reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie:)Moje słoneczko wstało dzis o 6.Niestety godzina spanka mniej.Pomału przewonimy dobytek na nowe mieszkanie.Ale jestem z Wami na bierząco:)
Kalisa mam parowar, jedzonko napewno jest zdrowe , czy smaczne zależy od gotujacegoi przypraw.Nic nie bedzie chrupiace i pachnace jak z patelni.Ale za to warzywka maja swoje piękne kolory , mięsko bez tłuszczyku i panierek duzo lzejsze do strawienia, ryz i kasze idealnie przygotowane:)Przynajmniej 3 -4razy w tygodniu uzywam.Polusia tez zdaje sie czesto używa.
Myszowata z lulaniem u nas to samo:)Ja w dwie minuty a T walczy az ja mam dość.
Miłego dnia :)

reklama
dzień dobry dziewczynki:)
nocka nie przespana wcale - mała dostała kataru i stękała, jęczała a że spała ze mną to spała mi na twarzy , na piersiach, nogi do buzi mi wkładała - masakra. rano dostała już leki więc mam nadzieję że nie będzie gorzej. śniadanko też ładnie zjadła więc jest ok. tylko humor nie bardzo bo strasznie marudna jest :(
co do mojego humoru to dalej do d.....

kalisa ja mam parowar tefal i bardzo sobie chwalę - danie z niego też są dobre, ja mam specjalną książkę kucharską na parę więc robię w nim wiele rzeczy, teraz jak mała nie ma zupki na obiad to ma danie z parowara. ja polecam bardzo :)

co do mleka to moja mała zjada jeszcze dwa razy dziennie - rano i wieczorem kaszka na mm, jemy łyżeczką :)

polka mam prośbę do Ciebie: jakbyś mogła sprawdzić ile Watów ma twoja gofrownica bo kiedyś mój M jęczał że mamy za mało mocy na gofrownicy i dlatego się kleją i przypalają.

lecę na TS opisać wczorajszą akcję
miłego dzionka kobitki :)

polusia też słyszałam, że dużo zależy od mocy gofrownicy, ponoć powinna mnieć minimum 1000vat...

My rano i wieczorem też kaszka na mm, no i raz na 2 dni kubek mm do picia, ale to ostatnie jakoś średnio podchodzi ostatnio. Kupiłam bebiko bananowe i zobaczę czy bardziej posmakuje...

edit: darmowe wafelki http://www.milutkie.pl/zostanAmbasadorka.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie!

myszowata powodzenia na szczepieniu!

polusia zdroweczka dla Poli!

My tez pobudka o 6, ale ja znowu dotrwalam do 7, a Mlody sam sie bawil...cudo, miod malina! Dzisiaj znowu ma byc piekne sloneczko i ciepelko, wiec na rowerek ruszamy w poludnie :-). A ja glupia zapomnialam o przegladzie samochodu :angry:, musze do konca tygodnia zrobic, a od jutra do pracy, nic bede musiala sie pozwalniac wczesniej...ech..zaraz dzwonie, mam nadzieje, maja wolne miejsca...

Milego Dnia!

Witajcie,
Ja dzis w srednim humorze @ na horyzoncie, wiec ...chce mi sie ryczec i jestem mega zla://// No, ale to norma z tym, ze tym razem mam powod to ryczenia, bo noga mi strasznie nawala:(((( Na dodatek zjechalam dzis ze schodow i boli mnie jeszcze bardziej. Boli mnie ta, ktora mialam operowana, wiec boje sie czy znow nie urosl jakis guz:((( na dodatek boli mnie tez caly staw biodrowy normalnie koszmar:(((( A Franio cos ostatnio nie chce chodzic tylko caly czas na rekach by siedzial, chyba jego tez bola nogi:( cos czuje, ze zaczyna sie u niego faza wzrostu bo podrepta chwile i zaraz na raczki, tylko do mnie, tylko pomarudzic:((( Biedak!

myszowata powodzenia na szczepieniu, moj tez jest cycuch i tylko ja go moge uspic, no ewentualnie babcia
heronek widze, ze Redanek sie poprawia;) normalnie dorosleje chlopak.

Franiowi coraz czesciej zdarza sie jest tylko raz w nocy, wiec mam nadzieje, ze tez juz dojrzewa;)

cc co do jedzenia, to jesli chodzi o mleko to maly nie chcial jesc jak mial chore gardlo i jak wychodzily mu czworki.

polka Twoj Franio je gofry? Jak super. Moj jest straszny niejadek tylko deserki hippa je z apetytem, a tak jajo bleee, zupa bleee, kaszki ostatnio zjada pol porcji i tez bleee, obiadek ze sloiczka bleee, obiadek ugotowany przez mame bleee, soczki bleeee. No zalamac sie idze:(

polusiamam nadzieje, ze Poli szybko przejdzie.Buziaki dla Was!

polusia my też Tafala sobie upatrzyliśmy, fajnie ze polecacie, mam nadzieje że tez bede zadowolona jak juz nauczę sie przyrządzać w nim potrawy. Nie ukrywam ze mam tez nadzieje na pewna odmiane, bo mąż nie może jesc smazonego wiec wszystko gotuje i jakoś juz mi sie przejadło ;) Poza tym lubie ryby a nie umiem dobrze zrobic, zawsze jakas taka papka mi wychodzi i tak po cichu mam nadzieje ze w parowarze sie uda :)

tak mysza dorosleje, ale dalej w nocy 2 butle musza byc i kilkanascie pobudek ;-), ale wlasnie w dzien nie mam za duzo problemow, potrafi sam sie zajac, przejrzec wszystkie szafki i szuflady...:-D

a ja gofry robię jak naleśniki, z tą różnicą, że ciasto jest gęstsze, słodsze i ma proszek do pieczenia. no i jak dam mleko-woda pól na pół, to są chrupiące. ja mam gofrownicę o tradycyjnym kształcie, z Lidla chyba ;-) silvercrest czy jakos tak.
niestety, Ol gorfów nie lubi, naleśników tez nie :zawstydzona/y: szkoda, bo to szybki podwieczorek by był. no ale cóż. ostatnio POKOCHAŁA kaszę mannę, więc jej robię na bardzo gęsto z owocami.

u nas pogoda dzis przepiekna znów, nawet ma być lepiej niż wczoraj :-) pranie juz się suszy w ogródku. po drugim sniadaniu lecimy na spacer :-) muszę koniecznie kupic Olci wiosenną kurtkę, niestety tutaj sezon na wiosenne juz się skończył :baffled: teraz tu juz tylko takie ceratkowe cieniutkie na deszcz. a jak mówiłam miesiąc temu dla M. o potrzebie na kurteczkę, to stwierdził, że jeszcze do wiosny duzo czasu. no i głupia sie posłuchałam i teraz doopa.

reklama
Dzien Doberek:)

Nocka taka sobie,mojemu dziecku sie odmieniło tak jak ładnie przesypiał noce to teraz sie budzi tak jak dzisiaj w nocy zbudził sie o 2.30 zrobił kupke,wypił mleko sobie siadnoł i gadał do misiów,wyrzucał smoka musiała podniaszac,az wkoncu sie wkurzyłam połozyłam zgasiłam lampke nocną,a mój maruda zasnoł przed 4 dopiero i pobudka o 7.30 i tez kupa.Ale ząbek nam chyba idzie bo ma kropke na miejscu 3 tak mi sie wydaje ze to bedzie 3.

polusia zdróweczka dla Poli,a Ty Kochana trzymaj sie!!!
myszowata powodzenia na szczepieniu!!my idziemy w przyszłym tyg.

Dobrego dnia:)

Do góry