reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

polka Ty kochana jesteś naszym pracusiem babyboomowym :) gratuluję kolejnego maluszka w rodzinie :)

myszowata kurcze to nie ciekawie z tymi krostkami. ale mam nadzieję że się dowiesz konkretów w piątek

ajentka już nas troje na kubeczek :) może jeszcze ktoś chętny się znajdzie :)

idę poczytać książkę w łóżku bo jutro bobudka nie wiadomo o której jak młoda dziś padła o 19:30
spokojnej nocki :)

reklama
A co będzie się działo jak będziemy karmić nieprawidłowo? Jakoś nie wydaje mi się, żeby nasze mamy się tym przejmowały jak wkładają nam łyżeczkę do buzi. Nie było kiedyś kubków doidy, niekapków, bidonów, rurek. Piliśmy z butelek zapewne. Smoczki były w ciągłym użyciu. Ciekawe czy to tak naprawdę ma duży wpływ na zdrowie?! Ja mam dziwne wrażenie, że to wszystko zmierza do tego, zeby szybko usamodzielnić dziecko. Żeby samo jadło, samo piło i najlepiej się nie brudziło. Nie mam nic przeciwko temu ale chyba na wszystko przyjdzie czas, nawet bez tych polepszaczy życia dziecka.

tak własnie o tym wczoraj z M. rozmawiałam. że teraz dzieci wszystko szybciej robią. ale wydaje mi się, że kiedyś owijało się takiego malucha w becik i leżał w łożeczku zanim chodzić nie zaczął ;-)
co do karmienia, to wychodzi na to, ze ja wszystko źle robię. nic to, juz za późno na naukę inaczej, teraz Ol sama pakuje do buzi, zaraz zacznie sama łyzką, widelcem machać. ja tam bym się nie przejmowała :-)
jak byłam mała, to pilam kaszkę do 3go roku zycia przez smoka i jakoś żadnej wady wymowy nie mam. teraz niektórzy rodzice myślą, że cudowne kubeczki wszystko za nich zrobią ;-) a po prostu, jak dziecko niepoprawnie mówi, trzeba poprawiać, robić proste ćwiczenia logopedyczne, typu dmuchanie baniek, liczenie ząbków językiem, syczenie, szumienie i warczenie :-)
nie dajmy się zwariować :-)

polusia, i jak tam sytuacja z all?

marela, ach szkoda, że zdjęcia nie masz :-D chociaz ja bym chyba za tej burdel zabiła ;-)

polka, to nastraszyłaś swego chłopa! i dobrze mu tak.

Ol zasnęła, M. nie ma. mam jeszcze troche pracy, ale tak mi sie nie chceeeeeee.

Polusia ze mną 4;-) Może ktoś jeszcze chętny? A tak w ogóle dziewczyny o jaki wysoki rabat walczyć (no wiecie tak realnie patrząc), oczywiście najpierw posłucham co on zaproponuje ale jakiś możemy sobie założyć hehe:tak:
Frotka :* Kupuj, kupuj kochana u mnie taki zestaw na jednorazowy zabieg to 170zł, tam wychodzi 200zł, opłaca się.
marela Ale się uśmiałam :)

Dzień dobry Kochane!!!
My już wstalismy bo do szkoły Wiktor na 8.00i Franka obudził, ale Wstał w dobrym humorze i siedzi w łożeczku i gada. Noc super przespana.
Dziś w planach podłogi, łazienka do posprzątania i obiad a tak to luz blues :) spacer zaliczymy na bank do przedszkola.
Życzę miłego dnia !!!

