reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No i Brat pojechał ale było fajnie :) dzieciaki zadowolone :) Oliwii i moje urodziny a wszyscy dostali prezenty. Mój brat przed chwilą jeszcze dzwonił że dawno tak pysznych rzeczy nie jadł :) i że jestem jedyną osoba która gotuje jak nasza Mama (aż się popłakałam ).
Franko z wrażenia nie spał cały dzień :) szaleje na tygrysie!!! Oliwia daje nam koncert przy mikrofonie Hannah Montana a Wiktor bawi się w wynalazce czy małego fizyka :)
Dostałam winko, bukiet róż, kosmetyki Loreala i pieniążki.Aż mi głupio się zrobiło. Ale odwdzięcze się bo jak na roczek przyjedzie brat to będzie dzień po swoich urodzinach :)
Teraz to ja już nie mam pomysłu na prezenty na roczek jak ktoś będzie pytał.

Mam górę zmywania ale chyba odpuszcze narazie. Tyle energii włożyłam w przygotowania :) n&h jak powiedziałam M.co napisałas :) to powiedział mi że od dziś Celibat :) hi hi

Z tym mlekiem to może różnie lekarze podchodzą, ale w Kaliszu powyżej roku nie piszą recept. Np. w mojej przychodni wszystko jest zkomputeryzowane i system recepty nie przepusci. Co do dnia wiek jest na niej drukowany. Jak lek jest pierwszy raz dla danego pacjenta przepisywany to nie da rady zaznaczyć P jako na przewlekłą chorobe. Jak pacjent nie był zarejestrowany to recepty też nie będzie. Z jednej strony wszystko uporządkowane ale z drugiej to trudno załatwić tak z biegu receptę. Choć jak dzień wcześniej zostawie kartkę co potrzebuje to rano mnie rejestrują i recepta jest :)
Ale się rozpisałam i zanudzam.
Buziaki dla miesięczniakow!!! o których niedobra ciotka zapomniała.

Ostatnia edycja:
reklama
My już u siebie w domku. Troszkę mam stracha bo jesteśmy same. Teść dziś pojechał na operację oka a tak to wiedziałam, że w razie czego jest w domu obok.

n&h postanowiliśmy najpierw wyeliminować alergeny potencjalne i obserować i dopiero lekarz, żeby wiedzieć na co rzeczywiście Młody reaguje a na co nie...
Co do skazy - nie padło takie podejrzenie z ust naszego pediatry, nawet się nam nie zająknęła słowem w kwestii zmiany mleka - zwłaszcza, że Franko od grudnia mleka nie pijał wcale, a jedynie kaszki mleczne wsuwał i serki typu homo...Dletego też padło podejrzenie, że uczuliło go kakao, orzechy, miód, cytrysy lub konserwanty jakieś z rzeczy typu płatki śniadaniowe, różnorakie słodycze, które szamał...Tych "podejrzanych" rzeczy nie dostaje i skórka się poprawiła w połączeniu zapewne z sterydem i zyrteckiem. Tylko te suche poliki jak były tak są - pediatra nic o tym nie powiedziała, więc sami z M stwierdziliśmy, że może to przetwory mleczne, więc odstawiłam je, ale kaszki nadal chcę dawać...Podobno bywa, że uczula mleko krowie w czystej postaci lub przetworach a w formie mm już nie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
marela przepis dostałam od frotki ale ja go zmodyfikowałam i wyszedł pycha - nawet goście mnie pochwalili za niego :) wstawię przepis na kulinarny jak położę dziewczyny spać :)

polka super ten Twój brat :) super że zadowolony :)

myszowata musisz obserwować, a co do mleka to u nas też recepta bez problemu jeżeli jest taka potrzeba. ale może próbuj jogurt nie krowi ale kozi - ponoć tylko krowie jest silnym alergenem.

ja po zakupach - byłam z teściową i oczywiście nakupowałyśmy jak dla pułku wojska :) bardzo lubią z nią takie zakupy do tesco bo się tyle uśmiejem a ile doktoratów zrobi nad składem produktów :) teraz kąpiel dziewczyn a potem będę odlewać ozdoby na święta wielkanocne - to dla mojego rodzeństwa i ich stowarzyszenie bo będą jak co roku mieć swój kramik i sprzedawać :)

oj pawelek ma suche policzki mimo iz jest na nutramigenie...:-(

ja kazdego lekarza pytalam czy to oby nie skaza i kazdy twierdzil ze to niemozliwe, ech lekarze... :-(

a co do wyeliminowania tych podejrzanych produktow, to moze poczekajcie? bo organizm musi sie oczyscic...:tak:

my zaraz bedziemy sie kapac, i kaszka dzis lyzeczka, zegnamy butle... ;-)
obiadku weszlo tylko kilka lyzeczek, ale potem na deser miseczka manny z truskawkami ze sloiczka wiec pewnie kolacji tez za wiele nie zje, a schudl juz albo tak wysmukal;-) bo wazy chyba tyle samo, jutro go zwaze:tak:

reklama
nie, chodzi mi o to, ze to ze ich nie podajesz to nie znaczy ze ich w organizmie nie ma, organizm potrzebuje czasu zeby sie z nich oczyscic

Do góry