reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

marcia ja niewiem ale ja jeszcze się nie spotkałam aby AZS tylko na pupci wyszedł????? ciekawe. myślę marcia że to nie to, my mamy otarcia od pieluszki, ciut odparzoną pupę ale nie ma co się dziwić jasiu od kilku dni dostaje nasze jedzenie więc i kupki są inne, ostrzejsze, może u was podobnie? może mocz go podrażnił itp?

reklama
witam
pierwsze co to pisze ze faktycznie malo widac te plamki, marciaa, jak dasz rade to wklej pozniej lepsza fotke,
skaza ma specyficzny wyglad, plamki sa takie suche i szorstkie, u nas na poczatku byly tylko na pleckach, ale jak podalam kaszke z hippa taka w sloiczku gdzie w skladzie bylo mleko wyskoczylo na calych policzkach

nie wiem czy w zwiazku z czyms innym tez takie moga sie pokazac, a pediatrze to pokazywalas? tylko dodam ze nasz pediatra nie zdiagnozowal skazy, dopiero po podaniu nutrmigenu jak wszystko zniknelo okazalo sie co i jak:wściekła/y:

ale nie ma co martwic sie na zapas

my bylismy juz na spacerku, mrozno ale przyjemnie, mam nadzieje ze mlody zaraz bedzie mial drzemke to ja napije sie kawki;-)

Ostatnia edycja:
ale mam lenia, normalnie jakbyście zobaczyły moją kuchnię do sprzątania to jest masakra. mój M wczoraj zrobił krupnik, dziś ja muszę wszystko pomyć. nazbierało się maksymalnie. do tego prasowanie. ale czekam aż jasiu zaśnie, wtedy zamknę drzwi od jego pokoju i będę mogła porobić, co on wyprawia w tym łóżeczku to już mnie niczym nie zdziwi. od ściany musi łóżeczko być odsunięte bo literki z jego imieniem już w połowie zwalone, jak ja będę miała jednego jasia 2 latka , franka który będzie miał roczek normalnie będę miała cyrk :)))

a mój M właśnie jechał po tatę ze szpitala :))))

mysza możesz mi wierzyć, że też wolałabym sama zarobić na własne m. Niestety przy pensji ok 1500zł (mój mąż też tak zarabia) jest to plan nie do zrealizowania. Zwłaszcza teraz gdy jestem na wychowawczym i utrzymujemy się z jednej pensji plus płatny wychowawczy z gminy (400zł) plus to co nam rodzice pomogą. Nie biedujemy, ale 3 razy się zastanawiam zanim coś kupie i nie mówię tu o Bóg wiem czym...A w każdy miesiąc i tak wchodzimy na minusie...Także jestem wdzieczna rodzicom za te decyzje sprzed lat odnośnie kupna mieszkania

skąd ja to znam :( u nas też gdyby nie pomoc mojego M rodziców pewnie mieszkania swojego by nie miał. pewnie wzielibyśmy kredyt aby jednak być na swoim ale jednak udało się bez. woleli rodzice mu pomóc niż sami sobie kupić, sami są właścicielami swojego mieszkania dopiero od kilku lat bo wykupili ze spółdzielni.

ogladalam w necie ogloszenia wynajmu. Jestem w szoku, zaledwie 30 km od mojego miasteczka (60 km od Warszawy w strone Poznania), za 1000 złotych mozna wynajac dwu, a nawet jak dobrze poszukac to 3 pokojowe mieszkanie okolo 60 metrow. U nas za 1000 złotych to ciezko znalezc 30 metrow....

reklama
Witajcie!

Redan dalej z biegunka...:-(((...Juz sama nie wiem, bylam w aptece, nic nie ma dla dzieci ponizej roku...

Marciaa faktycznie nic nie widac...

Redan tez ma konto :-)

A czasami sie pomeczy czlowiek z dala od rodziny...ale jak sie tak pomysli z perspektywy, to jest lepiej, niz mieszkac na sasiedniej ulicy...

Do góry