reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Monia dopisałam nasze koszty do poprzedniego posta,Powodzenia ale bez kaucji to raczej ciężko znaleźć. Moze w mniejszych miastach inne mozliwośći , oby tak :)
Heronek współczuje tych biegunek, jak napisałas ,ze az małemu przeleciało !Biedny Redziu, żeby sie nie odwodnił tylko. A zmieniałas mleko m?a termin przydatności sprawdzasz?Oby mu szybko przeszło.

Ostatnia edycja:
reklama
Monika, trzymam kciuki!
zaloguj się na kilku stronach w necie typu pracuj.pl czy infopraca - możesz zdefiniować jaka praca Cię interesuje i z jakiego regionu
tak mi do glowy wpadło właśnie -a sprzątanie u osób prywatnych? w wolnym czasie, kiedy mąż zajmowałby się młodym? może znalazłyby się takie osoby w Twoim miasteczku

monia zycze zeby sie udalo:tak:, a bedziecie szukac u was w miasteczku? czy jednak gdzies dalej...? tylko pewnie u was bedzie taniej niz w wiekszym miescie, ale z kolei pewnie mniejszy wybor... ja wynajmowalam na studiach, mieszkalam co chwile gdzies indziej:-D i tym sposobem jak mysle o przeprowadzkach to sie dzwiga:-D
ale zdarzylo sie ze 2 razy ze kaucji nie bylo wiec moze sie uda cos znalezc:tak:

ale ale co z marciaa? chyba caly dzien jej nie bylo, ciekawe co z wysypka nikosia...

heronek ale myslisz ze 1 puszka byla zepsuta? czy kupilas inne mleczko? zycze poprawy!:tak:

u mnie nieco lepiej, tylko nastroj niezbyt przez @ ale damy rade,w tym tyg planuje wsie wybrac znalazlam nowy fitneess club zaraz nie daleko mnie, wiec musze byc zdrowa zeby moc cwiczyc;-)
i jeszcze pracuje tam moja ulubiona instruktorka;-)
ProfiSquash and Fitness - harmonogram - Sosnowiec

no... nieco drogo heh:wściekła/y:

dobrejnocy!!

Monia zapomnialam dodac ze teraz tez tu wynajmuje bo tez nie mam szans na swoje chodz ceny sa takie ze tylko kupowac.Niestety nie moge liczyc na nikogo bo tu kazdy patrzy tylko na siebie niewazne ze sciagneli nas tu z dwojka dzieci i ze to oni namowili mojego G zebym zostala pomimo ze w Polsce mamy swoje mieszkanie.I ze latwiej by nam bylo zebym te kilka lat byla z dziecmi w Polsce. tu tulamy sie jak cygani od mieszkania do mieszkania w zaleznosci od sytuacji finansowej.Ale wole to niz mieszkac z moimi T.Chodz nieraz na chleb nam brakowalo a na mleko dla dzieci musialam pozyczac.

Monia dopisałam nasze koszty do poprzedniego posta,Powodzenia ale bez kaucji to raczej ciężko znaleźć. Moze w mniejszych miastach inne mozliwośći , oby tak :)
kurcze... to za mieszkanie mozna powiedziec ze malutko placicie... u nas za kawalerke chca okolo 1000, czasami nawet jeszcze do tego czynsz 200 zł.

Bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, wiedzialam ze moge na Ciebie liczyc :*
Monika, trzymam kciuki!
zaloguj się na kilku stronach w necie typu pracuj.pl czy infopraca - możesz zdefiniować jaka praca Cię interesuje i z jakiego regionu
tak mi do glowy wpadło właśnie -a sprzątanie u osób prywatnych? w wolnym czasie, kiedy mąż zajmowałby się młodym? może znalazłyby się takie osoby w Twoim miasteczku
ahh, fajnie, ze podsuwasz pomysly, jednak to chyba odpada, maz pracuje od 9 do 18, sobota tez, zostalaby niedziela. A wtedy wszyscy w domach, wiec musialabym ich przesuwac z jednego pokoju do drugiego.

Jeszcze pomysle cos. Teraz nalalam sobie mocnej nalewki mojego meza i sciele lozko. Do jutra :*

hej
moje dziecie dru dzien z rzedu zrezygnowalo z trzeciec drzemki. Tak więc od 15 nie spał do teraz :-) usnal w 3 sekudny. Dzisiaj wlazł mi na stoł siedziałam obok , odwrocilam sie po ladowarke, ja patrze a on na stole siedzi i grzebie w cukierkach :-D:szok:

do nas dzis kuzyni wpadli na 2 tyg ferii wiec wesolo a tak to mnie mdlilo dzis a mlody zrobil jedna kupke sama wodę ale jadl za dwoch dzisiaj szok...a ja padnieta jestem jakos ale za to delektuje sie cisza i lampka szampana z truskawkami :)

kurcze, zegnam sie juz kilka razy i ciagle cos dopisuje :-D

monia zycze zeby sie udalo:tak:, a bedziecie szukac u was w miasteczku? czy jednak gdzies dalej...? tylko pewnie u was bedzie taniej niz w wiekszym miescie, ale z kolei pewnie mniejszy wybor... ja wynajmowalam na studiach, mieszkalam co chwile gdzies indziej:-D i tym sposobem jak mysle o przeprowadzkach to sie dzwiga:-D
ale zdarzylo sie ze 2 razy ze kaucji nie bylo wiec moze sie uda cos znalezc:tak:
wiesz.. tylko my mieszkamy w najdrozszym rejonie Polski, prawie w centrum i ceny sa okropne. W moim dwudziestokilku tysiecznym miasteczku ceny za m2 wahaja sie od 5 do ponad 6 tys na rynku wtornym oczywiscie.
A pensje wcale nie sa takie hoho...

chetnie bym sie stad zabrala.. ale ciezko podjac taka decyzje.

Monia zapomnialam dodac ze teraz tez tu wynajmuje bo tez nie mam szans na swoje chodz ceny sa takie ze tylko kupowac.Niestety nie moge liczyc na nikogo bo tu kazdy patrzy tylko na siebie niewazne ze sciagneli nas tu z dwojka dzieci i ze to oni namowili mojego G zebym zostala pomimo ze w Polsce mamy swoje mieszkanie.I ze latwiej by nam bylo zebym te kilka lat byla z dziecmi w Polsce. tu tulamy sie jak cygani od mieszkania do mieszkania w zaleznosci od sytuacji finansowej.Ale wole to niz mieszkac z moimi T.Chodz nieraz na chleb nam brakowalo a na mleko dla dzieci musialam pozyczac.
pocieszylas mnie troche. wiem ze bysmy dali rade, nawet o chlebie i paszteciku...

reklama
Heronek współczuje tych biegunek, jak napisałas ,ze az małemu przeleciało !Biedny Redziu, żeby sie nie odwodnił tylko. A zmieniałas mleko m?a termin przydatności sprawdzasz?Oby mu szybko przeszło.
wlasnie dopiero drugi tydzien jest na mm, wczesniej piers...a wczoraj otworzylam nowa puszke tego samego mleka, data waznosci ok, ale tylko to dzisiaj pil/jadl, wiec dlatego mysle, ze moze jakas partia nieciekawa...

Monia poczatki wnajmowania/kupna wlasnego M sa ciezkie...my na poczatku tylko puszki fasolki wsuwalismy...hehehe, bo tutaj, trzeba wplacic co najmniej 10% ceny mieszkania do kredytu, wiec my wzielismy kolejny kredyt, ale warto jak nic, jakbym miala do tej pory z kims mieszkac, to bym zbzikowala...

Do góry