reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mysza a jak u was jest to rozliczane? u nas klatkowo a w naszej klatce sam emeryt oszczędzający hehe , moja teściowa blok obok miała dopłatę, więc zależy jak rozliczają. tylko obawiam się że ta zima 2010 była dosyć ostra, długa i może być różnie z tym zwrotem :)

pisałam pisałam, a ta mała wredota wszystko mi skasowała.

ech.

a jeszcze mnie wkurza tym swoim niejedzeniem, dzis na śniadanie zjadła 3/4 kromki chleba z masłem i serkiem i tyle. serek wiejski be, kaszka be.

serek wiejski teraz sama jem, a co.

ja sie na temat czynszu nie wypowiem, hehe ;-) do tego jeszcze prąd, gaz, internet. dobrze, że woda za darmo ;-) chociaż chcą wprowadzić stałą opłatę.
a mnie moja rodzina wkurzyła, no ludzie myslą od tyłu jakoś :/

Wiesz co to wszystko dzięki moim rodzicom- byłam wtedy na pierwszym rok studiów, miałam już kilka lat chłopaka i rodzice doszli do wniosku, że pewnie w końcu zechcę założyć rodzinę i kupili to mieszkanie na kredyt. Dużo ich to kosztowało wyrzeczeń(zwłaszcza, że uczyłam sie na dwóch kierunkach co też kosztowało), ale opłacało się! Teraz z M mamy własny kąt. A z tamtym chłopakiem rozstałam się zanim w ogóle mieszkanie było gotowe do zamieszkania:-D

Witam.

Mam chwilke przy sniadanku,chociaz Bartus juz mame wzywaNocka ok,Bartek obudził sie o 5 na mleko i spalismy do 8.20,ale polezelismy do 9.Dzisiaj rozbieram choinke,Bartek w ostatniej chwili ją polubił.

Dobrego dnia:)

Wiesz co to wszystko dzięki moim rodzicom- byłam wtedy na pierwszym rok studiów, miałam już kilka lat chłopaka i rodzice doszli do wniosku, że pewnie w końcu zechcę założyć rodzinę i kupili to mieszkanie na kredyt. Dużo ich to kosztowało wyrzeczeń(zwłaszcza, że uczyłam sie na dwóch kierunkach co też kosztowało), ale opłacało się! Teraz z M mamy własny kąt. A z tamtym chłopakiem rozstałam się zanim w ogóle mieszkanie było gotowe do zamieszkania:-D
kurcze zazdroszcze :-)
milo miec rodzicow, ktorzy staraja sie zapewnic dobry start dzieciom :-)

ja tam dziewczyny uważam, że najlepiej liczyć na siebie. Owszem, fajnie jak rodzice dają, ale nie łudźmy się - ilu z nich stać teraz dac dziecku mieszkanie? ja swoje małe ciasne wzięłam na kredyt jak tylko dostałam umowę na nieokreślony, ale to było lat temu 5 i kosztowało mnie 50tys. Teraz to nawet kawalerki za tyle nie dostaniesz

to i ja się przywitam skoro zaczęłam z Wami popisywać :)
Polusia, z książek mogę polecić wszystkie Hanny Cygler - rekomendacją może być to, że pożyczałam je i 20latce i 50letniemu facetowi i 70letniej emerytowanej nauczycielce i wszysyc byli zachwyceni. Tyle, że większość jej książek to opowieść o tych samych bohaterach, więc najlepiej czytać chronologicznie
tu strona autorki: Hanna Cygler, strona oficjalna: Tryb warunkowy, Deklinacja męska/żeńska, Przyszły niedokonany, Przekład dowolny, Głowa anioła, Kolor bursztynu, 3 razy R, Dwie głowy anioła, Czas zamknięty, Odmiana przez przypadki

właśnie przeczytałam jej dwie książki : czas zamknięty i pokonani. bardzo mi się podobało. teraz mam też jej jedną książkę ale jeszcze się nie zabrałam do niej. obecnie czytam książkę o 11 września - o strażaku i biznesmenie - jakiś obyczajowo katastroficzna, na razie całkiem niezła.

hejka :)

karalajna sorki kochana dzis zrobie to zdjecie pupy wczoraj to tylko za mlodym biegalam musze powiedziec Ł. zeby mi ta powsinoge przytrzymał ;-))

zaraz wpada moj hodowca bedzie 8 psow ;O

to będziesz miała wesoło w domu z tyloma czworonogami :)

kurcze zazdroszcze :-)
milo miec rodzicow, ktorzy staraja sie zapewnic dobry start dzieciom :-)

wiesz co mnie teściu mówi abyśmy byli lepsi dla naszych dzieci niż nasi rodzice dla nas. uważam że to są mądre słowa i staram się robić wszystko aby być lepsza niż moja mama jest i była dla mnie.

moje dziecko dziś to jakaś masakra - nic nie robi tylko płacze, marudzi - chyba w kosmos ją trza wysadzić:)
a kobitki co na obiad dziś macie bo pomysłu mi coś brakuje :) chwalić się tu zaraz :)

reklama
Do góry