reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dobry!

witam nowa mame!

candy witaj z powrotem!

u nas katar trwal prawie 4 tyg:szok:

zdrowka wszystkim chorym!!!!

ionka ale durny ten artykul....bez zadnych konkretnych uzasadnien...

co do odstawiania piersi, u nas jest bezbolowo, Mlody polubil nowe mleczko, nawet chyba za bardzo-tylko to by pil, ostatnio na noc zjada 390ml z kaszka!!!!:szok::szok:, od razu robie mala i duza butle...

niestety samodzielne zasypianie u nas nie wychodzi, i nic nie daje, ostatnie nocki calkowicie nieprzespane, w pracy jak zombi, po tym mleku z kaszka spi godzinke, a potem d..a, szkoda, ze lekarze nie traktuja mnie powaznie, jak dla mnie to nienormalne...

reklama
heronek 390ml?Wow! Łakomczuszek z Redanka;-)
polusia M dziś ma jeden wykład i jakieś wpisy więc jest nadzieja, że wróci przed nocą;-)Cieszę się, że czujesz się lepiej!
Czarna udanej zabawy!
monia główka do góry!

Wiecie co mój Mały od kilku dni jak chce kupkę to chowa się za zasłonkę i tam robi:-D

co do artykułu ... jakiś pseudosocjologiczny bełkot ... moralizator lol - używa terminów PRLowskich a wyklucza działanie opiekuńczego państwa - paranoik tudzież schizofrenik.

polusia cieszę się, że wydobrzałaś :-)

heronek mam identyczny problem z Ninim. Jakiś czas temu odstawiliśmy się od piersi, sam o tym zdecydował. Noce są koszmarne. Ostatnio zgodnie z radą lekarza zwiększyłam mu ilość posiłków (podobno w nocy wyrównywał sobie niedobory z dnia - stąd te pobudki) Niby jest troszkę lepiej ale parę pobudek w ciągu nocy wciąż nas wykańcza. Myślę, że to przez odstawienie Go od piersi ... żałuje, że zaczęłam mu dawać soczki (łatwiej mu się je ciągnęło i w taki sposób odzwyczaił się od cycusia)

M pojechal po samochód bo kupilismy wczoraj wiec mam chwilke na BB;-)

Moko witaj wsród nas!!
Candy witamy po przewie:)
Kahha dlatego moja córcia śpi z nami:sorry2: dzieki temu jako-tako funkcjonuje...
Ionka ja od tygodnia przesawiłam mała na 1 dzrzemkę w ciągu dnia-dzięki temu zasypia o 19-19,30 a nie 23:rolleyes: postaraj sie na spacerki wychodzic albo w porze snu albo bezposrednio po obudzeniu. Wczoraj popełnilam bład i pojechalismy w porze 2 drzemki ogladac auto i w drodze powrotnej cuciłam ja i jechala na rekach bym nie dala jej zasnąć;-)Ja malymi przerwami 20min przesunełam pierwsze spanie z 10 na godz 11 i staram sie zeby spała min 1 godzine...najlepiej 2 godz ale wtedy na rękac dosypia no i zlikwidowalam sen o 15-17 ...na poczatku bylo trudno zaspiala o 17,45 po czym budzial sie o 22 wyspana:szok: ale powolutku zasypiala o 18,10 potem 18,45 a teraz 19,30 i śpi do rana:rofl2: z przerwami na karmeinie ale dla mnie to o niebo lepiej niz wczesniej:-)

Chorowitkom ZDRÓWKA:*

Dziewczyny kupilam nocnik ale mala nie chce siedziec to po 1wsze a po 2gie tyłek jej wlatuje do srodka...macie jakis sposob jak oswoic ja z nocnikiem?? jak utyje jej pupcia;-)

Ostatnia edycja:
dronka buziak dla córci *)
moja Pola też nie chce siedzieć na kibelku i dupka też jej wpada. nocnik służy do zabawy a nie do sikania na obecną chwilę :)

a ja dziś położyłam grzdyla o 11 spała godzinke godzinkę a teraz idziemy na spacerek bo piękne słoneczko świeci :) koło 15:30 będzie druga drzemka.

heronek wow tyle to moja przez pół dnia zjada :) a na kolacje to ledwo 170 kaszki i to po kłótni ze mną :tak: zazdroszcze apetytu

Czarnuszka udanej zabawy karnawałowej :)

Moj smyk teraz drzemie oczywiście nie obyło się bez afery :-( ehhh zawsze tak ma przed spaniem jedzeniem itd
Ja posprzątałam a teraz wypoczywam ale zaraz ide się wykąpać, zrobić coś z włosami na wiczór, już nie moge się doczekać dawno nigdzie nie byłam ze znajomymi.
Miłej soboty życze :tak:

Moni zazdroszczę wyjśnia! Bardzo mi tego trzeba!

Ja próbuję przestawić Frania na jedną trzygodzinną drzeką i śpi już od 11, ale raz się przebudził - dostał smoka, przytuliłam i lula dalej, zobaczymy jak długo...

reklama
czarna - udanej zabawy ;)

dronka- buziaki dla małej ;)

ja tylko na chwile , bo mały śpi ale coś czuje ze to ostatnie podrygi ;)
a dla poprawy humoru- tekst wczorajszy M- " tylko na tym forum siedzisz i tylko z nimi rozmawiasz i jak sie tylko coś zdazy to od razu lecisz do kompa " - na koniec dnia poprawil mi humor;)- normalnie siedzę tu z Wami dniami i nocami ;) ja taka aktywna forumowiczka ;)))))

A w ogole olałam dzis obiad - jest wczorajsza pieczarkowa ;)- za to posiedzialam sobie pod prysznicem i doprowadzilam sie do ładu ;)
polusia - ja niestety nie polece Ci nic dobrego , kiedyś czytałam duzo obecnie mały nie bardzo pozwala , ostatnio to raczej takie mało ambitne powieści- np . Daniel Steel - ale to takie romansidła ;), mam w domu kilka min .Paweł Siedlar- Rozdeptać pająka - kryminał - ale kiedy ja go przeczytam żeby ocenić to nie wiem ;) .Byłam w bibliotece kilka dni temu i aż wstyd się przyznać ale kobitka szukała na moje panienskie nazwisko kary bo tak mnie zapamietała;)- niby z rok temu dopiero podałam nowe nazwisko - ale chyba ostatnio przed porodem byłam - więc jestem na bakier z czytaniem ;)

Ostatnia edycja:
Do góry