reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polusia z dzieciństwa pamietam, że w szkole na tłusty czwartek były róże karnawałowe i były pyszne, ale nigdy nie robiłam, więc przepisu nie mam;-)
maziajka kciuki zaciśnięta, a kiecka super!

reklama
Róże karnawałowe uuu sto lat temu jadłam i robiłam .Prosto i szybko tylko skąd teraz wziąźć tą foremkę na drucie?Przejrzę przepisy i cos napewno wkleję:)Teraz nadrobię wątki:)

mazia kciuki zacisniete! i mi tez kiecka sie podoba...

u mnie beda faworki w czwartek (dla mnie pewnie tylko jeden :p), mama jutro przylatuje, wiec juz mowila, ze bedzie robila...

a Redanek dzisiaj pierwszy raz tanczyl, kurka super to wygladalo...wygladal jak raper, tak glowa kiwal i raczkami machal..:-D

ale niestety biegunki ciag dalszy...sama nie wiem czemu, z jego samopoczuciem bez zarzutu, dziwne to...

witajcie

z moim dzieckiem juz lepiej, bąki nie są śmierdzące i kupe zrobil normalną :)

własnie maż mnie uświadomił, że w ten czwartek mamy tłusty czwartek i jak to z dietką pogodzić :) chyba zrobię sobie znowu małą dyspensę :)
ja uwielbiam pączki od kandulskiego ach pyszniutkie są te z lejącą marmoladą

ogólnie pączki rogaliki itp wole z marmoladą :) i przypomina mi sie sytuacja mojej siostry jak przyjechala na studia pierwszy rok do poznania no i pojechala do kolezanki pod poznaniem na weekend akurat byl 11 listopada czyli świeto marcina i wszedzie pelno rogalikow marcinskich (z białym makiem), a moje siostra w cukierni pyta sie "a nie ma z dzemem??" obciach jak nic no i koleżanka wytłumaczyła jej o co chodzi z rogalami marcinskimi

ja jeszcze chwile poczytam ksiazke i ide spac, jakaś zmęczona sie czuje

Mazia sukienka fajna na ładna figurkę to jak znalazł:)
Heronek kurczę znowu ta biegunka:(Niepokojące to trochę:(Powiedz w przedszkolu niech Redankowi pić dużo dają, żeby się nie odwodnił.
Milusia tez smiesznie tańcuje a jak jej cos wpadnie w ucho to nawet na siedząco podskakuje :)
W czwartek zrobię z jednego ciasta drożdżowego parę pączków i faworki drozdżowe :)

ja to pewnie zrobię tzw. oponki :) ale myślałam żeby wypróbować coś nowego i innego :) i żadnej diety nie będzie :)

heronek kurcze nie ciekawie z Redanem się dzieje, zdrówka życzę *)

katrinka czyli już przechodzi to dziadostwo i dobrze :)

idę poczytać :)
spokojnej nocki życzę :)

ooo, te róze to i ja pamiętam :-) nawet w domu mieliśmy tą formę :-) pewnie jeszcze gdzieś jest, no ale rodzinny dom troszke daleko ;-)
no a z okazji tłustego czwartku pewnie upiekę drożdżówkę. nawet niech z dżemem bedzie, a co :-)

Ola tańczy na siedząco jak na razie, pokazuje paluszkiem wieżę i podskakuje, a jak nie włączę jej muzyki, to zaczyna mnie upominać słownie ;-)

heronek, niestety, dzieci w przedszkolu łapią wszystko :baffled: a może własnie za dużo picia mu dają, np sok jabłkowy lub pomarańczowy może tak działać.

reklama
Witam wieczornie:)

Bylismy na goscince u moich rodziców,Bartus nie dostał gorączki teraz spi.M ma ostatnie pakowanie do wyjazdu juz mi teskno.:-(

Dobrej nocy.

Do góry