jest to film oparty na faktach.

ramari udanej wizyty:), napisz później co ciekawego słychac u dzidziusia :D

Piękne to słoneczko za oknem, juz nawet doprowadziłam sie do ładu, żeby na spacer pójść. Bo jak Filip nie śpi to ledwo mogę do toalety pójść, a co dopiero miałabym sie szykować do wyjścia...

yra dawałam bananowe bebiko i bez szału - zalezy jak ma dzień tj czy mleko jest ok czy blee;-)
Cc zdrówka dla córci!

Witam się i ja! Franio spał pięknie do 7.40. Teraz mi przysypiał na drzemkę, ale się rozmyślił...hmm...może zaraz uśnie - zobaczymy...
Co do znieczulenia to w ciąży raz dostałam znieczulenie takie specjalne dla kobiet w ciąży. A raz normalne jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży. To specjalne jest dla kobiet w pierwszym trymestrze i działa jak dla mnie słabo...Pod koniec ciąży jak robiłam ósemkę to bez znieczulenia bo już wtedy nie wolno mi było nawet tego dla ciężarnch...
Miłego dnia:-)

Witam:)

Nocka ok,tylko Bartus przebudził o 23 i zaczoł wstawac,ale po chwili zasnoł i spał do prawie 6,ale dał mamie z 30 min polezec w łózku.Pogoda ładna i idziemy na spacerek przy okazji mleczko kupie.Bartusiowi cos pod brudką i z boku na szyji wyskoczyło w czwartek pediatra zobaczy i powie czy to uczulenie.Teraz drzemkuje a ja za chwilke drugą kawke wypije i paczka zjem.

Zdróweczka dla dzieciaczków zycze!!!

Dobrego dnia:)

ja tez robilam ze znieczuleniem lekkim w ciazy 2 miesiac to byl ale to był moj pierwsy robiony zab i nie wiedzialam jak to wyglada... ;-)

ja czekam az ksiaze wstnie i jedziemy do Poznania nad Malte z kolezanka sie umowilam i jej coreczka :) w sb ma byc 19 stopni wiec pierwszy grill tego sezonu sie szykuje :)))

Piszecie co Wasze dzieci potrafia a Niko umie sam sobie zdjac koszulke przez szyje :) albo naklada nakladke na butelke ładnie :)

ja tez bym chciala Nikosia wyprowadzicz pokoju ale Ł. nie chce...w sumie to niemamy gdzie bo jest salon albo nie ma miejsca i jest pokoj na dole ale na pewno nie bede biegac 10 razy w nocypo schodach bo by szybko do nas wrocil :p

My Bartusia chcemy dopiero pózniej wyprowadzic do swojego pokoju szkoda mi by było teraz gdyby sam był w pokoju.

Marciaa super juz gril ja musze na M czekac moze we swieta zrobimy taką małą imprezke spóznioną z okazji moich urodzinek.

Witajcie!

U nas pogoda sie pogorszyla, ciemno na zewnatrz jak nie wiem, pewnie zaraz lunie...a mial byc spacer na poczte :(

Propo dentysty ja sie boje jak nie wiem, zawsze trafialam na takich, co nawet ze znieczuleniem bolalo jak ch...ra :(((( a raz taka jedna prawie mi jezyk wiertlem zahaczyla :szok:

A moj piszczalek niesamowity sie zrobil....jak cos nie dostanie, albo odciagne go od firanek i zaluzji to piszczy jak spiewaczka operowa...

cc zdrowka dla Natalki!!!!

ramari udanej wizyty!

Milego Dzionka!

reklama
Hej!

A to się zdziwiłam z tym znieczuleniem bo ja miałam chyba z tydzień przed porodem robione i dzwoniłam specjalnie do gina i dentystki się pytałam i żadna z nich nie miała przeciwskazań bo mówiły że nie ma możliwości aby dotarło do dziecka. No nie wiem, ale w każdym razie wszystko było si:tak:.

Mały śpi ale sąsiedzi robią remont łazienki i wiercą, już się boję jak długo Marcel pośpi bo narazie 15 minut.

Miłego dnia.

Do góry