reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pewnie bedzie radosc do czasu az w nowej pracy zrobie jakas kupe ;-) he he i bedzie placz:baffled:
a pawelek owszem teskni ale on ma tyyyle do roboty:-D ze co tam przejmowac sie tym ze mamusia gdzies idzie, zawsze mu rano macham to mi odmacha wychodze i spoko loko;-):-D ale jak wracam to od razu usmiech na buziolce:-)

polka kochana i nie kura domowa tylko opiekuncza mama, mimo wszystko jakies wyrzuty sumienia umnie gdzies gleboko tam sie czaja ze nie notuje wszystkiego z zycia mojego mlodego syna i czy nie bede czasem tego zalowac, ale zawsze sa dwie drogi i kazda jest dobra;-)

a co do butow to deichmann ma bardzo fajne i na pewno tam zajrze:tak:

reklama
Jestem dziołszki:)nesiaa karteczka od Was dotarła na czas ,dziękowałam:)Jak paszteciki , próbowałaś jak smakują:)Mężulek przyjedzie to nie bedziesz miała czasu dla nas:p
ak wiec kochane mam mocny astegmatyzm oprócz krótkowroczności:(Okulary na codzień , jutro mam odebrać!
DO deichmana nie dotarlismy ,lało a uoptyka nam zeszło .W ccc nic ciekawego dla malutkiej,a próbowałam cos zmierzyc w podbiciu nie wchodzi.Tak więc jutro jeszcze smyka odwiedzimy może tam coś podpasujemy.Kupiłam tylko w tesco kapelusik na lato za 1zł i synkowi bieliznę.W pasażu dorwałam jeszcze taką ładną zabawkę do pchania na kijku ,drewnianą ,dla Milenki, bo chodzi po domu z łopatka brata i pcha przed sobą.Zmęczona jestem ale mam jeszcze robotę.

Frotka oj ja też mam astygmatyzm i minus 2,5 na lewe oko:( A paszteciki jeszcze nie gotowe. Narazie farsz skończyłam a reszta jutro.
Dobranoc wszystkim!!

Ja też już zbieram się do spania, ale jeszcze do Was zaglądnęłam :)
frotka ja również mam astygmatyzm, okulary też niby mam ale nie mogłam sie przywyczaić do ich noszenia:( w sumie to widze dobrze tylko na prawe oko gorzej tzn rozmazany obraz troche mam. Inny okulista mi powiedzial ze na razie okularów nosic nie musze bo i tak mi sie to nie poprawi:/ ehhh no i kogo tu słuchać

Miłej nocki wszystkim:)

karalajna super że z pracy jesteś zadowolona - zazdroszczę bardzo zwłaszcza tego eleganckiego ubioru- jak się lubiłam tak ubierać do pracy - a teraz co dres, leginsy, jakieś tuniki, ewentualnie sportowa spódniczka i oczywiście buty n płaskim obcasie - beznadziejnie ze mną :(

nesiaa fajnie że już jutro mężulek będzie koło ciebie :)

frotka astygmatyzm ma mój małż i to tak duży że bez okularów jest ślepy jak kret bo wszystko ma rozmazane - jak on zrobił dwójkę dzieci to nie wiem ;-)

a ja czekam na Szpilki na giewoncie - nawet mój M ze mną to ogląda :szok: a on jest anty na takie seriale.
na jutro plan działania : utrzeć masę do tortu, zrobić sernik, sałatkę, resztę rzeczy muszę wyłożyć tylko na talerzyki :)

spokojnej nocki życzę :)

Polusia dzieci to po palcu hehe. Ja mam krótkowzroczność -1,75. Nasza noc dzisiaj beznadziejna, od dwóch dni nie daje pawłowi jeść w nocy i się wierci całą noc. A ja już wymiekam. Od 22 odkąd się położyłam do 24 wstawałam do dziecka 4 razy. Już naprawdę nie wiem co mam robić. Dziewczyny poradzcie coś bo jestem fizycznie wykończona.

Monika jedyna Rada to mu dawac jesc moj tez musi jesc i innej rady nie ma>podam CI nasz sposob.

