reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam po długiej nieobecności- nawet nie sądziłam, że czas tak zleciał muszę Was laski nadrobić, czas dla mnie się wydłużał, niestety spędziłam go jeżdżąc z Damianciem po klinikach, bo pod pachą wyrósł mu guzek i nikt nie wiedział co to jest- do dziś go nie zdiagnozowali, jakaś porażka, aj pisać się nie chce, cieszę się, że u WAS TAK WESOŁO
Muszę Was nadrobić, no i czekam na adresy co by nadrobić wysyłanie karteczek
ramari
Gratulacje!-
to narazie tyle po krótce co u nas - trzymajcie sie

reklama
moni spóźniony buziak dla Oli z okazji wczorajszej miesięcznicy:*

Witajcie niedzielnie!
Dzień zaczął nam się ok 6.10, więc Franio już drzemkuje.M w szkole.Przebudziłam się w nocy ok 3.30 i zobaczyłam, że M nie ma w łóżku, wstałam i zobaczyłam, że grał w jakieś strzelanki...Powiedziałam mu co o tym myślę...Zwłaszcza, że za niecałe 3h miał wstawać....Zaraz się położył...ale co z tego...zdenerwował mnie no...Teraz lecę na kawkę. karalajna mam pytanko w związku ze skazą białkową- jak Pawełek je w ciągu dnia, w sensie jakie posiłki? pytam bo mój M nalega co by Młodemu na jakiś tyg czy 2 wyeliminować nabiał celem rozeznania się w jego alergii...A ja w zwiazku z tym nie wiem czym mam zastąpić ten mleczny posiłek...a coś dziecko jeść musi...
Miłego dzionka:-)

Witajcie. Dzis pobudka o 5,19 super :(, teraz ranny ptaszek spi, usneła przy 7 z kolei ksiazeczce, czytałysmy o salamandrach i innych stworach. Maz o 4.00 wyruszył do pracy bedzie jutro ok 13.00 pewnie tesciowa przyjdzie sie pobawic z wnuczką na górę wiec odsapnę . Zrobiłam tort dzięki Frocia za rady z rzucaniem wyszedł idealny biszkopt - moj pierwszy tort, niestety mimo iz jestem na diacie musiałam go zjesc i teraz mam wyrzuty sumienia, no nic pora się opamiętac, ale muszę cwiczyc bo sama chce cos cudnego upiec na urodziny Elci. Miałam Wam pisac że byłąm w realu i super tanio rzeczy dla dzieciaczków, melko nan za 9.39 jak kupisz 3 opakowania, tanie kaszki, rózne cuda.

witam niedzielnie :)
nocka przespana tylko mnie się śniły jakieś zepsute zęby - kurcze mam nadzieję że nic się złego nie stanie u nas w rodzinie ( zawsze jak się śnią zepsute zęby to dochodzi to tragedii albo choroby )
młoda już rozrabia - lata z pchaczem i goni Julkę :)
lecę na śniadanko :)
miłego dzionka

Witajcie!

kolejna nocka fatalna...do tego cos Redan znowu przywlokl ze zlobka chyba, wczoraj dwa razy zwymiotowal, a dzis rano biegunka....pewnie tak bedzie przez pierwszy rok, non stop jakies wirusy i bakterie

a propo kuchennych przygod, Mlody ostatnio przegladal szafke z przyprawami i wiecie, ze zbil pojemnik z pieprzem???:szok:, dla mnie trudno bylo to zbic...dobrze, ze zawsze z nim siedze w aneksie, wiec zaraz posprzatalam, ale kurka....

a w ogole w przedszkolu juz coraz lepiej, sam sie bawi prawie przez caly czas, tzn nie musi wisiec na paniach...no i ostatnio szalaleli z farba...dobrze, ze w przedszkolu takie rzeczy robi, bo w domu na razie nie dam mu farb do rozmazania ich po sobie, scianach i podlogach...

Milej Niedzielki!

ale jestem w szoku! Franko wypił na drugie śniadanie 170ml bebiko junior! Z niekapka! Nie sądziłam, że moje dziecko jest w stanie napić się mleka, a tu taka niespodzianka!

Witam!
U nas nocka nieciekawa, popłakiwanie co godzinkę. Pobudka o 7. Teraz jesteśmy już u babci. Zaraz idę do kościoła a potem jakieś zakupy trzeba zrobić.
Kurcze mam nadzieję, że wszystkie karteczki które do tej pory wysłałyśmy z Olcią doszły.
Asia to już tuż tuż. Zobaczysz jak fajnie mieć małą dziewczynkę w domu:)
Heronek zdrówka dla Redanka!
Miłej niedzieli kochane!

reklama
mam pytanko w związku ze skazą białkową- jak Pawełek je w ciągu dnia, w sensie jakie posiłki? pytam bo mój M nalega co by Młodemu na jakiś tyg czy 2 wyeliminować nabiał celem rozeznania się w jego alergii...A ja w zwiazku z tym nie wiem czym mam zastąpić ten mleczny posiłek...a coś dziecko jeść musi...
Miłego dzionka:-)

Nie wiem jak tam Twoj Franio je w ciagu dnia, ale jesli ma skaze bialkowa, to czy pediatra nie przepisal mu preparatu mlekozastepczego? np bebilonu pepti albo nutramigenu? Bo wtedy na tym mozesz wszystko przygotowac, kaszki, kaszkowe deserki no albo na sinlacu. Moze zrobic tez malemu nalesniki : zoltko, woda gazowana, mąka, Lane kluseczki na obiad: zoltko, woda, maka, na deserek jakies jablko albo inny owoc, mozesz tez mu kupic chrupki ryzowe czy kukurydziane i np podawac z musem obocowym. Moj takie rzeczy je:)

mgr ramari gratuluje :)
asiu super, ze malenka sie obróciła, teraz już tylko wyczekiwanie:D
heronek mam nadzieje, ze Redanek szybko wyzdrowieje

nadrobilam Was po lebkach, bo wczoraj mialam imprezke urodzinowa i dzis sie lenie :D

Ostatnia edycja:
Do góry