reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie Kochane:)

Zajzałam na chwilke,mały spi,M odsnieza.Nocka ok wkoncu wyspana jestem cała noc spał,wczoraj była rehabilitacja Bartus tylko na początku płakał a pózniej było ok,pokazał jak mamy go nosic.Padł o 17 spał do 20.30,ale po dwóch godz znowu padł i spał do 7.Dzisiaj ide do fryzjera i farbne sobie włoski tzn odrosty.Trzeba jakos wygladac na Bartka balu.Zima wróciła a ja dostałam o tydz szybciej@ wrr wkurzona jestem.

Dobrego dnia zycze:)

reklama
a ja znowu @ mialam 8 stycznia wkurzyc sie mozna...cos razp o raz czuje ze mi tam pracuje ale cisza. Idę do gina w pon a miałam isc dopiero w listopadzie...jak ja bym chciała mieć regularną miesiączkę :(

my dzis pojdziemy na sanki trzeba wykorzystac prezent poki pogoda :)

a u nas nie ma śniegu jest 1 stopień na plusie
młoda poszła spać a ja mam chwilkę dla siebie :) więc zaraz herbatka dobra i książka
dzwoniłam do rtg bo miałam jechać popołudniu zrobić rtg ale nie zostawię młodej z teściową bo wiem że sobie nie da z nią rady - pojadę jutro rano bo robią od 9 więc wsiądę w samochód i objadę a M się zajmie dziewczynkami :)
wama buziaki dla Poli *)

Polusia Poleńka śpi jeden raz dziennie? Mogłabyś mi napisać o której usypia i ile śpi i o której wieczorkiem zasypia i czy nie jest marudna wieczorem? Dużo pytań:) Bo moja Olcia też już od kilku dni śpi raz dziennie ok. 11 i śpi 2 godzinki ale później cieżko jej wytrzymać do 19. Ma już kryzys o 18:)
Wama buziaczki dla Polusi!

hejka
u nas tez bezsnieznie

pawelek wydziera sie w lozeczku - czytaj:usypia, takie krzyki jakby probowal cos zakomunikowac he he

ja czekam az usnie i ide do wanny, dzis jedziemy do rodzicow wiec jeszcze pakowanko mnie czeka

milego!!

nesiaa pawelek juz od dawna jedna drzemka zazwyczaj usypia ok.11-12 i spi 2 do 3 godzin, czasem krocej sie zdarzy

zdarzalo mu sie usnac na spacerze jak wychodzilismy z nim rano wiec zmienilam pore spaceru na po obiedzie i jest git, dzis zasnie pewnie w aucie bo bedziemy jechac ale tak normalnie to idzie spac ok 21 i spi do 7

na poczatku byl kryzys ok 18 ale teraz wytrzymuje do 21:szok::baffled: :tak:;-)- pawelek to twardy zawodnik ;-) nie chce mu sie spac i rzadko kiedy marudzi, a potem wymeczony czesto szybko pada, ale czasem troche marudzenia jest

Ostatnia edycja:
A nas zasypało. I sypie dalej. Ja tam niewyspana bo usnac nie mogłam.
Franko śpi pięknie teraz w nocy więc mogę chwalić tylko :)
Rano zjadł kaszke. Na drugie śniadanie 2kanapki z szynka i żółtym serem. O 11.00padł w łożeczku :)

A co do @ to ja też dostałam za wcześnie o tydzień. Już mnie wkurza to że nie może być regularnie :( a było ...

A my dziś na 2urodziny idziemy do syna Sz.

Wama uśmiechu dla Poli !!! Buziaczki:)

Dzieki K_aralajna za odpowiedź. Mam nadzieję, że Ola jakoś przestawi się no nowych godzin spania. Jak śpi raz dużo łatwiej zasypia tylko czasem własnie ma kryzysiki:) szuka wtedy smoczka i pieluszki i poleguje na podłodze:) ale po chwili dostaje nowych sił.

nesiaa u nas z tym spaniem jest różnie : czasami śpi raz dziennie koło 11 i śpi 1,5 godziny i wytrzymuje nawet do 21 nie jest marudna nawet o 19 kiedy powinna być padnięta. czasami zdarza się że idzie spać o 11 śpi 30 min więc koło 15 kładę ją do łóżeczka aby sobie poleżała i z reguły sunie wtedy na 30 min. ale generalnie ona śpi raz dziennie i nie ma mocnego na nią aby była marudna i nudna:) to twardy zawodnik jak Pawełek Karalajny:)
a wieczorem z reguły sypia koło 20:30 :) bo ona jeszcze musi łóżeczko zdemolować zanim w nim uśnie :)

no i po 3 dniach gorączkowania pojawiła się górna 2ka:) czyli mamy 8 perełek uffff i ja znowu mam czas na BB:)

Ccaroline to nie ospa-u mnei było jak napisała Nessia wiec moze jakaś alergia
Nessia moja tez zalicza juz 1 drzemke ok godz 11 i śpi róznie od 45 do 2 godz:) i tez mamy kryzys o godz 16 ale wymyslam kreatyne zabawy i jak tą godzine przetrwa to uspyia o 19,30- 20 i mam luuuuuziiiik:) ale za to pobudki przed 7!!!!!!!!!! wrrrr
Kasia0305 ja też jestem za spotkaniem w stolicy:) jak ciepło sie zrobi muszą mamy się umówić na spotkanie
Ramari moja w 21tc3dniu wazyła 422gram i urodzial sie 3600 wiec to tylko orientacyjne dane:)
miłego dnia dziewczynki

reklama
witam,
M. w domu, więc tylko na chwilkę, a zzaraz jedziemy po ostatnie rezczy na party ;-) które bedzie dopiero jutro, no ale ja jutro cały dzień w pracy, więc trzeba dzis przygotować wszystko.
Ol maruda od rana, palce w buzi, ten 10ty ząb nas wykańcza. juz wyczuwam twarde palcem, więc oby oby! na sniadanie zjadła 1/3 parówki i 1/4 tosta. potem jeszcze 1/3 bułeczki brioszki. no niech jej sie wyrżnie ten ząb, bo mnie z tym niejedzeniem do grobu wpędzi :zawstydzona/y:

nesiaa, Ol śpi razdziennie, około 12 i spi przeważnie 1.5 godziny. potem faktycznie o 19 ma kryzys, ale idziemy siemkapać, potem czytanie i butla i zasypia dopiero po 20. spi do 7:30 przeważnie.

dobra, lecę!

Do góry