Witam sie i ja:) ajentka dzięki za rady:)Tylko jak mi sie spodoba to będę chciała częściej:):)O rabat na kubeczki warto zapytać,magiczne słowo proszę działa cuda czasem:)
Marela to chłopaki porządzili w kuchni:)Uśmiałam się:)
Polka od rana masz tyle energii, skąd ja czerpiesz?Przedwiośnie mnie tak męczy,niedługo zaczną sie migreny przy przesileniu.:(Taki mróz jest a nie moge patrzec na moje okna.Przeleciałabym je prędko gdyby było na plus.Urodzinki Miłoszka w nastepną sobotę, będzie sporo gości .W oknach rolety rzymskie i trudno nie spojrzec .
Moje podłogi codziennie muszę traktowac bo mam bardzo ciemne panele i kafle ,dobrze ze matraż nie duzy:)Co robicie na obiad?

frotka co do mikrodermabrazji to mnie to bardzo bolało...nie wiem czy pani źle zabieg wykonała czy taki jest jego urok, ale pocieszające jest to, że efekt był super...
polka Ty pracusiu!
Witam się z rańca!Nocka przespana do 7.15, ale Franko znów jęczał przez sen...eh...Wiecie co zastanawiam się czy ta wysypka nie jest od nowych chusteczek pampers clean&play...bo w zasadzie wysypka jest na pośladkach, na samym dole pleców przy pupie, na udach i lekko na brzuszku, ale też w miejscu pieluszkowym powiedzmy...Pierwszy raz zakupiłam te chustki, więc może to one...Dobrze, że jutro mamy wizytę umówioną. A dziś jedziemy do teściów na cały dzień - teraz M usypia Frania i jak wstanie po drzemce to ruszamy. A teraz lecę na kawkę i Was poczytać!
Miłego dnia:-)

dzień dobry :)
ale mróz - 15 więc ze spacerku nici :(
nocka przespana -pobudka o 7 rano więc dobrze jest :) zjadła śniadanko i teraz przekłada spinacze do bielizny z jednego pojemnika do drugiego i oczywiście objadła mnie z mojego śniadanka.

co do allegro to dziś idę na pocztę odesłać te szmaty babie - pewnie znowu je wystawi na all.

popołudniu idę też do pediatry z badaniami dziewczynek a zwłaszcza Julki bo ten apetyt jej to tragedia - zobaczymy co się dowiem.

dziś na obiad naleśniki z serem i musem jabłkowym :) jak ktoś ma ochotę to zapraszam :)

lecę sprzątać kuchnię bo lekki bajzel mam w niej :)

miłego dzionka

marela ale się uśmiałam z Twoich chłopaków :)

Frotka ja tak rozładowuje złość która się we mnie kumuluje przez wiadome osoby. A my chyba jednak zrezygnujemy ze spaceru bo jest zimno strasznie. Co do okien masakra u nas też ale nie będę myła w takie zimno.

Kurde a ja się boję że jelitowke złapałam od dzieci Sz. :( od rana 4raz zaliczyłam WC :( ale to może fałszywy alarm bo zjadłam wczoraj 3 grapefruity :)

Co do obiadu pomysłu brak, wczoraj zrobiłam polewkę na życzenie M.i myślałam że Franek połknie talerz hi hi a co najlepsze zupełnie zapomniałam że to na mleku krowim (i to takim prosto od krowy). Na szczęście nic mu nie jest.
Dziś może zrobię spaghetti pod warunkiem że w tej wiosce będzie makaron razowy bo wszystkich do tak owego przyzwyczaiłam :)

reklama
myszowata dzięki za pamięć :-):-)

Wpadłam na chwile poczytałam i zmykam bo o 11 ma przyjść babcia dobra rada czyli teściowa:baffled::baffled: Muszę posprzątać a na razie siedze sobie bo Błażko w śpi a Igi w szkole.

Ale jestem dziś strasznie smutna i rozczarowana bo upatrzyliśmy sobie piękną działeczke ale Ł dzisiaj dzwonił i babka się uparła i nie chce jej sprzedać trzyma dla wnuków:confused2::confused2:
Mam już dość jak sobie wyobraże jak będziemy się gnieść w naszym mieszkaniu :-:)-(
Mam wrażenie że moje marzenia o domu i kawałku własnego podwórka oddalają się:-:)-(

No nic , miłego dnia Wam życze i buziaki :-):-)

Do góry