Więc o 18 idzie spac,wczesnie go nakarmie wszystkim co mozliwe ,bananek ,jogurcik tak zeby mi o tej 18 tylko trochr butli zjadl i tak jest,spi i tak po 22 jak sie klade daje mu reszte butli ok 180 wypije i spi ,czasem obudzi sie po 3 dam wody albo i nie raz kweknie i spi dalej, potem przewaznie przed 6 wstaje,ja biore go do nas by sie poprzutlac dostaje kaszke w butli i spimy dalej dzisiaj do 8.Budzi mi sie rasno tak glodny,ze zjada cala butle w mnig i tylko slysze jak mu w brzuchu burczy.Nic ni zrobie musi dostac jesc i koniec.

Karlajna
super ze w pracy ok:)

Polka buty z deichmana sa ok:) ja tam czasem i na targu kupie i sa ok.Kozaki mialam z deichmana na zime i byly super;) adidasy zawsze tylko kupuje nike albo puma.A kiecki fiu fiu.Ja tez bardziej dziewczeco na wiosne musze a nie jak chlop:p

Nesia
mam nadzieje,ze malzonek szczesliwe dojechal:)

U nas noc tak jak juz pisalam super.Teraz mlody zajada herbatniki,o 9 mama go przejmie a ja ide nyny:D

Pogoda paskudna:)

A jutro zjazd na uczelni super!!!!!!!!!!!!!

Do pracy ide koncem czerwca tez sie ciesze:)

nesiaa pewnie mąż już z Wami, miłego czasu razem Wam życzę!

A ja Witam się dziś pochmurnie - okropna aura u nas. Franio spał do 7.11:-)Oboje jesteśmy wyspani i już po śniadanku.
Miłego dnia:-)

reklama
Witam! U nas pobudka 6.06. Już się przyzwyczaiłam, bo przynajmniej nie muszę robić jeść w nocy. Budzę się jeszcze ze 3 razy bo to moje dziecię kręci się jak by miało owsiki:) no ale ni emuszę biedź do kchni po butlę. No i jeszcze jeden plus wczesnego wstawania, śpi dwa razy dziennie. I odkąd zasypiamy beż nerwów to drzemki są spokojniejsze i dłuższe, więc mogę coś zrobić. Właśnie zabieram się za robienie ciasta do pasztecików, potem sałatka i masa do piernika. Pierniczka upiekła mama ale muszę go dokończyć, no i jeszcze karkówka czeka na uduszenie:)
Maziajka mąż będzie dopiero w nocy, bo to 2000km a jedzie busem.

Ja też już zbieram się do spania, ale jeszcze do Was zaglądnęłam :)
frotka ja również mam astygmatyzm, okulary też niby mam ale nie mogłam sie przywyczaić do ich noszenia:( w sumie to widze dobrze tylko na prawe oko gorzej tzn rozmazany obraz troche mam. Inny okulista mi powiedzial ze na razie okularów nosic nie musze bo i tak mi sie to nie poprawi:/ ehhh no i kogo tu słuchać

Miłej nocki wszystkim:)
Mój lekarz też mówi, że to się napewno nie poprawi. A okulary są tylko po to żeby lepiej widzieć a nie leczyć:( Niestety:(

Polusia dzieci to po palcu hehe. Ja mam krótkowzroczność -1,75. Nasza noc dzisiaj beznadziejna, od dwóch dni nie daje pawłowi jeść w nocy i się wierci całą noc. A ja już wymiekam. Od 22 odkąd się położyłam do 24 wstawałam do dziecka 4 razy. Już naprawdę nie wiem co mam robić. Dziewczyny poradzcie coś bo jestem fizycznie wykończona.
Monia ja też próbowałam nie dawać jedzenia w nocy i w efekcie czego nie spałam prawie całą noc bo Ola się kręciła, kwękała. Na to chyba nie ma dobrej rady:( Ja odpuściłam i dawałam ale mniejsze porcje i samo mleko z dodatkiem odrobinki kleiku kukurydzianego. Starałam się żeby nie było bardzo sycące, żeby w dzień więcej zjadła. Dopiero od kilku dni śpi do 6 bez jedzenia.
Miłego dnia!

Do góry