reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Monia dokładnie nikt Ci chyba nie odpowie, bo niektorzy maja np wode w ryczałcie albo w czynszu, a niektorzy liczniki, niektorzy wode na gaz inni bojler, wiec to naprawde wszystko zalezy od tego gdzie bedziesz mieszkac i co bedzie zawieral czynsz i czy np w bloku bedzie gaz. Jesli nie, to chociaz to masz z glowy. Za prad licz ok 70-90 zł miesiecznie, no chyba, ze masz ogrzewanie elektryczne lub bojler, ktorzy grzeje wode wtedy duzooooo wiecej.
zdaje sobie sprawe, ze to sa tylko orientacyjne kwoty. Ja tak sobie myslalam, ze trzeba liczy 100 na gaz (kuchenka i piecyk kapielowy), prad 150 i woda tez pewnie kolo 100.
witajcie
Widzę, ze nadal jesteście na stanowiskach.
Tęskniłam za Wami mamusie.
Spróbuję się zorientować co u Was.
O witamy kolezanke, ciesze sie ze wpadlas :-)

w sumie to bede szukala ogloszenia gdzie w kwote wynajmu bedzie wliczony juz czynsz do spoldzielni. Bo i takie oferty u nas widzialam, ze dodatkowo jeszcze chca zeby czynsz placic.

Ostatnia edycja:
e_kord witaj po przerwie! mów co u Was!
monia ja mam gaz i faktura przychodzi mi raz na pół roku, jest ona rozbita na 3 raty płatne co 2 miesiące i np u mnie pierwsza rata to ostatnio było 120zł, a dwie kolejne 51zł, prąd 100-120zł(piekarnik mam elektryczny, zmywara, pralka, wiadomo inne rzeczy - wszystko ciągnie), wodę płacę w czynszu, ale mam liczniki i co kwartał jest rozlicznie (czy nadpłata czy niedopłata- bywa różnie), czynsz jak pisałam 430zł - z ciekawostek mam w nim kablówkę (40 kanałów za ok 20zł), mogłam też mieć szybki internet za ok 40zł-50zł, ale nie wiedzieć czemu w moim lokalu nie było sygnału...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no więc tak...
mieszkanie sprzedane i od 2 mies mieszkamy już w wynajmowanym. Mieszka się wspaniale. Lilusia śmieszka właśnie śpi na moim brzuchu, bo katar ma taki, że co chwilę ją budzi, a bez dobrego snu to ciężko z marudą wytrzymać. Chodzi już za jedną rękę coraz pewniej i wszędzie jej pełno:) Wieczorkiem wkleję fotki.
Poza tym to mama dochodzi do siebie po operacji. Mówię Wam, że nie wiem jak ja przetrwałam grudzień. Chyba tylko dzięki dziewczynkom i M.

Olcia dziękuje bardzo za pocztówkę od Polusi i całej rodzinki!
piękne motyle :-)

p.s. moja Olcia to OLGA, a nie Aleksandra ;-)

wiecie co, ja zwariuję z tym moim niejadkiem, juz mi pomysłów brak, ona nie je i już :zawstydzona/y:

e-kord kochana witaj :) zdróweczka dla dziewczynek *)
a z budową kiedy ruszacie?
Dzięki polusia.
Jak wszystko pójdzie dobrze to maj/czerwiec. Na razie trwa paperologia, z którą po wyborach samorządowych jest różnie. Teraz to wreszcie możemy się tym zająć, bo do tej pory to ani czasu nie było, ani chęci.

e-kord to trzymam kciuki aby było jak najszybciej to załatwione . wiem ile to bieganiny po urzędach i ile nerwów to kosztuje.

ionka przepraszam że popełniłam takie ogromne fopa. a swoją drogę karteczka szybko doszła do Was - mam nadzieję że się nie uszkodziła

reklama
Witam sie!
My już w domku:) Tęskniłam za tymi moimi murami, mimo, że puste:) Oleńka spi a ja zjadłam ogórkową, którą mamusia włożyła mi to torby:) Kochana jest! Po drzemce ruszamy znów do naszej wspaniałej pani pediatry z ta plamą na brodzie. Krosty przechodzą już nas górną wargę a ta tromba nic nie widziała ostatnio!!!!!!!! Zobaczymy co dziś powie.

Ale naprodukowałyście:) Przeczytałam ale nie wiem co komu odpisać.
Heronek może suszone porówki pomogą Redankowi. Wiem, że w Polsce można je kupić w aptece, nie wiem jak u Was. Oby szybko mu przeszło!!
Marciaa
trzymam kciuki, żeby to nie była skaza.
Ionka nigdy bym nie pomyślala, ze Oleńka może być skrótem od Olgi :) Ale swoją drogą Olga piekne imie.
Monia moim zdaniem młode małżeństwa powinny mieszkać osobno a nie z rodzicami. Państwo powinno pomagać ale niestety w naszym kraju wszystko jest pod górkę. Napewno jak się przeprowadzicie to odpoczniecie i tego Wam życzę. Zdaję sobie sprawę, że nie będzie łatwo ale napewno Wam się uda!
E-kord zdrówka dla dziewczynek. Witaj:)

Oleńka też ma konto. Ma tam pieniądze z chrzcin i co jakiś czas jej coś tam dopłacam.
Miłego dzionka!

Do góry