reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzięki Polusia chyba też przerzucimy się na tą drugą:)
A swoją drogą Ola narazie zachwycona myciem zębów.

Szwagier właśnie przyniósł mi zapiekankę.. mniammm

reklama
yra mam ciocię co pracuje w Uniqa więc doradziła nam najlepsze ubezpieczenie w dobrej cenie i mam wykupiony taki pakiet z asistance urządzeń domowych,ubezpieczenie od żywiołów jak powódź, zasypanie śniegiem, obsuwanie ziemi, burza i inne takie dramaty, tak na prawdę to trochę tych "dobrych" rzeczy w tym ubezpieczeniu mamy.

Dzięki Polusia chyba też przerzucimy się na tą drugą:)
A swoją drogą Ola narazie zachwycona myciem zębów.

Szwagier właśnie przyniósł mi zapiekankę.. mniammm

nesiaa ta pierwsza jest przeznaczona na same dziąsełka, druga na pierwsze ząbki, też jej używamy:tak:

W ogóle witam! ;-)

My dziś dzień spokojny, spędzony we trójkę w domku. Małemu dałam miseczki i sztućce plastikowe z ikei do zabawy, podzieliłam długą chrupkę na kawałki i mały bawił się w kucharza. Wrzucał i wyrzucał z miski, mieszał, starał się nabijać na widelec. heheh i to zacięcie, błysk w oku, przygryziony języczek:-D Słodziak mały.
Poza tym jak znajdzie jakiś okruszek podnosi go do góry a potem oddaje go nam, kanapę czyści rączką ruchem posuwistym bo często widzi jak ja z niej strzepuje (gdy naszemu psu zdarzy się na nią wskoczyć i zostawić piasek z dworu:confused2:). No i rączki tak słodko otrzepuje, jedną trzyma w miejscu a drugą czyści tą pierwszą hehehe Upssss to chyba się pisze na wątek o rozwoju ale jakoś tak się rozpędziłam, wybaczcie. Poza tym śpi super od 19 do 7:30, bez jedzenia i pobudki. Tylko dziś w nocy się obudził o 2 w nocy z płaczem i tylko mleczko pomogło bo mój walnięty sąsiad z dołu urządził sobie imprezkę (mega głośną) do 4 rano:wściekła/y: A dziś padł o 18:20:szok: Przestawił się tylko na jedną drzemkę ok. 11, 12 trwającą 1,5 do 2h i potem dopiero na wieczór do samego rana, spróbować go położyć popołudniu to lament okropny. Ale pogoda wstrętna, nie szło nosa wystawić tak wiało a teraz leje.:no:

n&h gratki zębolka, doczekaliście się w końcu.:tak:

Padam już na twarz;)

Witajcie wieczorkiem!

Yra ja piję kawę, może nie jest super mocna, ale taka normalna. Czasami wypiję też drugą słabą, jak na oczy nie widzę.
Polusia niezłe przeboje miałaś. Dobrze, że macie to wszystko ubezpieczone.
Nesiaa u nas też mycie zębów jest super, ale to dlatego, że można bezkarnie gryźć mamę w palec;)
Polka no to miałaś pracowity dzień. Widzę, że wieczór też zapowiada się nieźle;)
N&h gratulacje! Doczekaliście się:)
Katrinka niestety często tak jest, że facet nie pomyśli zanim coś zrobi. Znając życie mój zrobiłby tak samo;)
Myszowata gratulacje dla męża!

My mamy szóstego ząbka:) Póki co u nas ząbkowanie odbywa się bez żadnych sensacji. Za to od kilku dni zmiana pieluchy u nas to koszmar:( W pół sekundy przekręca się na brzuch, ja go na plecy, a on znowu to samo. Już uwijam się jak umiem, ale to wszystko za wolno trwa dla Młodego. Czy te pieluchomajtki, o których pisałyście zakładają się szybciej, bo już nie wiem co robić, wszelkie metody zajęcia Młodego czymkolwiek nie skutkują:( Pocieszam się, że mu przejdzie, a jak nie to co robić???

Dziewczyny mam pytanko na temat slubow...Czy w Polsce tez sa wysylane te save the date kartki przed slubem????Jesli tak jak sie nazywaja po polsku???Moja siostra bedzie miala slub w Polsce i zamierza tez je powysylac do ludzi w Polsce. Same wymyslilysmy nazwe Zarezerwuj Dzien(Date). Ale mi sie jakos nie widzi to zarezerwuj...Probowalam szukac w necie i nic nie widzialam...Dzieki za odpowiedzi...

asia a zabawki w rączkę nie pomagają? u nas to pomaga.

heronek nie pomogę pierwsze słyszę.

polusia przezorny ubezpieczony :)

Yra zawsze pomagały, czy to zabawki, czy inne rzeczy, które się nawinęły pod rękę, a teraz nic go nie interesuje:( No szlag mnie już dzisiaj trafiał!

Asia u mnie to samo, ja już obrałam mtodę że zmieniam pieluszkę jak on jest w pozycji siedzącej u mnie na kolanach, idzie mi to sprawnie a mały tak nie wariuje ale Tobie z powiększającym się brzuszkiem może być trudniej.;-)

reklama
Za to od kilku dni zmiana pieluchy u nas to koszmar:( W pół sekundy przekręca się na brzuch, ja go na plecy, a on znowu to samo. Już uwijam się jak umiem, ale to wszystko za wolno trwa dla Młodego. Czy te pieluchomajtki, o których pisałyście zakładają się szybciej, bo już nie wiem co robić, wszelkie metody zajęcia Młodego czymkolwiek nie skutkują:( Pocieszam się, że mu przejdzie, a jak nie to co robić???
U nas tak jest od kilku miesięcy! Ja się już nauczyłam pieluchę zakładać na stojąco, siedząco, raczkująco ;) A i tak jest afera :) Zresztą przy ubieraniu też.

Dziewczyny mam pytanko na temat slubow...Czy w Polsce tez sa wysylane te save the date kartki przed slubem????Jesli tak jak sie nazywaja po polsku???Moja siostra bedzie miala slub w Polsce i zamierza tez je powysylac do ludzi w Polsce. Same wymyslilysmy nazwe Zarezerwuj Dzien(Date). Ale mi sie jakos nie widzi to zarezerwuj...Probowalam szukac w necie i nic nie widzialam...Dzieki za odpowiedzi...
U nas raczej nie ma takiego zwyczaju i ten termin nie funkcjonuje w języku polskim. Spotkałam się z tym w pracy, w relacjach biznesowych, ale tylko in english ;)

Do góry