reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A ja mam takie pytanko do Was: czy Wasze maluchy same zrezygnowały z nocnego jedzenia? Kinga nadal zjada w nocy butlę. Nieraz budzi się ok.1 a nieraz dopiero o 5 ale butla musi być. Raz tylko przespała bez pobudki. Chciałabym ją oduczyć ale się tak zastanawiam czy robić mniejsze porcje czy mniej mleka sypać a wody jak zwykle? Może coś podpowiecie.

reklama
kasia moja Pola sama zrezygnowała z pobudek w nocy ale to jak miała ze 3 miesiące, teraz się budzi tylko wtedy jak jest chora albo idą zęby

monia u nas zupka prawie każda: krupnik, rosół z makaronem, rosół z grysikiem, ziemniaczana, pomidorowa, krem z brokuł, grysikowa, nie lubi tylko czerwonego barszczyku, do zupki dodaję : kaszę, zacierkę, robię lane ciasto, grysik, makaron, ryż. co do drugiego dania to wszystko to co my zjadamy tylko nie smażone. bardzo lubi gulasz z kaszą, pieczone ziemniaczki w piekarniku, naleśniki z musem jabłkowym, makaron z każdym sosem nawet z sera pleśniowego. w zasadzie to ona je wszystko poza smażonym, teraz w święta będę robiła barszczyk biały świąteczny więc na pewno spróbuje :)

mrozik ja mam tylko jednego kamienia - ma 1 cm , więc tak źle nie jest. a napisz mi jak można go rozpuścić nie operacyjnie? bo to byłoby dobre dla mnie :)

ja dziś znowu mam randkę z dentystą ale jestem tak zadowolona bo moje zęby wyglądają teraz ślicznie :)

monia yra - współczuję takich nocek
monia mój Franio na słoikach jedzie brzydko mówiąc, czasem zje domowe np klopsik, marchewka i ziemniaki itp
A Franio natomiast daje czołem w szybę drzwi balkonowych, a jak mówię, że nie wolno to się śmieje, ale odpukać jakoś dawno juz tego nie robił...
kasia Franio też sam zrezygnował mając 3msc

edit: ajentka Franio też sprząta:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzisiaj dostał warzywna: marchewka, brukselka, por, kalafior, brokuł i do tego rybka. Na drugie je z reguły to co my. Tracę już pomysły. Czas się wybrać na zakupy, bo już nawet nie mam z czego kombinować.

Łoo matko jak ja zmarzłam na spacerze:/:Złudne to słońce :/

Zapomniałam Wam napisać, że mąż kupił parowar:) i miałyście racje super jedzonko jest z niego :):)
najpierw wypróbowałam polecanego przez Marcie brokuła, wyszedł rewelacyjny! a później nie zawiodłam sie na rybie Polusiu miałaś racje wyszła super krucha i pyszna rybka, a nie papka jaka mi wychodziła przy smażeniu.
No i mam wrażenie ze dużo szybciej sie przyrządza obiad :)

kasia moje dziecko tez samo zrezygnowało z karmienia, nawet jak się w nocy przebudzi to nie daje mu ani jeść ani pić, tylko biore na rece chwilke potrzymam i odkładam a on zasypia

Co do gotowania to sama gotuje dopiero od miesiąca, wczesniej tylko słoiczki wchodziły w gre. Tylko ze Filip nie lubi zup:( i codziennie je tylko drugie danie.

Ostatnia edycja:
kalisa z dnia na dzień przestawiłaś Filipka ze słoiczków na domowe czy jak? Łatwo było go przekonać?

Tak z dnia na dzien, poczatkowo miałam jeszcze na wszelki wypadek słoiczki. W razie jakby nie zjadł tego co zrobiłam. Ale w sumie nie było problemów, może troche sie krzywił, ale 2 dni później juz super jadł. Przykładowo jak ugotuje ziemniaka, indyka, marchewkę i brokuła. To indyka kroje, marchewke ziemniaka i brokuła rozgniatam widelcem i wszystko to mieszam. Zjada cały talerz.
Ostatnio jak zrobiłam rybe, to warzywa z ziemniakiem wymieszałam a rybę dawałam mu osobno i bardzo mu smakowała.

kalisa to i chyba muszę zacząć w końcu Młodemu gotować:tak:

Dziś kupiłam mu batonik hipp po 12msc i niestety blee...

reklama
kalisa to i chyba muszę zacząć w końcu Młodemu gotować:tak:

Dziś kupiłam mu batonik hipp po 12msc i niestety blee...

Jestem pewna ze Franiu przekona sie do maminego jedzonka:)
Ja nie kupuje Filipowi żadnych z tych specjalnych smakołyków dla dzieci, bo tez mu nie podchodziły za to lubi ciasto drożdżowe:)

Do góry