reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

my za 49m2 płacimy 430zł czynszu, dochodzi do tego prąd, gaz, internet, tel plus ogrzewanie jeśli "wygrzeje" więcej niż założono, a i raz na kwartał dostaje rozliczenie ze spółdzielni i jeśli okaże się np, że złóżyłam więcej wody niż obejmowała zaliczka zawarta w czynszu to wiadomo, trzeba dopłacić - jest to mieszkanie własnościowe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mysza ja właśnie czekam na rozliczenie ogrzewania, żyję nadzieją że będzie zwrot jak co roku :) w zeszłym roku mieliśmy zwrotu 500 zł :) więc trochę było. no u nas też własnościowe. jakoś tak się udało że mój M dorobił się przy pomocy rodziców własnego M. ale to były lata temu mieli dobry biznes i dzięki temu się udało.. teraz to zupełnie inne czasy. trudno by było mieć mieszkanie swoje bez kredytu.

Swoje mieszkanie choćby ciasne to marzenie.
Witam sie.Moja mała juz druga noc budzi sie o 1 z gorączką 38.8 .Daje czopek i popić , spi dalej i przez cała dobę zero temperatury.Dziwne , nic w sumie jej nie jest wiec pewnie ząb z góry.Te górne okropnie przechodzi.Młody za to ma mega katar , siedzi w domu.Bawią sie teraz klockami ,mam chwilkę na herbatę:)

Blu
Polusia odnośnie książek, dziś klientka poleciła mi "dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy", nie wiem dlaczego jak usłyszałam tytuł momentalnie pomyślałam o Tobie ,szanownym i Pani L.....:-D:-D:-D

kochana moja ale się uśmiałam zaraz z rana :):):):):)

witajcie :)
nocka przespana do 8 rano, ciekawe jak ja ją położę na drzemkę południową. cóż zobaczymy jak to będzie.
dzionek piękny ale mroźny -12 stopni. na razie nici ze spacerku bo za zimno troszkę :)
oj zaraz się zaczną nam urodzink, niedługo Milenka skończy roczek, a potem to się już posypią nam imprezy dzieciaków :)

lecę bo Pola robi małą demolkę a jak się złości przy tym.
miłego dzionka :)

pewnie moniska odłóżcie sobie jakąś kasę, bo nie ma jak na swoim chociażby narazie wynajmowanym, masz święty spokój bynajmniej.

my za 55 m2, płacimy 350 zł :) w tym jest czynsz i te inne pierdołki remontowe itp. ogrzewanie i woda. to jedne z tańszych bloków w naszym mieście. także tylko się cieszyć.

moniska a jak noce pawełka?

ja dziś w miare wyspana, jedna pobudka w nocy, teraz czekam na pobudkę, pewnie zaraz się obudzi.
juz powiedzialam mezowi, ze musimy powoli odkladac na mieszkanie, skoro chcemy za kilka miesiecy sie wyprowadzic. Latwo nie bedzie, ale chce tego.
No i zapytalam sie go, czy muimy wynajac mieszkanie w Błoniu, no to powiedzial ze nie. :-)

od dzisiaj odkladamy. Trudno, bedzie bardzo ciezko, bo mamy do splaty kredyt i jeszcze samochod, ale pocieszam sie, ze sprobuje znalezc prace na pol etatu, zawsze to jakies wieksze pieniadze. no i za dwa lata Pawelek pojdzie do przedszkola.
Dzieki dziewczyny, ze opisalyscie jak to wyglada u ?Was :*

a co do spania Pawelka. hmm.. no nie jest najlepiej, ale jest znosnie. Teoria lekarza N&H nie zdaje rezultatu u nas. Je naprawde sporo, sporo tez podjada. no i w nocy dwa razy butla i picie.

Witam się:)

Znowu taka słaba jestem, a tu za małym trzeba ciągle latać, bo ma sto pomysłów na minutę. Teraz go na moment babci podrzuciłam;)
U nas też mroźno, zobaczymy koło południa, mam nadzieję, że dziś uda się choć na chwilę wyjść na spacer.
Wszystkim chorym zdrówka!
Miłego dnia:)

to i ja się przywitam skoro zaczęłam z Wami popisywać :)
Polusia, z książek mogę polecić wszystkie Hanny Cygler - rekomendacją może być to, że pożyczałam je i 20latce i 50letniemu facetowi i 70letniej emerytowanej nauczycielce i wszysyc byli zachwyceni. Tyle, że większość jej książek to opowieść o tych samych bohaterach, więc najlepiej czytać chronologicznie
tu strona autorki: Hanna Cygler, strona oficjalna: Tryb warunkowy, Deklinacja męska/żeńska, Przyszły niedokonany, Przekład dowolny, Głowa anioła, Kolor bursztynu, 3 razy R, Dwie głowy anioła, Czas zamknięty, Odmiana przez przypadki

hejka :)

karalajna sorki kochana dzis zrobie to zdjecie pupy wczoraj to tylko za mlodym biegalam musze powiedziec Ł. zeby mi ta powsinoge przytrzymał ;-))

zaraz wpada moj hodowca bedzie 8 psow ;O

yra też czekam na rozlicznie centralnego i też liczę na zwrot hihi - zresztą na dzień dzisiejszy i tak mam dość sporą nadpłatę w czynszu, więc najwyzej z tego się pobierze jakby co, nie wiem jak to się dzieje, że u nas niektórzy mieli aż ok 2-3 tyś dopłacić...
A nasze mieszkanko było kupowane jak cena metra była ok 1,7 tyś

reklama
yra też czekam na rozlicznie centralnego i też liczę na zwrot hihi - zresztą na dzień dzisiejszy i tak mam dość sporą nadpłatę w czynszu, więc najwyzej z tego się pobierze jakby co, nie wiem jak to się dzieje, że u nas niektórzy mieli aż ok 2-3 tyś dopłacić...
A nasze mieszkanko było kupowane jak cena metra była ok 1,7 tyś
o kurcze, to prawie jak za darmo... u nas teraz okolo 6 tys :-D

Do góry