reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a my mamy juz 2 ząbki, dwie jedynki u góry :) ząbki myjemy szczoteczka, ale nie pamietam juz z jakiej to firmy i tylko woda, i maly wysysa wode ze szczoteczki, wiec nie chce myslec co by bylo gdybym nalozyla jakiejs pasty, mysle ze jeszcze dlugo bedziemy myc sama wodą
E tam, mój Karol ma prawie 4 lata i dalej pastę zjada ;)

U nas Adaś znów zakatarzony. Jest to dziwne, bo Karol od stycznia nie chodzi do przedszkola. Może podłapał na salce zabaw, bo byli z babcią w tygodniu.

reklama
Witam dawno mnie nie było i chyba nie uda mi się nadrobić, byliśmy wczoraj u lekarza mała dalej chora :-( niestety poszło nam na oskrzela bo mała strasznie zaflegmiona, póki co stosujemy inhalacje 2 razy dziennie z jakiś leków sterydowych ale nie wiadomo czy obejdzie się bez antybiotyku. Kontrola we wtorek jak nie będzie poprawy to antybiotyk bo to już 2 tydzień :-(
Ehhh wogóle marudna jest i apetyt marny.
Spokojnych snów życze i zdrówka.

Szkoda dzieciaczków, tak chorują:(Milenka miała juz dwa razy antybiotyk.
Polka :**
Strasznie szybko mi wieczór zleciał, obejrzelismy film na 1 Deja Vu z Denzelem Washingtonem ,którego bardzo lubie:) , Chwile net i juz po23.Dobranoc spokojnej nocki

n&h zdrówka dla synunia:*jak tam dziś?
niesiaa a jak tam Olcia?
frotka potwierdzam czas leci nieubłaganie!

Dzień Dobry Laseczki:-)Jak tam weekend mija?:-)My wczoraj spędziliśmy cały dzień u teściów i u pradziatków Frania.Było bardzo miło. Franio dostał od prababci pieniążek do bucika - fajnie będzie na karton pieluch;-)Teściowa też mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła - naszykowała nam taką wałówkę na wynos (co się jej raczej nie zdażało jak do tej pory)i co chwila jeszcze mnie pytała czy chcę to czy chcę tamto - szok!Poza tym jak była u nas to oglądałyśmy jakąś gazetę i ja powiedziałam "o jaka fajna torba" i okazała się, że moja teściowa zjeździła wszystkie butiki w Warszawce tej firmy co by mi ją kupić!!!:szok::tak:No, ale niestety nigdzie jej już nie ma...A dziś odwiedzają mnie rodzice i babcia i M wstał do Małego rano i go nakarmił - pierwszy raz od narodzin (nie mówię o czasach nocnych butli bo wtedy wstawał i robił), więc zapowiada się fajny dzień, ale ja jakaś rozbita jestem w nocy miałam jakąś przerwę w spaniu- nie wiem sama dlaczego, a o 6.10 Franio już się budził i już nie mogłam zasnąć...eh...Regeneracji sił mi trzeba!!!
A co do tych past dla dzieci to wiecie co oszaleć można bo wszędzie co innego piszą, co innego mówią, wszędzie inne zalecenia - mojemu M ta nasza dentystka powiedziała, że teraz jest taka "moda" na te pasty bez fluoru, ale ona tego nie popiera:confused:My narazie stosujemy tylko wodę, a z czasem coś się wymyśli...
Miłego dnia Kochane:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzień dobry :)
u nas dziś nocka spokojna nawet ja spałam:)
za to rano wrzask, Pola wrzeszczy bo czegoś nie może dostać, Julka wrzeszczy bo ona już leci do babci i nie ważne śniadania, pies wyje bo dostała cieczki i głowie jej się przewraca - masakra :( M rano nakarmił małą ubrał i się pobawił:)
a mnie boli ząb- wypadła mi dziura na pół zęby i to tak paskudnie że aż do nerwa i boli jak diabli, jutro muszę się umówić do dentysty.

myszowata to cię teściowa zaskoczyła pozytywnie :) a mąż dziś nie na uczelni?wolne sobie robi :)

n&h jak Antek w nocy? mam nadzieję że wsio ok:)

nesiaa a jak nocka u Olci? mam nadzieję że dobrze :)

miłej niedzieli dziewczynki :)

Witajcie!

polusia dobrze, ze juz lepiej Ci sie spi!

myszowata jak M w domu, moze da Ci troche odetchnac?

U nas juz chyba koniec cyca:-(, w nocy Mlody nie mogl sie najesc, ale najlepsze, ze jak chcialam dac butle, to nie chcial...dopiero po pol godzinie placzu wypil 250ml!!!:szok: Coz, i tak dlugo pociagnelismy, ale pewnie dalej bedzie chcial sobie pociumkac...

Milej Niedzieli!

Witajcie.
U mnie nocka spokojna kazdy spał grzecznie. Wczoraj wieczorem K mial wyjazd to poszlam do kolezanki i pilysmy jakies whisky dobre nawet bylo.
A co do antybiotykow to moj Sebek co chwile dostaje antybiotyk bo co chwile ma zapalenie oskrzeli.
Już sie Sebi czuje dobrze ale kaszle jeszcze troszke ale juz przynajmniej zaczął jesc.

moniska napisałas że mały tarmosi szczoteczke po podłodze ? Dobrze przeczytałam? Nie trzymasz jej z dala od niego. Przecież on nią myje zęby a na podłodze tyle bakterii. My mamy każdą w osobnym pudełku. Nawet Franio ma swoje :) a może ja zbyt pedantycznie podchodzę :(
no jasne, ze nie dajemy mu po podlodze nia szargac. W ogole teraz rzadko myjemy zeby, bo jest placz, a jak dostanie ja do raczki to po podlodze wali.

reklama
Witam sie:)

Nocka była nawet nawet,Bartus tylko o 4 sie przebudził na mleko,spał do 8 ale pozwolił mamie polezec jeszcze te pół godz w łóżku.Teraz krasnal spi,ja zrobiłam mały zakup dla Bartka.

n&h i nesiaa zdrówka dla maluszków!!!
polusia super ze masz noce przespane,oby tak dalej!!!

Dobrej niedzieli zycze:)

Do góry